Security Microsoft 365

Bij een nieuwe manier van werken hoort een nieuwe manier van beveiligen. Binnen UNO’s Werkplek van de Toekomst hanteren we de filosofie dat iedere medewerker altijd en overal met elk apparaat moet kunnen werken. Tegelijkertijd brengt dat securityrisico’s met zich mee. Want is iemand wel wie hij zegt dat hij is? En wat als vertrouwelijke bestanden op een privéapparaat terechtkomen?

Met onze dienst ‘Beveiliging voor Microsoft 365’ hanteren wij het principe ‘nooit te vertrouwen, altijd te verifiëren’. Door Microsoft wordt dit Zero Trust genoemd. Dit houdt in dat een persoon of apparaat, via een aantal technieken en beleid, moet kunnen aantonen dat hij bij bepaalde informatie mag komen.

Onze dienst Beveiliging voor Microsoft 365 is geschikt voor organisaties die werken met UNO’s Werkplek van de Toekomst of licenties voor Microsoft 365 bezitten. Bij UNO’s Werkplek van de Toekomst zit een basisbeveiliging inbegrepen. Voor organisaties die op één of meerdere beveiligingsonderdelen meer stappen willen zetten, bieden we de dienst Geavanceerdere Beveiliging & Beleid.

 

Veilige Werkplek van de Toekomst dankzij 4 pilaren

Al onze beveiligingsopties steunen op vier pilaren:

  1. Identiteit: Ben jij wie je bent?
  2. Endpoint: Mag jij toegang krijgen tot dit device?
  3. Data: Mag jij bij deze informatie?
  4. Apps: Heb jij toegang tot deze app?

We kunnen daarnaast aanvullende beveiliging leveren op netwerk en infrastructuur. Dat maakt het model van Zero Trust compleet.

Welke oplossing basis of geavanceerd

Om te kijken welk type beveiliging bij jouw organisatie wenselijk is, hanteren we een duidelijk proces, waarbij we per pilaar volgende vragen beantwoorden:

  • Wat wil je beveiligen?
  • Hoe wil je het beveiligen (beleid)?
  • Hoe ga je het beveiligingsbeleid volgen en aanpassen

Met name rondom het beveiligingsbeleid helpen we organisaties op weg. We adviseren over het beleid en helpen bij het vormgeven hiervan. Dit is een belangrijk en vaak complex proces, omdat elke organisatie zijn eigen wensen en eisen heeft op het gebied van beveiliging.

Denk bijvoorbeeld aan je huis. Standaard zit er een slot op de deur, maar vind je dat niet veilig genoeg, dan kun je bijvoorbeeld een extra slot, een alarmsysteem of rolluiken plaatsen. Onze basisbeveiliging is hierbij het standaard slot op de deur. Het extra slot, alarmsysteem en de rolluiken zijn de geavanceerde oplossingen.

Basis beveiliging & beleid

Bij onze Werkplek van de Toekomst hoort een beheermodule: de UNO beheerde Microsoft 365 omgeving. Binnen deze module beheren we de Microsoft Tenant en voeren we het beheer uit voor alle onderdelen binnen de Basis Beveiliging & Beleid (zie figuur voor onderdelen). Hiermee is het domein van de organisatie goed beveiligd en staan alle bedrijfsgegevens achter slot en grendel.

Geavanceerde beveiliging & beleid?

Wil je op één of meerdere pilaren extra beveiligd zijn, dan biedt Geavanceerde Beveiliging & Beleid uitkomst. Denk aan informatie beveiligen die de organisatie verlaat. Of aan het extra bewaken van de identiteit van medewerkers, met het automatisch detecteren en oplossen van risico’s.

Hiervoor zijn extra Microsoft-licenties noodzakelijk, maar daardoor kun je een aantal stappen verder gaan dan in de basismodule. Extra beveiliging kan op alle gebieden ingeschakeld worden. Daarnaast verkrijg je extra inzichten en adviezen en wordt het mogelijk om automatisch in te grijpen bij risico’s. Wij brengen alle meldingen van de beveiligingsonderdelen samen met behulp van Azure Sentinal en creëren een beveiligingsdashboard binnen Microsoft Lighthouse . Elk kwartaal bespreken we met elkaar welke bedreigingen hebben plaatsgevonden, wat we hebben verholpen en wat we nog meer kunnen doen om jouw organisatie veilig te houden.

Wil je bepalen welke oplossing het best bij jou past? Omdat beveiliging een complex onderwerp is en geen organisatie hetzelfde is, gaan we graag met jou in gesprek welke onderdelen binnen deze oplossing geschikt zijn voor jouw organisatie.

Voordelen

Bepaling van een veiligheidsbeleid met heldere richtlijnen .

Zakelijke werkplek nu nog veiliger met Defender for Endpoint

Beveilig de identiteit van je medewerkers

Houd dat ook buiten je organisatie veilig

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij deze oplossing ondersteunen?

Application Services
Security
Servicedesk
Whitepaper-UNO-5-redenen-om-nú-als-mkb-bedrijf-over-te-stappen-naar-de-moderne-werkplek-versie-3

5 redenen om over te stappen naar de moderne werkplek

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Kinderopvang Morgen en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Whitepaper

Hoe wendbaar is jouw organisatie? Ontdek de 5 redenen om als mkb-bedrijf de overstap te maken naar de moderne werkplek.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Overige oplossingen

Werkplek van de Toekomst

Met de Werkplek van de Toekomst werk je slimmer en efficiënter samen in één integrale IT oplossing uit de cloud.

Hybride Cloud

Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de betreffende voordelen benutten.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail