Ontdek de kracht van een gestroomlijnd applicatielandschap

Apps & Data management

Maak jij wel optimaal gebruik van alles wat jouw applicatielandschap te bieden heeft? Heb je overzicht van de datastromen en het gebruik van de applicaties door de afdelingen? Misschien werken afdelingen nog met hun eigen software die niet goed gekoppeld is aan de rest of zijn er verouderde applicaties die lastig te koppelen zijn. Vaak zijn knelpunten wel bekend maar mist het overzicht van de hele samenhang. Waar moet je beginnen met verbeteringen?

Waar een gestroomlijnd applicatielandschap voor zorgt

Bij een goed gestroomlijnd applicatielandschap zijn overbodige stappen en programma’s uit de processen en IT omgeving gehaald. Zo zorg je voor meer efficiëntie, een kortere time-to-market en betere afstemming tussen applicaties en bedrijfsvoering. Met UNO Application Management creëren we overzicht, detecteren de knelpunten en bepalen we een aanpak om elk knelpunt op te lossen. Zo tillen we jouw applicatielandschap naar het gewenste niveau. En daardoor krijg jij meer overzicht, tijdwinst én werkplezier.

Of het nu gaat om het verbeteren van datastromen, impassen van eenvoudige api’s of app’s, het toepassen van Powerautomate voor verbeterde werkstromen of het compleet vervangen van een legacy applicatie voor elk knelpunt heeft UNO een oplossing.

De voordelen van een gestroomlijnd applicatielandschap

In 3 stappen naar een modern applicatielandschap

We vergelijken het applicatielandschap van een organisatie altijd met een huis; het is nooit af. De ene keer verander je de inrichting, de andere keer kies je voor een flinke verbouwing. De behoeftes van organisaties veranderen ten slotte voortdurend. Daarnaast heeft ook een modern applicatielandschap onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Met onze Application Services voldoet je applicatielandschap altijd aan de laatste eisen.

Met ons stappenmodel groei je in drie stappen naar controle over je applicatielandschap en alignment tussen IT en business. Dit model is op iedere bedrijfssituatie van toepassing, waarmee UNO de perfecte partner is om jouw organisatie verder te helpen in de modernisatie van het applicatielandschap.

Application Management
Stap 1

Inventarisatie

In deze stap lichten we je gehele applicatielandschap door, zodat we kunnen beoordelen waar jouw organisatie staat. Welke applicaties heb je? Wie gebruikt ze en waarvoor? Welke applicaties zijn bedrijfskritisch en welke frustreren de bedrijfsvoering juist? We brengen in kaart hoe de verschillende applicaties met elkaar samenhangen en hoe ze het bedrijf ondersteunen.

Stap 2

Optimalisatie

In deze stap focussen we op het behalen van een efficiëntieslag. Met behulp van automatisering sluiten we processen op elkaar aan, waardoor je met minder inspanningen hetzelfde werk gedaan krijgt.

Tijdens de inventarisatie komen vaak al de nodige quick wins aan het licht. Dit laaghangende fruit plukken we meteen. Daardoor worden processen in korte tijd verbeterd. En ervaar jij direct de positieve effecten van onze inspanningen.

Stap 3

Modernisatie

Tot slot richten we ons op de herinrichting van jouw applicatielandschap. Oude applicaties worden vervangen of samengevoegd in één grote. Van sommige applicaties kan je zelfs voorgoed afscheid nemen. Het kan alle kanten op. Maar één ding staat vast: samen maken we jouw IT-omgeving future proof.

Wat zeggen klanten over UNO

NH Media "UNO won anderhalf jaar geleden onze IT-aanbesteding en fungeert nu als strategische partner voor een integrale oplossing van IT, content en telefonie.’’
Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Previous
Next

Met welke IT Services kan UNO je verder helpen?

Powerapps & Automate
Versnel je digitale groei en vereenvoudig het ontwikkelen van apps en automatiseer met no/low code tools routinematige processen
Applicatiekaart
Grip en inzicht met een plattegrond van jouw applicatielandschap, waarop je kan direct ziet wat elke applicatie bijdraagt aan je organisatie.
Governance en Compliance Workshops
Tijdens de maatwerk workshops van UNO word je meegenomen in de wereld van Governance & Compliance en leer je hoe de regels binnen IT toegepast worden.
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Alles over Apps & Data management

Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
Proces automatisering
Procesautomatisering met het Microsoft Power Platform: iets voor mijn organisatie?
Hoe je met inzicht in je applicatielandschap It en de business echt laat samenwerken
Hoe je met inzicht in je applicatielandschap de IT en de business echt laat samenwerken
Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!

Veel gestelde vragen over Apps & Data management

Dit kan op verschillende manieren, zoals het consolideren van applicaties, het automatiseren van taken en processen en het implementeren van een applicatieplatform. Het is belangrijk om eerst de huidige situatie goed in kaart te brengen en vervolgens te kijken welke optimalisaties mogelijk zijn.

Stroomlijnen leidt tot efficiëntere bedrijfsvoering, kostenbesparing, verbeterde gebruikerservaring, hogere productiviteit, betere datakwaliteit en meer flexibiliteit. Daarnaast maakt het een betere integratie en samenwerking tussen applicaties mogelijk.

Verouderde legacy-applicaties stroomlijnen kan een uitdaging zijn, omdat deze niet goed samenwerken met moderne systemen. Een mogelijke oplossing is deze applicaties moderniseren door bijvoorbeeld de userinterface aan te passen, functionaliteiten te vereenvoudigen en deze te integreren met andere applicaties.

De implementatie van een applicatieplatform vereist een goede planning en voorbereiding. Het is belangrijk om eerst de doelstellingen en vereisten van het platform te bepalen en vervolgens de juiste leverancier te selecteren. Daarnaast moet het zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd en moeten gebruikers goed worden getraind.

Datamanagement speelt een belangrijke rol omdat het zorgt voor een betrouwbare en consistente dataset die door alle applicaties gebruikt kan worden. Door het opzetten van een goed datamanagementproces kunnen applicaties sneller en efficiënter werken en worden bedrijfsprocessen geoptimaliseerd.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail