Power Apps en Power Automate

Procesautomatisering? Versnel je digitale groei met het Microsoft Power Platform

Als wendbare organisatie wil je efficiënt en snel kunnen werken en snel kunnen schakelen. Je wilt als data-gedreven organisatie snel inzicht hebben in je data en geen tijd kwijt zijn aan routinematige en tijdrovende taken zoals het goedkeuren van offertes. Maar in de praktijk kost het de business vaak veel moeite om nieuwe business apps en/of nieuwe data-oplossingen op de IT-agenda te krijgen. De IT-afdeling heeft vaak haar handen al vol aan de bestaande systemen en applicaties. Hierdoor blijven kansen vanuit de business vaak onbenut.

Het Microsoft Power Platform biedt met het no-/low-code-platform hiervoor een goede oplossing. Met dit Power Platform kun je routinematige processen of data analyses snel, met beperkte programmeerkennis, automatiseren. Dit levert kostenbesparing, flexibiliteit en een betere controle qua security en governance op omdat het geheel in Microsoft is geïntegreerd. Maar is dat ook echt zo makkelijk en hoe pak je zoiets aan? 

Wat is het Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform bestaat uit verschillende onderdelen, maar de kracht zit hem juist in de samenwerking tussen deze onderdelen. Je krijgt de beschikking over één platform waar data-analyse, app-ontwikkeling en procesautomatisering bijeenkomen.

 • Power Apps
  Met Power Apps kun je routinematige processen sneller automatiseren met low/no code software. Hierdoor kun je sneller inspelen op kansen vanuit de business.
 • Power Automate
  Power Automate stelt je in staat om werkstromen te maken zodat je tijdrovende taken kunt automatiseren en zo meer tijd voor zaken die je onderscheidend maken. 
 • Power BI
  De data die in het Power Platform samenkomt kun je met behulp van Power BI visualiseren en inzichtelijk maken in dashboards, waardoor je organisatie beter beslissingen kan nemen.
 • Power Virtual Agents
  Met Virtual Agents kun je met behulp van automatisering chatbots ontwikkelen die slim gestuurd worden door Artificial Intelligence.

Procesautomatisering met low/no code software in 4 stappen implementeren

Stap 1: Processelectie

Processen die weinig uitzonderingen kennen en waar repeterende handelingen worden uitgevoerd leveren bij automatisering relatief snel een kosten- en tijdbesparing op. We komen samen tot een selectie van kandidaat processen die geschikt zijn om te automatiseren. (Klik om afbeelding om te vergroten)

Stap 2: Maken van een kosten-baten afweging

Het proces echt begrijpen maakt het verschil bij het benutten van de mogelijkheden van het Power Platform. De processen worden vastgelegd, met bijbehorende kenmerken als doorlooptijd, arbeidstijd, aantal handmatige handelingen, uitzonderingen die optreden en applicaties die daarbij worden gebruikt. (Klik om de afbeelding te vergroten)

Stap 3: Ontwikkeling van een oplossing

Eerst organiseren en verbeteren dan automatiseren. Nadat we het proces in een workflow hebben uitgetekend komen we tot een maatwerkoplossing. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een software service of een robot. Samen valideren we deze oplossing en gaan we aan de slag met het bouwen. 

Stap 4: Implementeren van oplossing en opleiden medewerkers

Voordat we een oplossing neerzetten, wordt deze door ons uitgebreid getest. Na deze test voeren we een acceptatietest uit met de key users waarna we de procesbeschrijving door hen laten opstellen. Door de coproductie en het meenemen van de medewerkers in deze stap wordt de oplossing echt een oplossing van jouw medewerkers. 

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij deze oplossing ondersteunen?

Cloud Adoptie
Application Services
IT-Strategie

Voordelen Microsoft Power Platform?

Kostenbesparing

De oplossing kan relatief eenvoudig en snel geïmplementeerd worden, hierdoor heb je de investering relatief snel terugverdiend.

Beschikbaar op elk apparaat

Werkt op elk device en je ontwikkelt in de cloud. Daardoor is de aanschaf van dure hardware niet noodzakelijk.

Flexibiliteit

Je bent minder afhankelijk van de IT-afdeling of van complexe softwareoplossingen. Dit zorgt tevens voor een lagere gebruikersdrempel van het platform.

Integreert met elke databron

Je kunt met de standaard connectoren, die in het platform zitten al heel veel soorten verbindingen maken met API’s en databases.

Betere governance & security

Je oplossingen zijn beter in te passen in je beleid én beter controleerbaar. Dit omdat het geheel in Microsoft 365 is geïntegreerd.

Snel en laagdrempelige toegang tot zeer geavanceerde techniek

Met behulp van het Power Platform kun je gebruik maken van in Microsoft geïntegreerde kunstmatige intelligentie zonder dat je daarvoor doorgeleerd hoeft te hebben.

Is procesautomatisering iets voor jouw organisatie?

Vraag je je af of procesautomatisering iets voor jouw organisatie is? Daar kun je achter komen met behulp van onze checklist. Wordt in jouw organisatie bijvoorbeeld relatief veel eenvoudig administratief werk gedaan, worden veel gegevens overgetypt etc.


Kun je 5 of meer vinkjes zetten? Dan is het in ieder geval de moeite waard om de mogelijkheden van procesautomatisering bij jouw organisatie verder te verkennen.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties op het gebied van IT-strategie als infrastructuur en functionele ondersteuning. Nederlandse Hartstichting, het Oranje Fonds, Stichting Kinderopvang Morgen en Jantje Beton behoren tot onze klanten.

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO als strategische IT-partner geeft grip op je digitale toekomst

Als strategische IT-partner neemt UNO je bij de hand, brengt je IT-landschap in kaart (zodat jij inzicht en overzicht krijgt) en stippelt gezamenlijk je IT-roadmap uit. Zo word je digitaal slagvaardig met een integrale IT-oplossing die strategisch, technisch en functioneel ontzorgt.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken. Zo blijven organsiaties digitaal slagvaardig, wend- en weerbaar.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

De Werkplek van de Toekomst samenstellen met een integrale IT aanpak met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen met de juiste governance en security.

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Overige oplossingen

Security Microsoft 365

Met Microsoft 365 beveiliging houd je je data veilig met een gelaagde security aanpak! Zowel binnen als buiten je organisatie.

Werkplek van de Toekomst

Met de Werkplek van de Toekomst werk je slimmer en efficiënter samen in één integrale IT oplossing uit de cloud.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

 • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
 • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
 • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

In vier stappen jouw digitale groei versnellen met het Microsoft 365 Power Platform

Wil jij je digitale groei versnellen? Leer in deze UNO whitepaper hoe je met low/no-code software routinematige processen sneller kan automatiseren met het Microsoft Power Platform. Benieuwd? Download hieronder.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.