AVG

Voldoe je echt aan de AVG?

Vrijwel elk bedrijf heeft dagelijks te maken met de privacymaatregelen die uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voortvloeien. Iedereen zal het belang erkennen en inmiddels ook alle AVG-maatregelen hebben doorgevoerd. Maar daarmee stopt het niet, want compliant blijven is een continu proces. Het is dus belangrijk om je organisatie scherp te houden. En omdat jij als ondernemer liever bezig bent met andere zaken, hebben wij alle stappen van het proces overzichtelijk voor je op een rij gezet. Toch nog vragen? UNO helpt je graag verder!

Integrale aanpak van de AVG

Even het geheugen opfrissen: de AVG is de vervanger van de Wet op de Persoonsgegevens en heeft als doel de privacy en integriteit van persoonsgegevens beter te beveiligen. Voldoen aan de AVG vereist voor bedrijven een planmatige en integrale aanpak met aandacht voor IT-security, datamanagement, beheer en compliance. Het is dus meer, veel meer, dan zomaar een ‘IT-projectje dat iemand er even bij kan doen’.

Wat betekent ‘voldoen aan de AVG?’
In de kern komt ‘voldoen aan de AVG’ erop neer dat bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen om data van personen te beveiligen. In de praktijk betekent dat onder meer dat jouw organisatie precies moet weten welke persoonlijke data verzameld, verwerkt en beschermd worden. Derden die deze gegevens verwerken, moeten dit eveneens doen conform de AVG. Het is dan noodzakelijk om een zogenoemde verwerkersovereenkomst of subverwerkersovereenkomst met elkaar af te sluiten. Daarnaast moet je op verzoek van de persoon zelf direct persoonsgegevens kunnen wissen of overdragen aan andere organisaties. Bovendien moet jouw organisatie beschikken over een plan van aanpak in geval van een datalek.

UNO ondersteunt
De AVG heeft invloed op alle geledingen van je organisatie en vergt dan ook een nauwe samenwerking tussen deze afdelingen. UNO kan jouw organisatie ondersteunen bij dit proces. Enerzijds dankzij samenwerking met gespecialiseerde juristen en anderzijds met onze eigen kennis en producten, zoals de UNO SecurityScan, de CyberScan, Multi-Factor authentication en encryption. Met onderstaand 10-stappenplan helpen wij jouw organisatie om te blijven voldoen aan de AVG. UNO is zelf gecertificeerd voor ISO 27001 de standaard voor informatiebeveiliging, hiermee laten we zien dat we aan de eisen van informatiebeveiliging voldoen. 

Stappenplan

Voordelen

Professionele ondersteuning vanuit UNO door ervaren medewerkers.

Voldoen aan de AVG richtlijnen.

Altijd op de hoogte van de veranderingen die op jouw organisatie van toepassing zijn.

Een veilig gevoel, jij hebt je zaakjes voor elkaar.

Diensten

Wil jij weten met welke diensten wij dit thema ondersteunen?

Application Services
Security
Servicedesk
Whitepaper_Veilig_thuiswerken

Veilig Thuiswerken? Let op deze 5 beveiligingsvereisten!

Klant cases

Hartstichting

Whitepaper

Veilig Thuiswerken? Houd je data veilig, zowel binnen als buiten je organisatie en let op deze vijf beveiligingsvereisten!

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Kinderopvang Morgen en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

De AVG vergt een integrale aanpak, waarbij je continue 10 stappen doorloopt

— Patrick Hazelebach Servicedesk Manager UNO

Toegepast bij deze diensten

Vraag jij je ook weleens af of je optimaal gebruikmaakt van alles wat jouw applicatielandschap je te bieden heeft? Met Application Services in 3 stappen je concurrentiepositie verbeteren met een gestroomlijnd applicatielandschap.
Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de betreffende voordelen benutten.
Je wilt je data en toepassingen het liefst op één veilige plek houden. Tegelijkertijd wil je gebruik maken van de voordelen die de Werkplek van de Toekomst te bieden heeft?

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Houd grip op je data en documenten met de data labels van Microsoft! Lees nu in de nieuwe BLOG van Linette Klap, Consultant bij UNO, welke drie oplossingen Microsoft hiervoor biedt.