Security

Veilig werken, altijd en overal

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups en anti-virusoplossingen tot complexere oplossingen als geautomatiseerde pen-tests, disaster recovery oplossingen en alle Microsoft 365 securitytoepassingen. Welke vorm van beveiliging je ook zoekt voor jouw IT-omgeving, UNO helpt jouw organisatie graag om zo veilig mogelijk te werken. Altijd en overal.

Beveiliging: prioriteit nummer één

Goed ingespeelde teams 
Onze producten en diensten op het gebied van beveiliging raken al onze teams. Een back-upoplossing wordt opgezet binnen het team Projecten, de controles worden uitgevoerd door ons team Beheer en team Support helpt om een verloren bestand terug te zetten. Dat kan alleen als er volgens standaarden wordt gewerkt en als de teams goed op elkaar zijn afgestemd en ingespeeld.

Dat is bij ons dan ook absoluut het geval. De basis voor een goede IT-beveiliging is een beheercontract voor de onderdelen in het IT-landschap die dagelijks nodig zijn: de werkplekken, servers, cloud-omgeving en netwerkinfrastructuur. Daarnaast leveren wij een aantal beheerde beveiligingsoplossingen. Hieronder vind je een overzicht van al onze maandelijks terugkerende securitydiensten: 

 • Managed Backup
 • Managed Disaster Recovery
 • Managed Antivirus
 • Managed Antispam en Antiphishing
 • Microsoft Cloud Protection
 • Microsoft Information Protection
 • Advanced Endpoint Protection
 • Automated Pen-testing

Voordelen

Bedrijfsinformatie waar die ook staat, altijd veilig.

De identiteiten van jouw medewerkers staan veilig opgeslagen.

Ben je informatie kwijt? Wij halen het terug uit de back-up.

Wij weten waar apparaten zich bevinden en hebben er controle over.

Klant cases

Met UNO volledig ontzorgd op IT gebied met volle aandacht voor cyber security

— Joris den Bruinen, directeur The Hague Security Delta

Beveiligingsdiensten

Medewerkers hebben een steeds grotere mobiliteitsbehoefte die voortvloeit uit de stijgende digitaliseringsgraad. Startende medewerkers zijn immers vanuit hun studie al gewend om overal en met verschillende apparaten te werken en informatie uit te wisselen. Als je als organisatie niet in deze behoefte voorziet zullen medewerkers zelf creatieve oplossingen verzinnen. Bestanden worden per e-mail en allerlei exotische data opslag producten, denk aan dropbox of google drive, verspreid, waardoor je als organisatie de controle over je eigen data verliest. Ook als je de beveiliging wel goed geregeld hebt kun je er niet omheen dat bestanden de organisatie verlaten. In de huidige tijd met AVG en datalekken wil je data zowel binnen als buiten de organisatie beschermen. 

Een aantal jaar geleden was het duidelijk waar data zich bevond en door wie het geproduceerd werd. Dit was altijd intern, je kon precies aanwijzen waar je informatie stond. Je wist daardoor ook precies wat er beveiligd moest worden. Tegenwoordig wordt data overal en nergens geproduceerd en ook niet meer alleen door mensen maar ook door allerlei slimme apparaten en systemen. Alleen een beveiliging optrekken om je eigen netwerk te beschermen is dus niet meer genoeg! 

Met Microsoft 365 zijn wij in staat om alle zakelijke apparaten waarop gewerkt wordt en alle informatie die geproduceerd wordt te beveiligen. Deze wijze van beveiliging leunt op een viertal “pilaren”, te weten: 

 • Identiteit beveiliging 
 • Werkplek beveiliging 
 • Informatie beveiliging 
 • Beveiliging management  

Hiermee kunnen wij het gehele domein van onze klanten beschermen met een heel duidelijk proces dat we binnen iedere pilaar toepassen, namelijk; 

 1. Wat willen we beveiligen? 
 2. Hoe willen we het beveiligen (beleid)? 
 3. Volgen en aanpassen van het beveiligingsbeleid 

Zeker als het gaat om het maken van beleid (Hoe willen we het beveiligen?) is dit een proces waar wij onze klanten altijd in adviseren omdat dit voor elke klant anders is.

Wachtwoorden zijn voor hackers steeds makkelijker te kraken en om dat tegen te gaan is Multi-factor authentication een must. De aanmeldingsprocedure bij UNO MFA is snel en eenvoudig.  Zo kan je alleen inloggen met een combinatie van iets dat je “weet” en iets dat je “hebt”. Je “weet” je inlognaam en je wachtwoord en je “hebt” een vooraf geregistreerde telefoon waarop je een autorisatiecode krijgt. Deze aanmeldingsprocedure gaat bij UNO MFA nog sneller omdat alleen verificatie van het pushbericht op je telefoon voldoende is. Zo hoef je geen aparte code meer in te toetsen.  

Iedereen die email als zakelijk medium gebruikt, weet hoe onnodig veel tijd het kost om spam te verwijderen. Anti virus software alleen biedt, geen voldoende bescherming. Voor organisaties die dit probleem definitief willen aanpakken biedt UNO No Spam, dat maar liefst 98% van alle spamberichten nog voor de voordeur tegenhoudt. Dit scheelt opslag, bandbreedte en verhoogt de veiligheid. Onveilige mail die niet binnenkomt vormt geen risico!

Hét filter dat spam echt tegenhoudt vòòr het binnenkomt. Maar liefst 98% van alle spamberichten wordt gefilterd nog voordat het je mailserver bereikt. Omdat de spam vooraf wordt afgevangen hoeft je mailserver ongeveer 90%! minder internetverkeer af te handelen. Dit levert tevens een reductie in de benodigde opslagcapaciteit.

 

Het in de gaten houden van alle onderdelen in een ICT omgeving is van levensbelang voor de continuïteit ervan. Je kunt natuurlijk in actie komen als er al iets in de soep is gelopen maar veel problemen kondigen zichzelf aan. Hierbij geldt ook het devies; meten is weten.
 
Eenvoudige voorbeelden zoals een schijf die volloopt waardoor bepaalde services dreigen te stoppen, een CPU die te lang maximaal wordt belast, zijn eenvoudig voor te stellen. Maar ons systeem gaat hierin een stuk verder. Zo worden bijvoorbeeld van complexe VMware omgevingen veel gegevens verzameld waarmee problemen kunnen worden voorkomen.

De laatste jaren is het gebruik van mobiele apparaten als smartphones en tablets enorm toegenomen. De smartphone: je PC in je binnenzak, alleen dan zonder enige vorm van beheer of beveiliging. En dat terwijl smartphones en tablets veel sneller kwijt raken (100.000 in de metro van Londen het afgelopen jaar) of worden gestolen.

Wat als je medewerker zo’n apparaat verliest? Je moet er niet aan denken dat bedrijfs- of klantgegevens door derden worden misbruikt. Zijn jouw kritische gegevens wel goed beschermd? 

Een kostenefficiënte oplossing voor eenvoudig beheer en optimale beveiliging van mobiele apparaten als smartphones en tablets. Zo kan op een veilige en gecontroleerde wijze toegang worden verleend tot bedrijfsspecifieke applicaties, informatie en diensten. Op een niveau dat vergelijkbaar is met dat van de systemen op kantoor.

Whitepaper

Wil jij je organisatie ook efficiënter laten samenwerken vanaf ieder locatie, ieder moment en vanaf elk apparaat? Download nu onze whitepaper over de Werkplek van de Toekomst.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Toegepast bij al onze diensten

Met UNO’s Hybride Cloud combineren we de voordelen van Public Cloud met die van Private Cloud. Op deze wijze kun je per omgeving de betreffende voordelen benutten.
Je wilt je data en toepassingen het liefst op één veilige plek houden. Tegelijkertijd wil je gebruik maken van de voordelen die de Werkplek van de Toekomst te bieden heeft?

Andere gerelateerde diensten

Security

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups en anti-virusoplossingen tot complexere oplossingen als geautomatiseerde pen-tests, disaster recovery oplossingen en alle Microsoft 365 securitytoepassingen.

Servicedesk

Bij UNO zorgen we ervoor dat al jouw systemen werken. Toch kan er altijd iets gebeuren waarvoor hulp moet worden ingeschakeld. Als gebruiker wil je met jouw vragen over ICT-systemen en mogelijke storingen terecht kunnen bij iemand ...

Beheer

Als organisatie wil je je het liefst op de primaire taken en doelstellingen richten. Daarvoor heb je een stabiele, goed functionerende IT-omgeving nodig waarover je je geen zorgen hoeft te maken. Dat kan alleen wanneer de IT-omgeving...

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

 • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
 • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
 • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Lees meer over de Cloud Adoptie visie van Paul Geerts,  Customer Succesmanager bij UNO