IT voor Kinderopvang (IKC) en onderwijs

Innovaties die samenwerking in de sector stimuleren en vereenvoudigen

Voor kinderopvang- en onderwijsorganisaties staat één ding voorop: de ontwikkeling van het kind. Slimmer en efficiënter samenwerken, systemen verbinden en effectiever communiceren zorgt voor tijd- en budgetwinst. Winst die benut kan worden om de ontwikkeling van het kind maximaal te stimuleren.

3 specifieke IT-uitdagingen voor Kinderopvang (IKC)en onderwijs

1

Basisonderwijs en kinderopvang (IKC’s) smelten steeds meer samen. Wat betekent dit voor mijn IT-omgeving? En hoe kunnen kinderopvang en onderwijs optimaal samenwerken op IT-gebied?

2

Hoe laat ik mijn IT-omgeving voor me werken, waardoor wij ons beter op de primaire taken kunnen richten en de werkdruk verlaagd wordt? Hoe neem ik mijn medewerkers mee in dit proces?

3

Als de plannen van kabinet doorgaan (Rapport SER: kinderopvang toegankelijk voor iedereen van 0-12) dan betekent dit een enorme toestroom van kinderen. Hoe bereid ik mijn IT-omgeving hier op voor?

Waarom is UNO dé strategische IT-partner voor Kinderopvang en onderwijsorganisaties?

Strategisch

Digitale strategie in 3 stappen –

Het samensmelten van kinderopvang en (basis)onderwijs heeft directe gevolgen voor je bestaande IT-infrastructuur en applicatielandschap. Met onze dienst Application Services geven we je inzicht in je applicatielandschap en zorgen we voor afstemming tussen bedrijfsprocessen en behoeften. We ontwikkelen samen in drie stappen jouw nieuwe IT-strategie met als doel het proces te vereenvoudigen en versnellen en de sector maximaal te verbinden door digitale barrières op te heffen. Meer weten? Neem contact op met Marco Smit of kijk bij Application Services.

Altijd op de hoogte van de laatste IT trends – Explore &Innovate

Met ons programma Explore & Innovate houden we je altijd op de hoogte van relevante IT-trends binnen de kinderopvang- en onderwijssector. We publiceren regelmatig (branche specifieke) whitepapers en blogs en organiseren webinars.

Kinderopvang- en onderwijsteam

UNO heeft ruim 10 jaar kennis en ervaring opgedaan bij vooraanstaande kinderopvangorganisaties, waaronder Stichting Kinderopvang Morgen, Zein Childcare en Stichting Vlietkinderen. Deze kennis en ervaring zijn gebundeld in een slagvaardig team dat precies op de hoogte is van de uitdagingen binnen de kinderopvang- en onderwijssector. Het team kan alle specifieke vragen kundig beantwoorden en informeert je proactief over relevante ontwikkelingen.

Technisch

Veiliger en slimmer samenwerken – Werkplek van de toekomst

Door de intensievere samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs komt er meer vraag om data te delen met leerkrachten, ouders en begeleiders. Dit wil je zo veilig en efficiënt mogelijk doen. Met onze oplossing Werkplek van de Toekomst kun je snel data delen en ontsluiten, waarbij de ontwikkeling van het kind centraal blijft staan. Deze integrale totaal oplossing is gebaseerd op Microsoft 365 en helpt om alle behoeften in kaart te brengen, zowel binnen als buiten jouw organisatie. Dat betekent concreet dat we niet alleen rekening houden met de wensen van de eindgebruikers (jouw medewerkers), maar juist ook met de strategische ambities van de directie en de (veiligheids)eisen van de eigen IT-verantwoordelijken en indien gewenst ook de behoeften van partners. We noemen dit de 360 graden aanpak. Meer weten? Neem contact op met Marco Smit of kijk bij UNO’s Werkplek van de toekomst

Telefonie: Altijd en overal optimaal bereikbaar

Van de begeleiders tot de administratie die thuiswerkt tot de directeur die onderweg is. Als kinderopvang- of onderwijsorganisatie wil je altijd en overal bereikbaar zijn. Telefonie blijft daarbij onmisbaar, maar in de praktijk blijkt het stroomlijnen van je telefonie een uitdaging. UNO levert al jaren lang betrouwbare cloud-telefonieoplossingen. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Want een gedegen keuze nu kan later het verschil maken!  Meer weten? Neem contact op met Marco Smit of lees meer op de pagina UNO Telefonie.

Functioneel

Met Adoptie de Cloud omarmen

Het rendement van je IT-middelen valt of staat met de kennis en kunde van je medewerkers. Binnen kinderopvang- en onderwijsorganisaties lopen die kennis en kunde zeer uiteen. Omdat digitalisering een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van het kind is het belangrijk om iedereen binnen de organisatie mee te krijgen in dit proces. Wij helpen gebruikers met adoptieprogramma’s op rol- en persoonsniveau de techniek te omarmen en dagelijks ‘spelenderwijs’ toe te passen, waardoor het rendement meetbaar wordt verhoogd. Meer weten? Neem contact op met Marco Smit Marco Smit  of Kijk bij UNO Cloud Adoptie.

Certificering

UNO is trots op het behalen van onderstaande certificeringen!  De ISO- en NEN certificering zijn het bewijs dat we kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan. Tevens is UNO het komende jaar weer geaccrediteerd Microsoft partner van topniveau en biedt UNO haar klanten aantoonbaar kwaliteitsgaranties voor Microsoft Cloud en ondersteuning. Kijk op over ons voor meer details.

Sparren over IT-uitdagingen binnen je Kinderopvang en onderwijs? Of heb je specifieke vragen? Ik help je graag! Neem contact met Marco Smit of bel via 070-3300010

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis.  Met (branchespecifieke) whitepapers en BLOGs, het Adoptie journaal, webinars en ronde tafel sessies houden we je graag op de hoogte van de laatste trends. Interesse? Klik dan op de afbeelding om te downloaden! Veel lees- en kijkplezier!

Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? Met die vraag worstelen steeds directeuren en It-verantwoordelijken. In deze webinar presenteert UNO hoe je in drie stappen een heldere roadmap kan bepalen en hoe dit helpt met je bedrijfsstrategie. De juiste koers bepalen start met inzicht!

Adoptie journaal Juni 2021

Het UNO adoptie journaal van juni staat weer live met de laatste Microsoft nieuwtjes en handige weetjes. Deze maand presenteren we naast taken aanmaken m.b.v. Teams en een update van breakoutrooms ook een hele handige app om plekken te reserveren op kantoor Benieuwd? Kijk snel hieronder! Wil je elke maand op de hoogte blijven van alle Microsoft Nieuwtjes abonneer je dan op UNO’s Youtube kanaal! Kijk snel!

6 Factoren die de keuze voor jouw ideale telefonieoplossing bepalen!

Hoe wil je als organisatie telefonisch bereikbaar zijn nu en in de toekomst? 6 factoren die deze strategische keuze beïnvloeden
leading your digital journey

Met een roadmap geeft UNO grip op jouw digitale toekomst

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? UNO helpt je om de regie over je digitale transformatie terug te krijgen. Blog van directeur van UNO Feico van der Meij.

Welke UNO Oplossingen en Diensten zijn interessant voor Kinderopvang (IKC) en onderwijs

Werkplek van de Toekomst; een integrale oplossing

De Werkplek van de Toekomst is een integrale oplossing van UNO, bestaand uit een Microsoft 365-abonnement, beheer van de werkplek, beveiliging van informatie en ondersteuning van de gebruiker. Dit platform maakt gebruik van lokale rekenkracht, aangevuld met de data in de Microsoft Cloud en de volledige ondersteuning van de UNO Servicedesk. Wij bieden deze oplossing aan tegen een vaste prijs per gebruiker per maand, zodat jij altijd weet wat jouw kosten zijn. Meer weten? Klik hier

Security: een gelaagde aanpak

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups tot complexere oplossingen als penntests. One size fits all bestaat niet binnen informatiebeveiliging. Daarom geloven we bij UNO in een gelaagde aanpak waarbij meerdere lagen de kern van de vrucht de data beschermen. Dit vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology. Wanneer je die als organisatie niet op orde hebt, loop je een serieus risico op hacks of datalekken. Meer weten?

Adoptie : Jouw medewerkers bepalen het succes!

UNO Adoptie helpt jouw organisatie Microsoft 365 te omarmen! Hybride werken de nieuwe norm. Afhankelijk van de persoon, de rol, en de interne processen moet een medewerker in meer of in mindere mate kennis en ervaring op Microsoft gebied op doen om passend en optimaal gebruik te maken van de tools die de IT-omgeving biedt

Application Services

Met UNO Application Services geven we inzicht in jouw complexe applicatielandschap en brengen we het naar het gewenste niveau. Zo wordt he applicatielandschap in 3 stappen beter afgestemd op je bedrijfsprocessen en behoeften en kun je een roadmap bepalen voor jouw digitale toekomst.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

De 5 IT uitdagingen voor de Kinderopvang in 2023!

Hoe zet je IT uitdagingen binnen de kinderopvang om in kansen zodat je als organsiatie digitaal kan groeien en zo optimaal focust op kind-ontwikkeling en welzijn. Benieuwd? Download hieronder.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.