Het succesverhaal van Danser

‘Met UNO SafeSpace na stroomstoring binnen 1 uur weer operationeel’
Danser

Danser Group staat voor betrouwbaar en compleet verzorgd containervervoer over de Europese binnenwateren. Vanaf de oprichting in 1982 is Danser Group uitgegroeid tot een binnenvaartrederij van formaat met 140 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor in Sliedrecht en vestigingen in België, Frankrijk en Zwitserland. Jaarlijks worden meer dan 1 miljoen containers verscheept tussen de zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de klanten in het Europese achterland.

“‘Met UNO SafeSpace na stroomstoring binnen 1 uur weer operationeel’

Als Trusted Advisor helpt UNO al enige jaren de IT-omgeving van Danser optimaal in te richten en te beheren, zodat alle medewerkers altijd en overal kunnen werken. In de dynamische transportwereld waarin Danser actief is, is het van het grootste belang dat informatie 24/7 digitaal beschikbaar is. Maar wat betekent dit voor databeveiliging en mogelijke downtime na een incident? In deze ongoing business zou het verlies van data niet te overzien zijn. Toen Mark Suijkerbuijk, IT-manager bij Danser, eens op een zaterdag werd gebeld over een stroomstoring in de omgeving van Sliedrecht, was er geen tijd te verliezen. Uit zijn eerste inventarisatie ter plekke bleek dat, hoewel de gehele digitale omgeving gecontroleerd was, één zeer belangrijke virtuele databaseserver na herstart niet meer functioneerde. De technische accountmanager Maarten bij UNO kon gelukkig direct helpen.

UNO Safespace: de basis van elk uitwijkscenario

Op advies van UNO was Danser enkele maanden eerder overgegaan op een gevirtualiseerde serveromgeving met een maximale UNO SAFESPACE beveiliging.

Voordeel Server Virtualisatie
Door een server te virtualiseren, kunnen er meerdere servers op één fysieke server worden gebruikt. Zodra één server uitvalt, kan een andere server het direct weer overnemen. Dit betekent efficiënt hardwaregebruik (minder servers), minder energieverbruik en lagere beheerkosten. Door gebruik te maken van meerdere fysieke en virtuele servers kan de serveromgeving redundant worden uitgevoerd.

Resultaat: binnen één uur weer up and running

Na het telefoontje van Danser kon Maarten van UNO direct de back-up van de volledige virtuele server inclusief data terugzetten en binnen een uur functioneerde de kritische database server van Danser weer zonder verlies van data.

Mark Suijkerbuik, IT manager, Danser: ‘Als dit vroeger gebeurd was, hadden we eerst de functionele server weer moeten opzetten, inrichten en instellen en dan nog de oude data installeren. Dit had zeker een hele dag geduurd. Dankzij de goede oplossing met UNO SAFESPACE en het adequate optreden van UNO waren we in no-time weer up and running. Dit goede uitwijk- en disasterscenario geeft DANSER de gewenste zekerheid en veiligheid om onze hoge kwaliteit van dienstverlening te kunnen blijven waarborgen!’

“‘Als dit vroeger gebeurd was, hadden we eerst de functionele server weer moeten opzetten, inrichten en instellen en dan nog de oude data installeren. Dit had zeker een hele dag geduurd."

Meer weten?

Mocht je een keer vrijblijvend willen sparren over je eigen IT omgeving om te kijken of UNO iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze consultants  uit het non-profit segmentteam via 070 – 3300502 of advies@uno.nl. Wij helpen je graag verder!

Download de Security Whitepaper

Waarom het hybrdie werken vraagt om een nieuwe gelaagde beveiligingsaanpak.  Omarm Zero Trust  en bepaal in 5 stappen hoe je van strategie tot praktijk komt.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.
Waarom de neiuwe manier van werken vraagt om een andere beveiligingsaanpak

Bekijk ook deze cases

Benieuwd naar vergelijkbare succesverhalen? Neem dan ook eens een kijkje bij deze klantverhalen. We zijn trots op onze klanten.

Security Delta (HSD)
HSD: ‘‘Met UNO volledig ontzorgd op IT-gebied, met volle aandacht voor cyber security.”
PAX
PAX werkt altijd en overal internationaal veilig samen in een cloud-only platform van UNO!
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail