Haal alles uit je moderne werkplek met UNO's Cloud Adoptie

Cloud Adoptie

Veel organisaties hebben de stap gemaakt naar de Microsoft 365 Cloud. Deze moderne digitale werkplek biedt talloze mogelijkheden om slimmer en efficiënter te werken. Of deze stap succesvol wordt voor jouw organisatie, komt alleen tot uiting wanneer medewerkers de meerwaarde zien en goed overweg kunnen met de functionaliteiten. Door continu te werken aan de digitale slagvaardigheid in je organisatie begeleid je medewerkers optimaal bij deze verandering en voorkom je terugval naar oude patronen.

Wat is Cloud Adoptie?

Cloud Adoptie helpt jouw organisatie Microsoft 365 te omarmen. Vergaderen in Teams, samenwerken aan inhoud, data veilig delen met een koppeling,  allemaal oplossingen in Microsoft 365 die organisaties en teams efficiënter en slimmer kunnen laten samenwerken. Training is bepalend of medewerkers deze functionaliteiten goed kunnen omarmen. Dat lukt het beste als ze de meerwaarde ervan zien en comfort en vertrouwen hebben bij het gebruik ervan. Door continu met de medewerkers aan digitale slagvaardigheid te werken gaat jouw organisatie de vruchten plukken van de moderne werkplek.

Waarom jouw organisatie de stap moet maken naar de cloud

UNO_Adoptie_2.0-v2

In 4 stappen naar een succesvolle cloud adoptie van Office 365

Stap 1

Awareness creëren

We maken jouw medewerkers bewust van het nut, de functies en voordelen van Microsoft 365. We benadrukken de positieve kanten van de nieuwe werkplek. Posters op de werkvloer, bannering op het intranet, emailcampagnes, launch parties en een terugkomdag zijn enkele middelen om dit doel te bereiken.
IT Services-Cloud—Adoptie-stap01-01.1
IT Services-Cloud—Adoptie-stap02-01.1
Stap 2

Training en kennisdeling

We nemen de organisatie mee in de nieuwe IT mogelijkheden tijdens interactieve kennissessies waarin we de vaardigheden van jouw medewerkers trainen. Tijdens de sessie denken we mee hoe functionaliteiten kunnen worden toegepast in de praktijk van de business van je organisatie.

Stap 3

Doorlopend support

Zelf aan de slag gaan en ervaren is een belangrijk onderdeel van het omarmen van de nieuwe werkplek. Wanneer medewerkers tegen zaken aanlopen of tips nodig hebben, is het belangrijk dat zij hierbij geholpen kunnen worden. Onderdeel van het adoptietraject is dat medewerkers zowel met technische als functionele vragen bij de Servicedesk van UNO terecht kunnen.
IT Services-Cloud—Adoptie-stap03-01.1
IT Services-Cloud—Adoptie-stap04-01.1
Stap 4

Voortgang meten

Een geslaagde adoptiestrategie draagt direct bij aan de tevredenheid van je medewerkers én aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen. Zodra medewerkers aan de slag gaan op de nieuwe werkplek, monitoren we het gebruik van Microsoft 365, de tevredenheid met de IT en kansen voor een optimaal gebruik van de digitale werkplek. Door te monitoren waar jouw medewerkers behoeften aan hebben sluit het adoptietraject altijd aan bij de praktijk van jouw organisatie.

Succesverhalen

Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Hartstichting help mee collecteren
Hartstichting: "UNO heeft een zeer hoog kennis- en kundeniveau op IT-gebied. De samenwerking voelt alsof we collega’s in een hecht en ambitieus team zijn."
Woning Corporaties
De woningcorporatie Maaswonen bouwt samen met UNO aan haar digitale toekomst. Veilig, slim en efficiënt samenwerken in de Cloud!
Previous
Next

Met welke IT Security Services kan UNO je verder helpen?

Copilot voor Microsoft 365
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
AI & Data
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
Governance en Compliance Workshops
Tijdens de maatwerk workshops van UNO word je meegenomen in de wereld van Governance & Compliance en leer je hoe de regels binnen IT toegepast worden.
IT Trainingen en Workshops
IT Trainingen en Workshops
Maak je organisatie continue digitaal slagvaardiger
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Meer weten over IT Trainingen en Cloud Adoptie

Wachtwoord is dood Blog Angelo Lelieveld
Het wachtwoord is dood!
Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
webinar contninue adoptie
Webinar: Continue Adoptie? Groeien door digitaal slagvaardig te blijven
Webinar: Adoptie- Haal meer uit je ICT

Veel gestelde vragen over Cloud Adoptie

Cloud Adoptie voor Microsoft 365 kan organisaties en teams helpen om efficiënter en slimmer te werken. Het succes van Adoptie hangt af van het vermogen van medewerkers om de functionaliteiten goed te kunnen gebruiken. Om dit te bereiken, is het belangrijk dat medewerkers de meerwaarde van de technologie inzien en comfortabel en vertrouwd zijn met het gebruik ervan. Door continu te werken aan digitale slagvaardigheid van medewerkers, kan de organisatie optimaal profiteren van de moderne werkplek.
  • Verbeterde digitale vaardigheid van je organisatie met Trainingen specifiek afgestemd op jouw ( vorm en inhoud) organisatie, medewerkers en business
  • Altijd op de hoogte van de nieuwste features in Microsoft 365 die je business verder helpt
  • Structureel slimmere samenwerking binnen jouw organisatie
  • Strategisch maatwerkadvies over het adoptietraject
  • Draagvlak in de organisatie voor de moderne werkplek
  • Meetbare voortgang op basis van monitoring en enquêtes
Om hier als directie adequaat op in te kunnen spelen, is het van belang om van adoptie een continu proces te maken. Of nog beter: om je continue adoptieproces persoons- en rolgebonden te maken. Waarom? Omdat elke medewerker een ander digitaal kennis- en ervaringsniveau heeft. Maar ook omdat medewerkers verschillende rollen vervullen binnen de organisatie en binnen de (interne) processen waarbij zij betrokken zijn. Met persoons- en rolgebonden continue adoptie zorg je er dus voor dat je medewerkers op beide vlakken meegroeien met de strategische ambities van je organisatie..

Bij rol- en persoonsgebonden adoptie wordt er bij het implementeren van een digitale werkplek rekening gehouden met de verschillende werkprocessen en de rollen van medewerkers binnen de organisatie. Er wordt geanalyseerd welke apps en tools nuttig zijn voor specifieke processen en welke medewerkers hiervan op de hoogte moeten zijn. Hierbij wordt er rekening gehouden met het kennisniveau van medewerkers en hoe zij op een effectieve manier gebruik kunnen maken van de functionaliteiten van de digitale werkplek.

Door deze benadering wordt ervoor gezorgd dat medewerkers de meerwaarde zien van de digitale oplossingen en deze goed kunnen toepassen in hun werkproces. Dit resulteert in een efficiënter en effectiever gebruik van de digitale werkplek, wat bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. De groei in kennis verschuift hierbij van een algemene aanpak naar een toespitsing op de verschillende rollen binnen de organisatie, waardoor medewerkers op maat gesneden trainingen en ondersteuning krijgen.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail