Applicatie Modernisatie

Verbeter je concurrentiepositie met een gestroomlijnd applicatielandschap

Vraag jij je ook weleens af of je optimaal gebruikmaakt van alles wat jouw applicatielandschap je te bieden heeft? Bij veel organisaties valt er winst te behalen in het beter laten aansluiten van applicaties op de bedrijfsprocessen en de behoeften van medewerkers. Een goed gestroomlijnd applicatielandschap, waarbij overbodige stappen en programma’s uit de processen worden gehaald, zorgt voor meer efficiëntie, een kortere time-to-market en een betere afstemming tussen applicaties en bedrijfsvoering. Zo kan jouw organisatie zich nog meer onderscheiden van de concurrentie. Met onze oplossing UNO Application Services brengen we jouw applicatielandschap naar het gewenste niveau. En krijg jij meer overzicht, meer tijdwinst en meer werkplezier!

In 3 stappen naar een modern applicatielandschap

Wij vergelijken het applicatielandschap van een organisatie altijd met een huis. Het is nooit af; de ene keer verander je alleen de inrichting, de andere keer kies je voor een flinke verbouwing. Het onderhoud gaat bovendien altijd door. Ook de behoeftes van organisaties veranderen voortdurend. En ook een modern applicatielandschap heeft onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Met onze oplossing Application Services zorgen we ervoor dat je applicatielandschap altijd voldoet aan de moderne eisen.

In drie stappen groei je naar controle over je applicatielandschap en naar alignment tussen IT en de business. Ons stappenmodel is op iedere bedrijfssituatie van toepassing, waarmee UNO de perfecte partner is om jouw organisatie verder te helpen in de modernisatie van het applicatielandschap.

Stap 1: Inventarisatie 
In deze stap lichten we je gehele applicatielandschap door, zodat we kunnen beoordelen waar jouw organisatie staat. Welke applicaties heb je? Wie gebruikt ze en waarvoor? Welke applicaties zijn bedrijfskritisch en welke frustreren de bedrijfsvoering juist? We brengen in kaart hoe de verschillende applicaties met elkaar samenhangen en in op welke wijze ze het bedrijf ondersteunen. Meer weten? Klik hier.

Stap 2: Optimalisatie
In deze stap focussen we op het behalen van een efficiëntieslag. Met behulp van automatisering sluiten we processen op elkaar aan, waardoor je met minder inspanningen hetzelfde werk gedaan krijgt. 

Tijdens de inventarisatie komen vaak al de nodige quick wins aan het licht. Dit laaghangende fruit plukken we meteen. Daardoor worden processen in korte tijd verbeterd. En ervaar jij direct de positieve effecten van onze inspanningen. Meer weten? Klik hier.

Stap 3: Modernisatie
In deze stap richten we ons op de herinrichting van jouw applicatielandschap. Oude applicaties worden vervangen. Misschien kun je van sommige applicaties zelfs voorgoed afscheid nemen. Of worden drie kleine applicaties opgenomen in één grote. Het kan alle kanten op. Maar één ding staat vast: samen maken we jouw IT-omgeving future proof. Meer weten? Klik hier.

Wat kan UNO Applicatie Modernisatie jouw organisatie bieden?

 • Inzicht en overzicht in het applicatielandschap, waardoor bestuurders/CXO’s dit in perspectief kunnen plaatsen ten opzichte van de bedrijfsdoelen en -strategie.
 • Meer vertrouwen bij het opstellen en uitvoeren van een IT-strategie en roadmap.
 • Ondersteuning en advies bij het (her)inrichten van het applicatielandschap.
 • Een visueel overzicht van de ‘as is’ situatie op het gebied van applicaties en in welke mate ze de business ondersteunen.
 • Een schets van mogelijke ‘to be’ situaties voor jouw omgeving.
  Een roadmap van de mogelijke routes van ‘as is’ naar ‘to be’.
 • Begeleiding bij het volgen van de roadmap (denk aan project-/programmamanagement en APM governance).

 

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij deze oplossing ondersteunen?

IT-Strategie
Cloud Adoptie
Servicedesk

Voordelen

Bedrijfsapplicaties lopen gestroomlijnder, omdat ze beter aansluiten op de bedrijfsprocessen.

Advies in de vorm van een roadmap, zodat je precies weet welke stappen jouw organisatie moet zetten richting de gewenste situatie.

Verouderde applicaties werken efficiënter door toepassing van moderne technieken.

Kortere time-to-market en lagere total cost of ownership, waardoor een substantiële return on investment kan worden gerealiseerd.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Kinderopvang Morgen en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Wil jij weten wat Application Services voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je eens vrijblijvend sparren over wat UNO te bieden heeft? Neem dan contact met ons op.

In drie stappen naar een modern applicatielandschap

Applicatie Scan

Vaak krijgen wij de vraag of wij ondersteuning kunnen bieden binnen het applicatielandschap. Maar om te weten wat we moeten gaan doen, gaan we veel vragen stellen. Zoals: hoeveel applicaties zijn er? Antwoorden kunnen vaak niet gegeven worden. Om een eerste stap te zetten, hebben wij de UNO Applicatie Scan.

Stap 1: Inventarisatie

In deze stap brengen we jouw applicatielandschap in kaart. We maken inzichtelijk op welke wijze en in welke mate de applicaties jouw bedrijf ondersteunen en horen graag wat de wensen zijn voor de toekomst. Na de inventarisatie beschik je over een plattegrond van jouw applicatielandschap. 

Webinar_Application_Services_Diensten_Optimalisatie_04

Stap 2: Optimalisatie

In deze stap focussen we op het behalen van een efficiëntieslag. Met behulp van automatisering sluiten we processen op elkaar aan, waardoor je met minder inspanningen hetzelfde werk gedaan krijgt.

Stap 3: Modernisatie

In deze stap richten we ons op de herinrichting van jouw applicatielandschap. Oude applicaties worden vervangen. Misschien kun je van sommige applicaties zelfs voorgoed afscheid nemen.  Samen maken we jouw IT-omgeving future proof.

Overige oplossingen

Security Microsoft 365

Met Microsoft 365 beveiliging houd je je data veilig met een gelaagde security aanpak! Zowel binnen als buiten je organisatie.

Werkplek van de Toekomst

Met de Werkplek van de Toekomst werk je slimmer en efficiënter samen in één integrale IT oplossing uit de cloud.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

 • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
 • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
 • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Wil je veilig samenwerken met externe partijen binnen Microsoft 365 zonder zorgen over schaduw IT en datalekken? Schrijf je dan nu in voor onze Webinar Succesvol en veilig samenwerken met externen binnen Microsoft 365.