Het succesverhaal van Maaswonen

De woningcorporatie Maaswonen bouwt samen met UNO aan haar digitale toekomst
Maaswonen-rgb

MaasWonen biedt ouderen en kwetsbaren met een lager besteedbaar inkomen een thuis waar zij veilig en comfortabel kunnen wonen. Ton Ipskamp werkt al 22 jaar bij MaasWonen en is sinds 1 januari 2020 verantwoordelijk voor alle IT gerelateerde zaken. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor de digitale transitie van de organisatie:

“"Binnen IT is verandering de enige constante. Onze IT is nu in topconditie en samen met UNO zorgen we dat we in topconditie blijven en mee veranderen."

Het startpunt van Maaswonen

“In 2018 werkten we bij MaasWonen nog met Google en Gmail, en alle overige data stond op lokale servers. Er waren veel verschillende applicaties waar je afzonderlijk in moest loggen.” Voor Ton was direct duidelijk dat er een integrale oplossing moest komen die in dienst staat van de gebruiker. Een veilig applicatielandschap in de cloud, dat gebruikers flexibiliteit in werken geeft en klaar is voor de kansen en veranderingen van de toekomst. Daarnaast moest er zoveel mogelijk geoutsourced worden naar IT-partners met strategische kennis en technische expertise, zodat MaasWonen zich kan blijven focussen op sociale woningbouw.

Ton Ipskamp

“Omdat wij al enige tijd samenwerkten met UNO, kenden wij elkaar door en door. Het vertrouwen in en de relatie met je IT-outsourcing partner is cruciaal bij een transitie naar de cloud..”

Een integrale cloud-only oplossing met UNO’s Werkplek van de toekomst

Voor MaasWonen was UNO’s werkplek van de toekomst dé oplossing. Een cloud-only infrastructuur met essentiële applicaties zoals Salto, Papercut en de 3CX telefooncentrale in de Microsoft Azure Cloud. Deze cloud-toepassing is verder gecombineerd met het ERP systeem van Cegeka-dsa in Microsoft Dynamics Empire. Omdat deze alomvattende cloudoplossing is geïntegreerd in de Microsoft omgeving, communiceren de applicaties vloeiend. Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers eenvoudig thuis en op kantoor kunnen werken heeft iedereen nu een laptop. Voor de functionele inrichting van de cloud is gebruik gemaakt van SharePoint.

Ton Ipskamp

“De fysieke servers zijn uit gefaseerd en aangeboden in de Microsoft Azure omgeving. Mijn collega’s zijn stap voor stap meegenomen zodat ze de oplossing snel konden gebruiken en er is door UNO gezorgd voor een geruisloze migratie zodat de medewerkers geen last van de verandering hebben gehad en slim en efficiënt kunnen samenwerken.”

Houd data veilig zowel binnen als buiten je onderneming

Bij een nieuwe manier van werken hoort een nieuwe manier van beveiligen. Safety first, zeker als het om klantgegevens gaat. “Bij MaasWonen wilden we dat iedere medewerker altijd en overal met elk apparaat kan werken. Dat brengt securityrisico’s met zich mee, want is iemand wel wie hij zegt dat hij is? En wat als vertrouwelijke bestanden op een privéapparaat terechtkomen?”, aldus Ton Ipskamp.
UNO’s oplossing ‘Beveiliging voor Microsoft 365’ hanteert het principe ‘nooit te vertrouwen, altijd te verifiëren’. Door Microsoft wordt dit Zero Trust Security genoemd.

Resultaat: Een gestroomlijnde samenwerking

Er is gezorgd voor een veilige omgeving waarbij het gebruiksgemak niet uit het oog is verloren. Door de IT-infrastructuur te centraliseren zijn de gebruikers en applicaties als Salto, Papercut en de 3cX telefoon centrale eenvoudiger te managen.Strategische sessies waarbij we kijken waar de organisatie heen wil en hoe de mensen willen samenwerken.

“Daardoor kunnen wij met relatief weinig mankracht, en de expertise van onze outsourcingspartners deze IT-omgeving onderhouden en effectief inzetten."

Alle oorspronkelijke uitgangspunten zijn allemaal behaald:

MaasWonen over UNO

Ton Ipskamp

"Het is altijd spannend als je met een externe partij een verandertraject in gaat. Dat is een leuke uitdaging. Gelukkig past UNO heel goed bij onze cultuur en de mensen die hier werken. Ze denken pro-actief mee, zetten vaak een stapje extra en houden de vaart in het traject. Je doet het daardoor niet alleen en dat maakt het een hele fijne ervaring. Ook UNO heeft de afgelopen jaren veel ontwikkeling doorgemaakt. Vooral de ondersteuning met betrekking tot de functionaliteiten van Microsoft 365 en deze op een goeie manier toe te passen binnen onze organisatie. Verandering is de enige constante en de mogelijkheden van IT veranderen continue maar UNO houdt ons altijd op de hoogte van de laatste relevante trends. Zo brengen ze Leading Your Digital Journey in de praktijk. Ze willen met hun integrale aanpak een brug slaan tussen techniek en functionaliteit en ons als organisatie écht verder helpen. Omdat te doen hebben ze zich vergaand verdiept in de sector en onze werkzaamheden. Kennis van zaken waardoor wij nu veiliger werken, slimmer samenwerken en onze organisatie efficiënter opereert. Klaar voor de toekomst!"

Wil je meer weten over het project download dan de case.

Mocht je een keer vrijblijvend willen sparren over je eigen IT omgeving om te kijken of UNO iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze consultants via 070 – 3300502 of advies@uno.nl. Wij helpen je graag verder!

Whitepaper jouw digitale reis

Veilig, slim en efficiënt samenwerken in de Cloud. Lees hoe Maaswonen samen met UNO aan haar digitale toekomst bouwt. Download nu onze klantcase.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.
Klantcase maaswonen

Bekijk ook deze cases

Benieuwd naar vergelijkbare succesverhalen? Neem dan ook eens een kijkje bij deze klantverhalen. We zijn er erg trots op onze klanten.

Security Delta (HSD)
HSD: ‘‘Met UNO volledig ontzorgd op IT-gebied, met volle aandacht voor cyber security.”
PAX
PAX werkt altijd en overal internationaal veilig samen in een cloud-only platform van UNO!
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail