Hybride Cloud

Bij UNO geloven we dat voor veel bedrijven en organisaties de Werkplek van de Toekomst een ideale IT-oplossing is. Maar we zien dat “alles vanuit de cloud” zeker niet de heilige graal is. Voor veel bedrijven en organisaties is een combinatie van Public Cloud (die wij invullen met Microsoft) en Private Cloud (vanuit onze datacenters of in eigen beheer) de best passende oplossing. De mogelijkheden voor integratie tussen deze verschillende Clouds zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd (multi-cloud).

Hybride Cloud: Het beste van twee werelden

Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de betreffende voordelen benutten. Denk aan schaalbaarheid, performance, beveiliging en compliancy of specifieke eisen die worden gesteld aan compatibiliteit. 

Bij het combineren van  Private en Public Cloud maken we gebruik van een aantal middelen om de verschillende cloud-omgevingen te koppelen. Onder meer Azure AD Sync, ExpressRoute, VPN’s. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld legacy-toepassingen (verouderde/gedateerde systemen) toch gecombineerd worden met de inzet van een Public Cloud. Zo zetten we Private Cloud bij veel van onze klanten in voor specifieke data en/of toepassingen, waarbij het vanwege compliancy- of vertrouwelijkheidsredenen niet wenselijk is om gebruik te maken van de Public Cloud. Andersom kan de Public Cloud als uitbreiding worden ingezet wanneer flexibele (extra) capaciteit nodig is.

Waar moet je precies op letten bij het kiezen van de juiste hybride-oplossing?

Belangrijke afwegingen voor je keuze zijn architectuur, beleid, informatiebeveiliging en netwerkbeveiliging. We helpen jou en jouw organisatie graag bij het maken van de juiste keuzes. Dit doen we door in gesprek te gaan met de verschillende belanghebbenden, zodat we een brede visie op jouw vraagstuk ontwikkelen en een zo gedegen en compleet mogelijk advies kunnen geven.

Voordelen

De inzet van UNO’s Hybride Cloud biedt de mogelijkheid om per platform de ideale oplossing te kiezen.

Schaalbaarheid, het gebruik van de Public Cloud geeft het voordeel om snel en tijdelijk op te schalen.

Beschikbaarheid, door functionaliteiten onder te brengen in zowel Public als Private Cloud wordt een hogere beschikbaarheid gerealiseerd.

Kostenefficiënt, de kostenopbouw van de Public en Private Cloud zijn verschillend. In een hybride omgeving kunnen de beste elementen gecombineerd en benut worden.

Beveiliging, de optimale manier van beveiliging kan worden afgestemd op het platform waar de data zich bevinden:, Private Cloud, Public Cloud of beide.

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij deze oplossing ondersteunen?

Beheer
Cloud Adoptie
Advies

Whitepaper

Wil jij je organisatie ook efficiënter laten samenwerken vanaf ieder locatie, ieder moment en vanaf elk apparaat? Download nu onze whitepaper over de Werkplek van de Toekomst.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Rijswijkse kinderopvang en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Overige oplossingen

Cloud Desktop

Je wilt je data en toepassingen het liefst op één veilige plek houden. Tegelijkertijd wil je gebruik maken van de voordelen die de Werkplek van de Toekomst te bieden heeft?

Werkplek van de Toekomst

Met de Werkplek van de Toekomst beschikt jouw organisatie over een breed scala aan zakelijke functionaliteiten vanuit de Cloud. Dit zorgt voor betere prestaties op het gebied van...

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Met deze nieuwe features gaat Microsoft Teams definitief Zoom inhalen​