IT voor Woningcorporaties

Je digitale groei versnellen door slimmer, veiliger en meer data-gedreven samen te werken in een integraal cloud platform

Woningcorporaties staan momenteel onder grote druk. Zij worden gevraagd om een grote bijdragen te leveren aan het oplossen van het woningtekort én het verduurzamen van hun woningen als aandeel in de energietransitie. Daarnaast worden er steeds hogere eisen gesteld aan het verwerken van gegevens, worden wet- en regelgeving steeds ingewikkelder en staan corporaties ook nog onder financiële druk. Slim en efficiënt werken is belangrijker dan ooit tevoren. Het IT-landschap van woningcorporaties is complex met specifieke netwerkprocessen, applicaties, databases en koppelingen. Door te digitaliseren en meer data-gedreven te werken kun je medewerkers beter met elkaar verbinden, je bedrijfsprocessen vereenvoudigen en deze deels automatiseren. Dit levert direct inzicht, efficiëntie en kostenvoordeel op, en meer tijd en focus die je kan besteden aan sociale woningbouw.

3 specifieke IT-uitdagingen voor Woningcorporaties

1

Als organisatie heeft een woningcorporatie behoefte aan een vereenvoudigt werkproces en gestroomlijnd applicatielandschap. Hoe kan ik als woningcorporatie slim, veilig en efficiënt gegevens delen met huurders, aannemers, overheden en ketenpartners?

2

Bij veel woningcorporaties is er sprake van een zeer divers digitaal kennis- en ervaringsniveau. Hoe vergroot ik binnen mijn woningcorporatie de functionele ICT-kennis en de effectiviteit van mijn medewerkers?

3

Als organisatie wil ik de talenten van mijn medewerkers efficiënt inzetten, waarbij fouten zoveel mogelijk worden voorkomen en er zo veel mogelijk tijd wordt bespaard. Hoe kan ik als woningcorporatie mijn digitale groei versnellen, en routinematige bedrijfsprocessen automatiseren? 

Waarom UNO dé strategische IT-partner is voor Woningcorporaties

Strategisch

Grip op je digitale toekomst met een heldere IT roadmap – UNO’s driehoek van succes

UNO werkt volgens een integrale IT-aanpak met een strategische, technische en functionele benadering. Maar wat betekent deze integrale aanpak in de praktijk?

Er wordt altijd eerst gekeken naar de richting die de organisatie opgaat. Wat is je strategie en welke bedrijfsprocessen, applicaties en IT-infrastructuur helpen je om jouw doelen te behalen? Vervolgens wordt er gekeken naar de functionele IT inrichting. Welke skills hebben je medewerkers nodig om succesvol te werken? Tenslotte wordt bepaald hoe je jouw structuren het beste kan beveiligen en met welk beleid je dit in toekomst weer- en wendbaar houdt. Het is de combinatie van deze factoren die het succes en de veranderkracht van een organisatie bepalen. Zo kan je groeien met IT die voor je werkt!
Maar om te weten waar je heen gaat moet je weten waar je staat, een goede inventarisatie op alle punten is dan ook het startpunt van UNO. Met de inventarisatie en de strategische doelen stippelen we samen een heldere digitale roadmap uit. Dit vatten we vaak samen als “Leading Your Digital Journey”. 
Meer weten? Neem contact op met Daan Begthel of kijk bij IT-Strategie.

Corponet/Cora Samen weten we meer

Cora is de referentiearchitectuur voor de corporatiesector, waarmee de gestandaardiseerde bedrijfsvoering voor woningcorporaties wordt beschreven. Van corporatie tot bouwbedrijf en van IT-architect tot constructief adviseur: iedere schakel in de ketting van de corporatiewereld heeft zijn eigen kundigheid als het gaat om bedrijfsprocessen en de bijbehorende ICT. Deze architectuur is vooral van belang voor het ERP systeem dat natuurlijk onderdeel moet zijn van het integrale Cloudplatform, maar uiteraard is UNO hier ook van op de hoogte. Want samen weten we meer en dat betekent voor woningbouwcorporaties minder risico, minder kosten en een betere dienstverlening.

Altijd op de hoogte van de laatste IT trends – Explore &Innovate

Met ons programma Explore & Innovate houden we je continu op de hoogte van relevante IT-trends voor woningcorporaties We publiceren regelmatig (branche specifieke) whitepapers en blogs en organiseren webinars. Explore & Innovate

Technisch

Efficiënter en slimmer samenwerken in UNO’s werkplek van de toekomst

Natuurlijk hangt alles af van de specifieke situatie van de woningcorporaties zelf, maar veel bedrijfsprocessen zijn bij woningcorporaties gelijk. Voor veel woningcorporaties zal een uniform cloud-only infrastructuur zoals UNO’s ‘Werkplek van de Toekomst’ een ideale oplossing zijn. Deze toepassing combineert essentiële woningcorporatie-applicaties zoals Salto, Papercut en een VoIP telefooncentrale in de Microsoft Azure Cloud met het ERP systeem gebaseerd op Microsoft Dynamics Empire. Door de integratie van alle applicaties in de Microsoft omgeving wordt een allesomvattende cloudoplossing gemaakt waarmee vloeiend kan worden gecommuniceerd.  Lees meer 

Houd data veilig zowel binnen als buiten de organisatie met Microsoft Zero Trust

Bij een nieuwe manier van werken hoort een nieuwe manier van beveiligen. Safety first, zeker als het om klantgegevens gaat. Bij woningcorporaties wil je graag dat elke medewerker altijd en overal met elk apparaat kan werken. Dat brengt security risico’s met zich mee, want is iemand wel wie hij zegt dat hij is? En wat als vertrouwelijke bestanden op een privé apparaat terecht komen. Met UNO’s oplossing ‘Beveiliging voor Microsoft 365’ hanteren wij het principe ‘nooit te vertrouwen, altijd te verifiëren’.  Lees meer 

 Stroomlijnen van je applicatielandschap en de transitie van specifieke applicaties naar de cloud

Binnen het werkproces van woningcorporaties is vaak sprake van een complexe netwerkstructuur met een enorme hoeveelheid data, informatiestromen, applicaties en koppelingen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers van corporaties vaak apart moeten inloggen of dat bepaalde applicaties op lokale servers draaien en niet centraal beheerd kunnen worden. Denk hierbij aan camerabeelden bij deurtoegangsapplicaties zoals Salto. Het gevaar bestaat dat applicaties niet goed op elkaar aansluiten; werkprocessen niet optimaal op elkaar zijn afgestemd; en dat koppelingen met ketenpartners, zoals aannemers en toezichthouders, niet efficiënt werken.

Met onze dienst ‘Application Services’ geven we je inzicht in je applicatielandschap en zorgen we voor afstemming tussen werkprocessen en -behoeften. Daarbij kunnen ook routinematige processen geautomatiseerd worden. Met het Microsoft Power Platform maken we data inzichtelijk. Een gestroomlijnd applicatielandschap geeft je de data-inzichten zodat je beter kan sturen, efficiënter omgaat met beschikbare tijd, en krijg je meer grip op je organisatie en je processen. Neem contact op met Daan Begthel of kijk bij Application Services.

Functioneel

Met Adoptie de Cloud omarmen

Het rendement van je IT-middelen valt of staat met de kennis en kunde van je medewerkers. Organisaties die oog hebben voor het gebruikersrendement zijn vaak succesvoller. Binnen woningbouwcorporaties zien we dat veel administratieve tools zich naar de Cloud verplaatsen. Wie daar weinig kennis van heeft, verliest veel tijd en loopt een achterstand op. Wij helpen gebruikers met adoptieprogramma’s de techniek te omarmen en dagelijks toe te passen waardoor het rendement meetbaar wordt verhoogd.  Meer weten? Neem contact op met Daan Begthel of Kijk bij Continue Adoptie.

Sparren over IT-uitdagingen binnen je woningbouwcoporatie? Of heb je specifieke vragen? Wij helpen je graag!  Neem contact op met Daan Begthel of bel via 070-3300010

Certificering

UNO is trots op het behalen van onderstaande certificeringen!  De ISO- en NEN certificering zijn het bewijs dat we kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan. Tevens is UNO het komende jaar weer geaccrediteerd Microsoft partner van topniveau en biedt UNO haar klanten aantoonbaar kwaliteitsgaranties voor Microsoft Cloud en ondersteuning. Kijk op over ons voor meer details.

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis.  Met (branchespecifieke) whitepapers en BLOGs, het Adoptie journaal, webinars en ronde tafel sessies houden we je graag op de hoogte van de laatste trends. Interesse? Klik dan op de afbeelding om te downloaden! Veel lees- en kijkplezier!

Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? Met die vraag worstelen steeds directeuren en It-verantwoordelijken. In deze webinar presenteert UNO hoe je in drie stappen een heldere roadmap kan bepalen en hoe dit helpt met je bedrijfsstrategie. De juiste koers bepalen start met inzicht!

Adoptie journaal Juni 2021

Het UNO adoptie journaal van juni staat weer live met de laatste Microsoft nieuwtjes en handige weetjes. Deze maand presenteren we naast taken aanmaken m.b.v. Teams en een update van breakoutrooms ook een hele handige app om plekken te reserveren op kantoor Benieuwd? Kijk snel hieronder! Wil je elke maand op de hoogte blijven van alle Microsoft Nieuwtjes abonneer je dan op UNO’s Youtube kanaal! Kijk snel!

6 Factoren die de keuze voor jouw ideale telefonieoplossing bepalen!

Hoe wil je als organisatie telefonisch bereikbaar zijn nu en in de toekomst? 6 factoren die deze strategische keuze beïnvloeden

Veilig thuiswerken? Let op deze 5 beveiligingsvereisten.

Veel mensen dachten aan het begin van de coronapandemie nog dat structureel thuiswerken een fenomeen van snel voorbijgaande aard zou zijn. Inmiddels weten we wel beter. Werken op afstand lijkt nog wel even de norm te blijven, waardoor de thuiswerkplek een onmisbaar onderdeel van de moderne werkomgeving wordt.

Welke UNO Oplossingen en Diensten zijn interessant voor Woningcorporaties?

Werkplek van de Toekomst; een integrale oplossing

De Werkplek van de Toekomst is een integrale oplossing van UNO, bestaand uit een Microsoft 365-abonnement, beheer van de werkplek, beveiliging van informatie en ondersteuning van de gebruiker. Dit platform maakt gebruik van lokale rekenkracht, aangevuld met de data in de Microsoft Cloud en de volledige ondersteuning van de UNO Servicedesk. Wij bieden deze oplossing aan tegen een vaste prijs per gebruiker per maand, zodat jij altijd weet wat jouw kosten zijn. Meer weten? Klik hier

Security: een gelaagde aanpak

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups tot complexere oplossingen als penntests. One size fits all bestaat niet binnen informatiebeveiliging. Daarom geloven we bij UNO in een gelaagde aanpak waarbij meerdere lagen de kern van de vrucht de data beschermen. Dit vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology. Wanneer je die als organisatie niet op orde hebt, loop je een serieus risico op hacks of datalekken. Meer weten?

Adoptie : Jouw medewerkers bepalen het succes!

UNO Adoptie helpt jouw organisatie Microsoft 365 te omarmen! Hybride werken de nieuwe norm. Afhankelijk van de persoon, de rol, en de interne processen moet een medewerker in meer of in mindere mate kennis en ervaring op Microsoft gebied op doen om passend en optimaal gebruik te maken van de tools die de IT-omgeving biedt

Application Services

Met UNO Application Services geven we inzicht in jouw complexe applicatielandschap en brengen we het naar het gewenste niveau. Zo wordt he applicatielandschap in 3 stappen beter afgestemd op je bedrijfsprocessen en behoeften en kun je een roadmap bepalen voor jouw digitale toekomst.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Veilig, slim en efficiënt samenwerken in de Cloud met UNO’s werkplek van de toekomst