Houd je data veilig zowel binnen als buiten je organisatie

IT-Security

In de fysieke wereld kan iedereen zich goed een voorstelling maken van beveiliging. In de digitale wereld is dat een stuk lastiger. Wat zijn precies de risico’s en de bedreigingen en hoe kan ik mij en mijn organisatie daartegen wapenen? In deze tijd van hybride werken is data overal en voldoet de “oude perimeter aanpak” niet meer.

IT Security en de gelaagde aanpak

In het beveiligen van IT omgevingen is er geen one-size-fits-all. Aan de hand van jouw activiteiten en daarmee gekoppelde risico’s en (potentiële) impact, bepalen we samen de juiste lagen van beveiliging in jouw organisatie.

Door het toepassen van het Zero Trust Framework met behulp van de Microsoft Security oplossingen bieden we een zeer complete oplossing die bij ieder type organisatie en elk volwassenheidsniveau past. We bieden dit aan in BasisAdvanced en Enterprise en de aanpak daarvan staat in de specifieke pagina’s hiervan beschreven.

Hoe IT security in zijn werk gaat

Zero Trust is een beveiligingsmodel dat zich aanpast aan de moderne en complexe omgeving van tegenwoordig. Het beschermt apparaten en gegevens ongeacht de locatie of het type apparaat dat binnen een organisatie wordt gebruikt. Zero Trust gaat uit van drie basisprincipes: nooit vertrouwen, altijd verifiëren; uitgaan van inbraak en misbruik; en least privilege, wat betekent dat alleen toegang wordt gegeven tot wat nodig is.
Om Zero Trust oplossingen te implementeren, zijn er vijf stappen:
  1. Bepaal welke risico’s moeten worden beschermd en breng ze in kaart.
  2. Breng de informatiestromen in kaart.
  3. Ontwerp de beveiliging vanuit de “protect surface” – het te beschermen oppervlak.
  4. Implementeer en integreer de benodigde oplossingen.
  5. Zorg voor continue monitoring en evaluatie.
Om deze stappen te doorlopen, zijn er zes categorieën van oplossingen: identiteit, endpoint, data, apps, infrastructuur en netwerk. Voor elke categorie moeten de drie basisprincipes van Zero Trust worden toegepast. Het is belangrijk om bij het kiezen van oplossingen voor de risico’s die in kaart zijn gebracht, deze drie principes als uitgangspunt te gebruiken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet alles tegelijkertijd hoeft over te schakelen op Zero Trust en dat het NCSC adviseert om het alleen toe te passen bij vervangings- en uitbreidingsinvesteringen en niet op bestaande systemen. Het is cruciaal om de juiste stappen te nemen om Zero Trust oplossingen te implementeren en ervoor te zorgen dat de informatie veilig blijft, vooral in deze tijden van hybride werken waarin medewerkers en data overal zijn.

Wat klanten over UNO zeggen

NH Media "UNO won anderhalf jaar geleden onze IT-aanbesteding en fungeert nu als strategische partner voor een integrale oplossing van IT, content en telefonie.’’
Vroom en van den Heuvel
Vroom en van den Heuvel: "Gezamenlijke toekomstvisie is de rode draad in onze samenwerking met UNO in de de afgelopen 20 jaar."
Previous
Next

IT Security services van UNO

Basis Security
Houd je je data veilig met een gelaagde security aanpak! Zowel binnen als buiten je organisatie.
Basis en Advanced security waarmee je je data veilig houd zowel binnen als buiten je onderneming
Advanced Security
Houd je je data veilig met een gelaagde security aanpak! Zowel binnen als buiten je organisatie.
Enterprise Security
Houd je je data veilig met Security Information & Event Management tooling die specifiek op jouw IT omgeving is afgestemd
Previous
Next
Trots op onze klanten, partners en certificeringen

Wij zijn als organisatie erg trots op wat wij samen met onze klanten en partners bereiken; met sommigen werken wij al meer dan 15 jaar samen! Als Microsoft Solution partner zorgen wij ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde certificeringen omtrent kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. De hoogste kwaliteit, daar gaan wij voor!

Wat wil je vandaag weten over IT Security?

Wachtwoord is dood Blog Angelo Lelieveld
Het wachtwoord is dood!
Linette Klap BLOG Labelling
Houd grip op je data en documenten met de data labels van microsoft
Blog Elwin Vreugdenhil
Nog Succesvoller en Veilig samenwerken met externe partijen. Gebruik de nieuwe B2B koppeling
Maturity model In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie
In welke fase van volwassenheid zit jouw organisatie?

Veel gestelde vragen over IT security

IT-beveiliging, ook wel bekend als cybersecurity, heeft als doel computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens te beschermen tegen schadelijke aanvallen.
IT-Security is van cruciaal belang omdat onze moderne wereld steeds meer afhankelijk is van digitale technologieën. Zonder de juiste beveiliging kunnen systemen besmet raken met malware, kunnen persoonlijke gegevens worden gestolen en kan belangrijke infrastructuur worden platgelegd.
Een cyberaanval is een aanval op IT, zoals computers, servers en websites, uitgevoerd door criminelen, hackers en terroristen. Ze willen hiermee toegang krijgen tot persoonlijke informatie of een belangrijk systeem platleggen.
Informatiebeveiliging, ook bekend als InfoSec, heeft betrekking op de beveiliging van alle data van een organisatie, zowel digitaal als analoog, ongeacht waar ze zijn opgeslagen. Bij IT-beveiliging gaat het daarentegen specifiek om de bescherming van digitale data tegen aantasting of aanvallen.
De eindverantwoordelijkheid voor IT-beveiliging ligt bij het bestuur of de directeur van een organisatie, met name wanneer zich een incident voordoet dat verband houdt met cybersecurity. Dit geldt ook wanneer een medewerker van het bedrijf nalatig is geweest met het gebruik van een wachtwoord of andere beveiligingsmaatregelen.
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail