Houd grip op je data en documenten met een goed data governancebeleid

Data Governance

Data is een van de waardevolste bezittingen van jouw organisatie. In deze tijd van digitalisering en datagebruik, wil je snel de juiste beslissingen nemen op basis van kwalitatief goede data. Met het groeiend bewustzijn over privacy en gegevensbescherming moet data ook veilig en verantwoord gebruikt worden. Helaas komt het nog vaak voor dat gevoelige informatie per ongeluk wordt gedeeld of dat persoonsgegevens binnen organisaties rondzwerven. Een goede data governance-strategie die verwijst naar beheer, beschikbaarheid, integriteit, kwaliteit en veiligheid van gegevens is daarom essentieel.

Data governance: optimaliseer kwaliteit en bescherming van je data

Een goed geformuleerd data governance-beleid biedt een raamwerk voor verantwoordelijk beheer, bescherming, delen en gebruik van data. Het zorgt voor een overzicht van de gegevens die je als organisatie verwerkt en wie toegang heeft tot die gegevens. Het legt de hele levenscyclus van data vast: wanneer en waarom het wordt aangemaakt en opgeslagen, tot wanneer het wordt gearchiveerd of verwijderd.

Bescherm je bedrijfsdata met de Microsoft Purview Information Protection tools!

Met Microsoft Purview stel je regels op voor het bewaren, delen en verwerken van gegevens binnen je organisatie, zodat je data veilig blijft. Je kan gevoeligheidslabels gebruiken om collega’s te laten zien hoe belangrijk een document is. Zo weten ze dat ze er veilig mee moeten omgaan. Met retentielabels zorg je dat documenten niet per ongeluk worden verwijderd voordat de bewaartermijn verstreken is. En met geautomatiseerde data loss prevention policies (DLP policies) worden documenten automatisch gescand op gevoelige informatie. Op die manier voorkom je dat data onbedoeld buiten het netwerk lekt. Met deze tools wordt het werken met data veiliger en overzichtelijker. Wij van UNO helpen je graag bij het implementeren hiervan, zodat jouw bedrijfsgegevens altijd beschermd zijn.

Wat zeggen klanten over UNO

NH Media "UNO won anderhalf jaar geleden onze IT-aanbesteding en fungeert nu als strategische partner voor een integrale oplossing van IT, content en telefonie.’’
Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Previous
Next

Met welke IT Services kan UNO je verder helpen?

Copilot voor Microsoft 365
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
AI & Data
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen!Plan een vrijblijvende inspiratiesessie in om samen de waarde van AI voor jouw organisatie te verkennen.
seCURITY aWARENESS TRAININGEN
Security Awareness Training
Creëer een human firewall met security awareness trainingen en maak van de mens de sterkste schakel binnen security
Governance en Compliance Workshops
Tijdens de maatwerk workshops van UNO word je meegenomen in de wereld van Governance & Compliance en leer je hoe de regels binnen IT toegepast worden.
IT Trainingen en Workshops
IT Trainingen en Workshops
Maak je organisatie continue digitaal slagvaardiger
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Wat wil je vandaag weten over IT Security?

Wachtwoord is dood Blog Angelo Lelieveld
Het wachtwoord is dood!
Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
Deel 3/3: Stap voor stap grip op de cybersecurity van jouw organisatie
Maturity model In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie
In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie?

Veel gestelde vragen over Datagovernance

Data governance is het beheer van de beschikbaarheid, integriteit, kwaliteit en veiligheid van gegevens binnen een organisatie. Het is belangrijk omdat het zorgt voor effectief en veilig datagebruik.
Een effectieve data governance-strategie omvat duidelijke richtlijnen, processen en verantwoordelijkheden voor het beheer van gegevens binnen de organisatie. Het omvat ook het opstellen van duidelijke regels voor het verzamelen, opslaan, delen en gebruiken van die gegevens.
De belangrijkste componenten omvatten beleid, mensen, processen, technologie en metingen.
Om hieraan te voldoen moeten organisaties zorgen voor een duidelijke en gedocumenteerde data governance-strategie, gegevensbeveiliging en privacy beleid, evenals bewustzijnstraining voor werknemers.
Dit kan worden bereikt door het opstellen van duidelijke richtlijnen en processen voor gegevensbeheer, gegevensvalidatie, en het implementeren van technologieën zoals data lineage en data profiling.
Door regelmatige beoordeling en evaluatie van de data governance-strategie en deze aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften en wetgeving.
De meest voorkomende uitdagingen zijn onder meer een gebrek aan middelen, onduidelijke verantwoordelijkheden, onvoldoende betrokkenheid van het senior management en weerstand tegen verandering.
Door middel van regelmatige trainingen en communicatie over het belang van data governance en hoe deze in de dagelijkse werkzaamheden kan worden toegepast.
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail