Transport & Logistiek

Digitale transformatie in de transport en logistiek

Veranderingen gaan razendsnel in de sector handel en logistiek. Van het automatiseren van processen tot autonome auto’s, blockchain, real time data delen en robots: in een traditionele branche, met veel familiebedrijven en flinterdunne marges, speelt digitaliseren een doorslaggevende rol. Als je techniek 24/7 voor je laat werken kan digitale transformatie in de transport en logistiek leiden tot meer inzicht, efficiëntie en vereenvoudiging van het proces. En daarmee win je weer extra tijd om datgene te doen waar je écht goed in bent.

3 specifieke IT-uitdagingen voor Transport & Logistiek

1

Hoe kan ik mijn proces efficiënter maken en het applicatielandschap beter stroomlijnen? En hoe borg ik de juiste integratie van oude/legacy applicaties in in het nieuwe IT-landschap?

2

Hoe kan ik als logistiek bedrijf meer data gedreven beslissingen nemen, zodat ik beter kan anticiperen op planningsvraagstukken en het daadwerkelijke transport?

3

Hoe kan ik slim, veilig en efficiënt data uitwisselen met alle ketenpartners zodat er (bijna) sprake is van datatransparantie? En welke rol spelen technologie en apps hierin?

Waarom UNO dé strategische IT-partner is voor de Transport & Logistiek

Strategisch

Digitale strategie in 3 stappen

Door de toenemende digitalisering en “verclouding” is er binnen veel organisaties sprake van een wildgroei aan applicaties. Denk aan de opkomst van applicaties als Exact Online, Salesforce en de vele Microsoft-applicaties. De vraag is: sluiten de applicaties nog wel goed aan, enerzijds op elkaar en anderzijds op de bedrijfsprocessen? Moet je bijvoorbeeld bij drie verschillende applicaties dezelfde naam van een klant invoeren of zijn er andere dubbelingen in de processen? UNO’s Application Services kan je in 3 stappen meer inzicht geven in je applicatielandschap, je bedrijfsprocessen en bedrijfsbehoeften om deze zo beter op elkaar te laten aansluiten. Met een goed gestroomlijnd applicatielandschap en een duidelijke strategie valt vaak veel winst te behalen. Zo krijg je meer overzicht, meer tijdwinst en meer werkplezier. Meer weten? Neem contact op met Jorre Steketee of kijk hier bij Application Services.

Altijd op de hoogte van de laatste IT trends

Met ons programma Explore & Innovate houden we je altijd op de hoogte van relevante IT-trends in transport en logistiek. We publiceren regelmatig (branche specifieke) whitepapers en blogs en organiseren webinars. Explore & Innovate

Team transport & logistiek

We beschikken over een speciaal team transport & logistiek. Dit slagvaardige team weet dankzij de jarenlange ervaring precies welke uitdagingen er op logistiek gebied in Nederland spelen en deelt deze kennis en ervaring proactief met jouw organisatie.

Technisch

Werkplek van de toekomst: veiliger en slimmer samenwerken en verbonden

Je medewerkers zijn je grootste kapitaal. Je wilt hen alle middelen en tools geven, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat jouw klant efficiënt geleverd krijgt. Om goed te kunnen samenwerken heb je een flexibel platform nodig, waarin je snel data kan delen en ontsluiten. Omdat veel medewerkers onderweg zijn, is ook het verbonden voelen met de organisatie een belangrijk aspect. Met onze oplossing Werkplek van de Toekomst kan dat. Deze oplossing is gebaseerd op Microsoft 365 en helpt om alle behoeften in kaart te brengen, zowel binnen als buiten jouw organisatie. Dat betekent concreet dat we niet alleen rekening houden met de wensen van de eindgebruikers (jouw medewerkers), maar juist ook met de strategische ambities van de directie en de (veiligheids)eisen van de eigen IT-verantwoordelijken. En indien gewenst ook de behoeften van partners. We noemen dit de Werkplek van de Toekomst met 360 graden aanpak. Meer weten? Neem contact op met Jorre Steketee of kijk bij UNO’s Werkplek van de toekomst

Power BI: datagedreven zakelijk beslissen

Om snel te kunnen leveren, is een goede planning essentieel. Die planning is gebaseerd op data uit heden en verleden. Voor zakelijke beslissingen zijn data ‘het nieuwe goud’. Maar hoe zorg je ervoor dat je continu beschikt over de juiste data waarop je die beslissingen kunt baseren? En dat de analyses die je wekelijks of maandelijks maakt geautomatiseerd worden? Het antwoord: Power BI, ook wel Business Intelligence (BI). Daarmee kun je verschillende gegevens samenbrengen in eenvoudige dashboards en vervolgens visualiseren en analyseren. Het resultaat: real time inzicht in je processen en prestaties. En dus: betere beslissingen.

UNO adviseert Microsoft Power BI als Business Intelligence tool. Je maakt je werk gemakkelijker en efficiënter én neemt betere beslissingen. Daarnaast creëer je een helikoperview op je organisatie, waarmee je kunt zien waar je nu staat, maar vooral ook waar je met je organisatie naartoe wilt. Wij adviseren je graag verder neem contact op met Jorre Steketee

Functioneel

Adoptie – Omarm de Cloud

Het rendement van je IT-middelen valt of staat met de kennis en kunde van je medewerkers. Organisaties die oog hebben voor het gebruikersrendement zijn vaak succesvoller.  Binnen Transport & Logistiek is er sprake van een duidelijke beperking van digitale slagvaardigheid bij het huidige personeel. Hierdoor komen doelstellingen onder druk te staan. UNO kan je helpen om gebruikers met adoptieprogramma’s de techniek te omarmen op rol- en functieniveau en  dagelijks toe te passen. Zo wordt de digitale slagvaardigheid vergroot en het rendement meetbaar beter verhoogd. Meer weten?
Neem contact op met Jorre Steketee of Kijk bij Continue Adoptie.

Klant cases

Balmain Paris

Sparren over IT-uitdagingen binnen je transport/ logistieke bedrijf? Of heb je specifieke vragen? Ik help je graag!
Neem contact op via Jorre Steketee of bel via 070-3300010

Certificering

UNO is trots op het behalen van onderstaande certificeringen!  De ISO- en NEN certificering zijn het bewijs dat we kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan. Tevens is UNO het komende jaar weer geaccrediteerd Microsoft partner van topniveau en biedt UNO haar klanten aantoonbaar kwaliteitsgaranties voor Microsoft Cloud en ondersteuning. Kijk op over ons voor meer details.

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis.  Met (branchespecifieke) whitepapers en BLOGs, het Adoptie journaal, webinars en ronde tafel sessies houden we je graag op de hoogte van de laatste trends. Interesse? Klik dan op de afbeelding om te downloaden! Veel lees- en kijkplezier!

Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? Met die vraag worstelen steeds directeuren en It-verantwoordelijken. In deze webinar presenteert UNO hoe je in drie stappen een heldere roadmap kan bepalen en hoe dit helpt met je bedrijfsstrategie. De juiste koers bepalen start met inzicht!

Adoptie journaal Juni 2021

Het UNO adoptie journaal van juni staat weer live met de laatste Microsoft nieuwtjes en handige weetjes. Deze maand presenteren we naast taken aanmaken m.b.v. Teams en een update van breakoutrooms ook een hele handige app om plekken te reserveren op kantoor Benieuwd? Kijk snel hieronder! Wil je elke maand op de hoogte blijven van alle Microsoft Nieuwtjes abonneer je dan op UNO’s Youtube kanaal! Kijk snel!

6 Factoren die de keuze voor jouw ideale telefonieoplossing bepalen!

Hoe wil je als organisatie telefonisch bereikbaar zijn nu en in de toekomst? 6 factoren die deze strategische keuze beïnvloeden
leading your digital journey

Met een roadmap geeft UNO grip op jouw digitale toekomst

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? UNO helpt je om de regie over je digitale transformatie terug te krijgen. Blog van directeur van UNO Feico van der Meij.

Welke UNO Oplossingen en Diensten zijn interessant voor Transport & Logistiek

Werkplek van de Toekomst; een integrale oplossing

De Werkplek van de Toekomst is een integrale oplossing van UNO, bestaand uit een Microsoft 365-abonnement, beheer van de werkplek, beveiliging van informatie en ondersteuning van de gebruiker. Dit platform maakt gebruik van lokale rekenkracht, aangevuld met de data in de Microsoft Cloud en de volledige ondersteuning van de UNO Servicedesk. Wij bieden deze oplossing aan tegen een vaste prijs per gebruiker per maand, zodat jij altijd weet wat jouw kosten zijn.

Security: een gelaagde aanpak

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups tot complexere oplossingen als penn-tests. One size fits all bestaat niet binnen informatiebeveiliging. Daarom geloven we bij UNO in een gelaagde aanpak waarbij meerdere lagen de kern van de vrucht de data beschermen. Dit vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology. Heb je die als organisatie niet op orde, dan loop je een serieus risico op hacks of datalekken.

Adoptie : Jouw medewerkers bepalen het succes!

Hybride werken is de nieuwe norm. Afhankelijk van de persoon, de rol en de interne processen heeft een medewerker kennis en ervaring op Microsoft-gebied nodig om passend en optimaal gebruik te maken van de tools die de IT-omgeving biedt. UNO Adoptie helpt jouw organisatie Microsoft 365 te omarmen!

Application Services: roadmap voor jouw digitale toekomst

Met UNO Application Services geven we inzicht in jouw applicatielandschap en brengen we dit naar het gewenste niveau. Zo wordt het applicatielandschap in 3 stappen beter afgestemd op je bedrijfsprocessen en -behoeften en kun je een roadmap bepalen voor jouw digitale toekomst.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail