IT voor Gemeenten en Semi-Overheid

Met digitalisering slimmer maatschappelijke doelen behalen en vertrouwen winnen

Gemeenten staan vaak voor dezelfde uitdagingen als commerciële bedrijven. Daarnaast hebben zij een extra maatschappelijke verantwoordelijkheid om het goed te doen. Het IT-landschap van een gemeente is vaak zeer complex. Met een enorme hoeveelheid diensten die aan burgers en bedrijven worden aangeboden, met vaak aparte processen, applicaties en databases en koppelingen naar bijvoorbeeld andere overheden en publieke instellingen. Door te digitaliseren kun je dienstverleningsprocessen slimmer automatiseren en versnellen. Daarmee creëer je tijd om de burger zo goed mogelijk te kunnen helpen.

3 specifieke IT-uitdagingen voor Gemeenten en Semi-Overheid

1

Hoe kan ik als gemeente slim, veilig en efficiënt gegevens
Hoe kan ik als gemeente slim, veilig en efficiënt gegevens delen met burgers, bedrijven en andere overheden? En hoe waarborg ik op een maximaal niveau alle gevoelige persoonsgegevens? 

2

Er is bij veel gemeenten sprake van een zeer divers digitaal kennis- en ervaringsniveau. Hoe breng ik dat meer in balans? 

3

Hoe kunnen de complexe informatie- en gegevensstromen zo goed mogelijk geoptimaliseerd worden? Sluit de enorme hoeveelheid applicaties in het zeer complexe netwerk van gemeenten nog wel aan wel aan op de werkprocessen en de behoeften van de burgers? En in hoeverre wordt het common ground model al toegepast?

Waarom UNO dé strategische IT-partner is voor Gemeenten en Semi-Overheid

Waarom UNO dé strategische IT-partner is voor Gemeenten en Semi-Overheid

Strategisch

Digitale strategie in 3 stappen – Application-Services

Binnen het werkproces van semi-overheid en gemeenten is vaak sprake van een complexe netwerkstructuur met een enorme hoeveelheid data, informatiestromen, applicaties en koppelingen. De transitie naar de Cloud heeft dit verder versterkt. De vraag voor veel gemeenten is: sluiten de applicaties nog goed op elkaar aan? Zijn werkprocessen slim op elkaar afgestemd? Of moet je bijvoorbeeld bij drie verschillende applicaties dezelfde naam van een burger of een bedrijf invoeren? En hoe is de koppeling met ketenpartners zoals andere gemeentelijke instellingen en GGZ-instellingen? Met onze dienst Application Services geven we je inzicht je applicatielandschap en zorgen we voor afstemming tussen werkprocessen en -behoeften. We ontwikkelen samen in drie stappen jouw nieuwe IT-strategie die jouw digitale communicatie met burgers ondersteunt. Dit gestroomlijnde applicatielandschap bezorgt je meer overzicht, tijdwinst en werkplezier. Meer weten? Neem contact op met Daan Begthel of kijk bij Application Services.

Implementatie Common Ground

Sinds enkele jaren bestaat het Common Ground model. Het doel ervan is om gemeentelijke instellingen minder afhankelijk te maken van hun IT-leverancier door de IT van alle gemeenten op dezelfde manier in te richten. Hiermee wordt een grote stap gezet richting een open, transparante overheid waarbinnen gegevens veilig en sneller uitgewisseld kunnen worden.

Altijd op de hoogte van de laatste IT trends – Explore &Innovate

Met ons programma Explore & Innovate houden we je altijd op de hoogte van relevante IT-trends voor gemeenten en semi-overheidsinstellingen. We publiceren regelmatig (branche specifieke) whitepapers en blogs en organiseren webinars. Explore & Innovate

Technisch

Veiliger en slimmer samenwerken – Werkplek van de toekomst

In de samenwerking met ketenpartners staan de burger en zijn data centraal. Je wilt persoonsgegevens effectief, slim veilig verwerken en delen. Daarvoor heb je een flexibel platform nodig, waarin je snel data kan delen en ontsluiten. Met onze oplossing Werkplek van de Toekomst kan dat. Deze oplossing is gebaseerd op Microsoft 365 en helpt om alle behoeften in kaart te brengen, zowel binnen als buiten jouw organisatie. Dat betekent concreet dat we niet alleen rekening houden met de wensen van de eindgebruikers (jouw medewerkers), maar juist ook met de strategische ambities van de directie en de (veiligheids)eisen van de eigen IT-verantwoordelijken en indien gewenst ook de behoeften van partners. We noemen dit de 360 graden aanpak. Meer weten? Neem contact op met Daan Begthel of kijk hier voor meer informatie bij UNO’s Werkplek van de toekomst.

Functioneel

Met Adoptie de Cloud omarmen

Het rendement van je IT-middelen valt of staat met de kennis en kunde van je medewerkers. Organisaties die oog hebben voor het gebruikersrendement zijn vaak succesvoller. Binnen de zakelijke dienstverlening zien we veel administratieve tools zich naar de Cloud verplaatsen. Wie daar weinig kennis van heeft, verliest veel tijd en loopt een achterstand op. Wij helpen gebruikers met adoptieprogramma’s op rol- en persoonsniveau de techniek te omarmen en dagelijks toe te passen waardoor het rendement meetbaar wordt verhoogd. Meer weten? Neem contact op met Daan Begthel of Kijk bij Continue Adoptie.

Sparren over IT-uitdagingen binnen je sociale werkbedrijf? Of heb je specifieke vragen? Wij helpen je graag!  Neem contact op met Daan Begthel of bel via 070-3300010

Certificering

UNO is trots op het behalen van onderstaande certificeringen!  De ISO- en NEN certificering zijn het bewijs dat we kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan. Tevens is UNO het komende jaar weer geaccrediteerd Microsoft partner van topniveau en biedt UNO haar klanten aantoonbaar kwaliteitsgaranties voor Microsoft Cloud en ondersteuning. Kijk op over ons voor meer details.

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis.  Met (branchespecifieke) whitepapers en BLOGs, het Adoptie journaal, webinars en ronde tafel sessies houden we je graag op de hoogte van de laatste trends. Interesse? Klik dan op de afbeelding om te downloaden! Veel lees- en kijkplezier!

Webinar: In 3 stappen de roadmap naar jouw digitale toekomst realiseren!

Hoe ziet de digitale toekomst van mijn organisatie eruit? Met die vraag worstelen steeds directeuren en It-verantwoordelijken. In deze webinar presenteert UNO hoe je in drie stappen een heldere roadmap kan bepalen en hoe dit helpt met je bedrijfsstrategie. De juiste koers bepalen start met inzicht!

Adoptie journaal Juni 2021

Het UNO adoptie journaal van juni staat weer live met de laatste Microsoft nieuwtjes en handige weetjes. Deze maand presenteren we naast taken aanmaken m.b.v. Teams en een update van breakoutrooms ook een hele handige app om plekken te reserveren op kantoor Benieuwd? Kijk snel hieronder! Wil je elke maand op de hoogte blijven van alle Microsoft Nieuwtjes abonneer je dan op UNO’s Youtube kanaal! Kijk snel!

6 Factoren die de keuze voor jouw ideale telefonieoplossing bepalen!

Hoe wil je als organisatie telefonisch bereikbaar zijn nu en in de toekomst? 6 factoren die deze strategische keuze beïnvloeden

Veilig thuiswerken? Let op deze 5 beveiligingsvereisten.

Veel mensen dachten aan het begin van de coronapandemie nog dat structureel thuiswerken een fenomeen van snel voorbijgaande aard zou zijn. Inmiddels weten we wel beter. Werken op afstand lijkt nog wel even de norm te blijven, waardoor de thuiswerkplek een onmisbaar onderdeel van de moderne werkomgeving wordt.

Welke UNO Oplossingen en Diensten zijn interessant voor Gemeenten en Semi-Overheid

Werkplek van de Toekomst; een integrale oplossing

De Werkplek van de Toekomst is een integrale oplossing van UNO, bestaand uit een Microsoft 365-abonnement, beheer van de werkplek, beveiliging van informatie en ondersteuning van de gebruiker. Dit platform maakt gebruik van lokale rekenkracht, aangevuld met de data in de Microsoft Cloud en de volledige ondersteuning van de UNO Servicedesk. Wij bieden deze oplossing aan tegen een vaste prijs per gebruiker per maand, zodat jij altijd weet wat jouw kosten zijn. Meer weten? Klik hier

Security: een gelaagde aanpak

Van de absolute basis van IT-beveiliging zoals back-ups tot complexere oplossingen als penntests. One size fits all bestaat niet binnen informatiebeveiliging. Daarom geloven we bij UNO in een gelaagde aanpak waarbij meerdere lagen de kern van de vrucht de data beschermen. Dit vereist inzet van de gouden driehoek People, Process & Technology. Wanneer je die als organisatie niet op orde hebt, loop je een serieus risico op hacks of datalekken. Meer weten?

Adoptie : Jouw medewerkers bepalen het succes!

UNO Adoptie helpt jouw organisatie Microsoft 365 te omarmen! Hybride werken de nieuwe norm. Afhankelijk van de persoon, de rol, en de interne processen moet een medewerker in meer of in mindere mate kennis en ervaring op Microsoft gebied op doen om passend en optimaal gebruik te maken van de tools die de IT-omgeving biedt

Application Services

Met UNO Application Services geven we inzicht in jouw complexe applicatielandschap en brengen we het naar het gewenste niveau. Zo wordt he applicatielandschap in 3 stappen beter afgestemd op je bedrijfsprocessen en behoeften en kun je een roadmap bepalen voor jouw digitale toekomst.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail