Security

Overal veilig werken

Dat de aandacht voor IT Security de afgelopen jaren flink gegroeid is, zal niemand zijn ontgaan. En terecht zo vinden wij. Iedere week verschijnen er berichten in de media die laten zien dat de kwetsbaarheden serieus zijn. Dataverlies, reputatieschade, hoge boetes, schadevergoedingen… En dat is alleen wat we zien. Er is nog zoveel meer dat we niet zien… De hoeveelheid informatie en gegevens blijft in rap tempo stijgen en de systemen die deze informatie en gegevens moeten beschermen, zijn in steeds hogere mate verbonden en altijd en overal bereikbaar. Elke instelling, organisatie of onderneming heeft in onze ogen dan ook de plicht om stil te staan bij de risico’s en de mogelijke gevolgen. 

Security: het fundament onder onze dienstverlening

‘Security by design’
Wie IT-diensten afneemt, gaat ervan uit dat alles goed beveiligd is. Dat is volledig terecht. Bij UNO is beveiliging dan ook in elk onderdeel van onze dienstverlening geïntegreerd en verankerd. Hoewel het vanzelfsprekend is dat IT Security als een rode draad door onze dienstverlening loopt, vinden we het ontzettend belangrijk om apart bij dit thema stil te staan. Juist ook om onze klanten nog bewuster te maken van het belang hiervan. Een van de belangrijkste oorzaken van IT-beveiligingsproblemen is namelijk nog altijd een gebrek aan kennis, inzicht en n aandacht.

Wij geloven in ‘security by design’. Bij het uitvoeren van ons werk, of het nu gaat om het oplossen van een incident of het ontwerpen van een complexe oplossing in een project, denken we vanaf de basis na over de beveiliging. We denken vooraf na over de risico’s en zorgen dat we deze minimaliseren.

Hoe maak je de juiste keuzes?
Helaas bestaat er geen heilige graal als het gaat om informatiebeveiliging. Er is geen one-size-fits-all. Beveiliging gaat niet over het voorkomen van alle mogelijke risico’s. Dat zou impliceren dat iedereen dezelfde set aan beveiligingsmaatregelen moet nemen. Het gaat over het maken van de juiste keuzes. Met welke risico’s heeft mijn organisatie te maken, wat zijn de kosten en consequenties wanneer een risico werkelijkheid wordt en wat hebben we ervoor over om dit tegen te gaan? Dát zijn de zaken die je tegen elkaar moet afwegen.

Bovendien zit de oplossing zeker niet in techniek alléén. Het zorgen voor een goede beveiliging vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology. Wij zien IT Security als een gelaagde aanpak, die je kunt vergelijken met een ui. Meerdere lagen beschermen de kern van de vrucht. Per laag bekijk je welke toepassingen in jouw geval relevant zijn.Bij UNO vinden we dat, voordat je naar de afzonderlijke lagen gaat kijken, een aantal basisonderdelen geregeld moet zijn.

 • Zorg voor goed beheerde back-ups van je data.
 • Zorg voor een up –to-date antivirus- of antimalwareoplossing.
 • Zorg dat patches en updates worden bijgehouden op alle apparaten waarmee je werkt.
 • Bewaak je systemen door middel van een monitoringoplossing.

IT Security onderwerpen die op de agenda van iedere organisatie zouden moeten staan:

 • Email security – zorg dat malware en phishing geen kans krijgen. Laat kwaadwillenden geen misbruik maken van jouw maildomeinen.
 • Authenticatie – alleen een wachtwoord om je gevoelige data te beschermen? Zet meerdere factoren in middels Multi Factor Authenticatie (MFA).
 • Mobile Device Management – houd controle over de apparaten waar data op staat.
 • Compliancy – hoe toon je aan dat je aan de regels voldoet en (hoe) weet je dat zeker?
 • Training en awareness – de beste firewall is nog steeds de human firewall. Zorg dat gebruikers van IT bekend zijn met risico’s en in staat zijn deze te herkennen.
 • Geavanceerde endpoint-bescherming – waar antivirus en antimalware de basis vormen, zijn systemen met AI en machine learning in staat bedreigingen te herkennen, waar dat met klassieke systemen niet mogelijk is.
 • Infrastructuur – waar staat je gevoelige informatie en waar wordt deze verwerkt? In het ontwerp van de infrastructuur moet hiermee rekening worden gehouden.
 • Databeveiliging – informatie bevindt zich overal. Hoe houd je hier als organisatie grip op?
 • Scans en penetratietests – controles op de gebruikte IT-systemen en oplossingen zijn van groot belang.
 • Businesscontinuïteit – back-ups en restores zijn beschikbaar, maar wat doe je in geval van een noodscenario? Liggen er plannen klaar voor een echte calamiteit en hoe snel heb je weer de beschikking over je systemen?

Met alle bovenstaande IT Security onderwerpen kunnen wij je verder helpen. We gaan graag het gesprek aan om deze en andere IT Security onderwerpen af te wegen en op te zetten. Zodat jij de juiste keuze maakt en al jouw IT-processen veilig verlopen.

Voordelen

Altijd op de hoogte van je beveiligings status.

Alle informatie waar die ook staat goed beschermd.

Werkplekken en de data die er op staat zijn veilig waar ze zich ook bevinden

Aantoonbaar voldoen aan de AVG richtlijnen.

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij dit thema ondersteunen?

Application Services
Security
Servicedesk
Whitepaper_Veilig_thuiswerken

Veilig Thuiswerken? Let op deze 5 beveiligingsvereisten

Klant cases

Balmain hair couture
Hartstichting

Whitepaper

Veilig Thuiswerken? Houd je data veilig, zowel binnen als buiten je organisatie en let op deze vijf beveiligingsvereisten!

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Kinderopvang Morgen en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Het zorgen voor een goede beveiliging is het fundament van onze dienstverlening en het vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology.

— Mark-Peter van Rijn, Operationeel Directeur UNO

Toegepast bij deze diensten

Vraag jij je ook weleens af of je optimaal gebruikmaakt van alles wat jouw applicatielandschap je te bieden heeft? Met Application Services in 3 stappen je concurrentiepositie verbeteren met een gestroomlijnd applicatielandschap.
Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de betreffende voordelen benutten.
Je wilt je data en toepassingen het liefst op één veilige plek houden. Tegelijkertijd wil je gebruik maken van de voordelen die de Werkplek van de Toekomst te bieden heeft?

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

 • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
 • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
 • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Houd grip op je data en documenten met de data labels van Microsoft! Lees nu in de nieuwe BLOG van Linette Klap, Consultant bij UNO, welke drie oplossingen Microsoft hiervoor biedt.