Hybride Cloud: Het beste van twee werelden

Hybride Cloud

Bij UNO geloven we dat de Moderne Werkplek een ideale IT-oplossing is. Maar, alles vanuit de cloud is zeker niet de heilige graal. Voor veel bedrijven en organisaties is een combinatie van Public Cloud (die wij invullen met Microsoft) en Private Cloud (vanuit onze datacenters of in eigen beheer) een betere oplossing. Denk aan bedrijven die grote hoeveelheden gegevens opslaan die niet geschikt zijn voor de public cloud, vanwege kosten of regelgeving. De mogelijkheden voor integratie tussen verschillende clouds, oftewel multi-cloud, zijn de afgelopen jaren gelukkig sterk verbeterd.

Werken met de Hybride Cloud

Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de voordelen benutten. Denk aan schaalbaarheid, performance, beveiliging en compliance of specifieke eisen aan compatibiliteit.
Bij het combineren gebruiken we een aantal middelen om de cloudomgevingen te koppelen, onder andere Azure AD Sync, ExpressRoute en VPN’s. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld verouderde legacy-toepassingen toch gebruikt worden met een Public Cloud. Ook zetten we Private Cloud bij veel van onze klanten in voor specifieke data en/of toepassingen, wanneer het vanwege compliance- of vertrouwelijkheidsredenen niet wenselijk is om gebruik te maken van de Public Cloud. Andersom kan de Public Cloud als uitbreiding worden ingezet wanneer flexibele (extra) capaciteit nodig is.

Voordelen van de Hybride Cloud

Whitepaper over verschillende manieren van communiceren
7 Tips om digitale communicatiemiddelen effectief in te zetten

Met 3D-IT haal je het beste uit de Hybride Cloud

Met een integrale aanpak willen we uiteindelijk komen tot een succesvolle hybride werkplek die aansluit bij je bedrijfsdoelen en waarmee je medewerkers echt slim kunnen samenwerken. UNO’s 3D-IT methodiek kan je hierbij helpen. Dit is een integrale aanpak met een strategische, technische en een functionele benadering. We nemen je daarbij aan de hand en inventariseren het maturity niveau van je huidige applicatielandschap en je infrastructuur. Vervolgens bepalen we de strategische doelen en stippelen de digitale stappen uit, die je moet maken om daar te komen. 

Niet alles hoeft altijd in de cloud. Heb je een duidelijk beeld hoe je bedrijfsproces eruit moet zien kun je je hybride werkplek optimaal gaan vormgeven. Dit doen wij in vier fasen nl. de ontwerpfase, de voorbereidingsfase, de implementatie en realisatie fase en de nazorg fase waarbij we de medewerkers meenemen in de digitale verandering.

Waar moet je precies op letten bij het kiezen van de juiste hybride-oplossing?

Belangrijke afwegingen voor je keuze zijn architectuur, beleid, informatiebeveiliging en netwerkbeveiliging. We helpen jou en jouw organisatie graag bij het maken van de juiste keuzes. Dit doen we door in gesprek te gaan met de verschillende belanghebbenden, zodat we een brede visie op jouw vraagstuk ontwikkelen en een gedegen en compleet advies kunnen geven.

Wat vinden klanten van UNO's Moderne Werkplek?

NH Media "UNO won anderhalf jaar geleden onze IT-aanbesteding en fungeert nu als strategische partner voor een integrale oplossing van IT, content en telefonie.’’
Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Previous
Next

UNO Services Moderne Werkplek

Microsoft 365 de moderne werkplek waarmee je je bedrijf laat groeien
Microsoft 365
Als strategische Microsoft Solution Partner helpt UNO jou Microsoft 365 zo in te richten dat het jouw bedrijfsambities echt versterkt!
Microsoft Azure
Als strategische Microsoft Solutions Partner helpt UNO jou Azure zo in te richten dat het jouw business écht versterkt!
Wij maken jouw digittale ambities waar
Cloud Adoptie
Door continu te werken aan digitale slagvaardigheid van je organisatie, haal je meer uit je moderne werkplek
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Wat wil jij vandaag weten over de Moderne Werkplek?

Wachtwoord is dood Blog Angelo Lelieveld
Het wachtwoord is dood!
Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
Maturity model In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie
In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie?
Webinar Haal meer uit je moderne werkplek
UNO Webinar Haal meer uit je moderne werkplek met UNO’s Maturity Model
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail