Grip en Inzicht met een applicatieplattegrond

Applicatiekaart

Door de snelle digitalisering van de afgelopen jaren hebben veel bedrijven geen overzicht en inzicht hun applicatielandschap. Veel organisaties hebben een spaghetti van zelfontwikkelde, verouderde applicaties en technologieën die in de loop van de tijd zijn geïmplementeerd. Het gevolg is dat er vaak geen overzicht is van alle applicaties, laat staan inzicht in de kenmerken, bedrijfsfuncties, kosten en betrouwbaarheid. Dit leidt tot inefficiëntie, hoge kosten en onnodige risico’s omdat het bijna niet meer te beheren is.

Krijg grip en inzicht met de applicatiekaart

Onze dienst begint met een grondige inventarisatie van jouw huidige applicatielandschap. We brengen in kaart op welke wijze en in welke mate de applicaties jouw bedrijf ondersteunen en horen graag wat de wensen zijn voor de toekomst. Hierdoor beschik je straks over een plattegrond van jouw applicatielandschap en kun je precies zien wat elke applicatie bijdraagt aan jouw organisatie. Zo wordt direct duidelijk waar de gaten vallen tussen de ambities van het bedrijf en het bestaande applicatielandschap.
Maar we gaan nog een stap verder. We brengen niet alleen de technologische kenmerken in kaart, zoals programmeertaal, database en interfaces, maar ook de functionaliteit, het gebruik en de kosten van de applicaties. Dit inzicht is essentieel voor het maken van weloverwogen beslissingen op het gebied van applicatierationalisatie, ketenmanagement, cloudmigratie en sourcing strategie

De voordelen van de applicatiekaart

4 Invalshoeken om je applicatielandschap te rationaliseren

We bieden vier invalshoeken om de optimalisatie van het landschap te realiseren:
  • Ketenmanagement: we brengen de applicaties en infrastructurele componenten in kaart die een bedrijfsprocesketen ondersteunen en monitoren deze voor kosten- en kwaliteitsverbetering.
  • Cloudmigratie: we identificeren applicaties die geschikt zijn voor de cloud of die vervangen kunnen worden door cloudfunctionaliteit.
  • Rationalisatie: we analyseren het applicatielandschap en helpen met het elimineren van functionele overlap, het verlagen van service levels en het uitzetten van ongebruikte applicaties
  • Sourcing strategie: we bepalen een adequate sourcing strategie en helpen bij het herverkavelen van leveranciers voor betere dienstverlening en schaalvoordelen.

Met een Applicatiekaart ben je verzekerd van een helder en compleet overzicht van het applicatielandschap. Onze dienst wordt uitgevoerd door een team van ervaren en deskundige specialisten. Door middel van een gestructureerde aanpak, waarbij we nauw samenwerken met jouw organisatie, zorgen we voor een gedegen inventarisatie van het applicatielandschap. We bieden heldere rapportages en concrete adviezen voor het optimaliseren van het landschap, waardoor je snel aan de slag kunt. Met een Applicatiekaart ben je verzekerd van een transparant, compleet en betrouwbaar inzicht in jouw applicatielandschap.

Wat klanten over UNO zeggen

NH Media "UNO won anderhalf jaar geleden onze IT-aanbesteding en fungeert nu als strategische partner voor een integrale oplossing van IT, content en telefonie.’’
Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Previous
Next

Met welke IT Services kan UNO je verder helpen?

Copilot voor Microsoft 365
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
AI & Data
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
Governance en Compliance Workshops
Tijdens de maatwerk workshops van UNO word je meegenomen in de wereld van Governance & Compliance en leer je hoe de regels binnen IT toegepast worden.
IT Trainingen en Workshops
IT Trainingen en Workshops
Maak je organisatie continue digitaal slagvaardiger
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Alles over Apps & Data management

Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
Proces automatisering
Procesautomatisering met het Microsoft Power Platform: iets voor mijn organisatie?
Hoe je met inzicht in je applicatielandschap It en de business echt laat samenwerken
Hoe je met inzicht in je applicatielandschap de IT en de business echt laat samenwerken
Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail