Deel deze pagina:
Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Wat is het voor een hond?

Het nest waar Funo vandaan komt, het F-nest, is van zichzelf al een rustig nest geweest en zo ontwikkelt hij zichzelf ook. Het is een zachtaardige hond die veel op het gevoel doet (maar wel gecombineerd met hetgeen wat hij leert op de opleiding als geleidehond). Net zoals ieder mens, heeft elk mens zijn eigen voorkeur hoe je benaderd word, bij FUNO merk je dat hij behoefte heeft aan een rustige benadering. Nu de begeleiders doorhebben wat voor benadering het beste werkt, verloopt zijn opleiding naar wens en leert redelijk makkelijk. Als je een bepaald iets hebt laten zien dan kan hij het daarna goed zelfstandig uitvoeren. Hij doet het goed en de verwachting is dat hij keurig zijn opleiding kan afmaken. 

Ondanks dat het een rustige hond is, oftewel je hoort hem helemaal niet thuis behalve als hij behoefte heeft aan een knuffel, houd hij er wel van om buiten te spelen met andere honden. Hij staat zijn mannetje, soms met wat geblaf op een speelse manier, en weet daardoor goed zichzelf te profileren.

Hij loopt op schema met zijn opleiding

Dus wat nu? Ze gaan verder met het uitbreiden van het geleidewerk. De oefeningen die Funo als beheerst, gaan ze steeds met stapjes complexer maken. Aangezien zijn toekomstige baasje vaak gebruik zal maken, net als ieder ander, van het openbaar vervoer zal daar veel aandacht naar uit gaan. Maar ook meer focus op zijn zelfstandigheid, gericht op het oplossen van voorkomende problemen. Wat houdt dat in? Vooruit kijken, anticiperen op bijvoorbeeld obstakels op zijn route, andere honden te negeren en beschermend te zijn naar zijn baas.

Wat komt er nog?

5 november zal zijn test zijn waar hij uiteindelijk een diploma zal krijgen om als geleidehond officieel aan de slag te gaan. Hoe belangrijk de hond ook is voor de toekomstige baas, het is des te belangrijker dat er een klik zal zijn met de baas. Funo zal behoefte hebben aan iemand die hem op een rustige manier en op gevoel benaderd, zo kan hij het beste uit de verf komen als geleidehond. Hij is namelijk een hond die voorzichtig is en niet tegen teveel druk kan. 

Gaan we duimen voor Funo?

Overig Nieuws

Belangrijke informatie omtrent Beveiligingslek Windows 10, Windows server 2016 en 2019

Belangrijke informatie omtrent Beveiligingslek Windows 10, Windows server 2016 en 2019 ...

Zoals u waarschijnlijk al in de media heeft vernomen, is er een beveiligingslek geconstateerd in Windows 10, server 2012, 2016 en 2019.

Dit lek kan ervoor zorgen dat derden zich toegang kunnen verschaffen tot machines die gebruik maken van 1 van deze besturingssystemen. Na het bekend worden van het nieuws heeft UNO de afgelopen nacht en deze ochtend acties ondernomen om te bekijken hoe dit lek zo snel mogelijk gedicht kan worden.

"De Power-BI Workshop Dashboard in a day" geslaagd! ...

Vorige week woensdag en donderdag hebben we in het prachtige gebouw van Microsoft  al weer de vierde inspiratie-sessie mogen houden binnen het UNO Explore & Innovate programma. Het Explore and Innovate programma is een continu programma is, waarmee UNO haar klanten bij de digitale transformatie wil helpen om zo succesvol te kunnen blijven nu en in de toekomst.

In het prachtige gebouw van Microsoft stond Power BI centraal in de workshop "Dashboard in a day". De sessie werd begeleid door UNO's Power BI Partner Tecknoworks. En als we de reacties mogen geloven was het een zeer geslaagde dag. De ochtend was technisch best uitdagend maar al snel kon iedereeen zelf snel aan de slag om met eigen data een eigen dashboard te bouwen. Aan het einde van de dag was iedereen hierin geslaagd. De inspirerende presentatie van Catalin Pop van Tecknoworks heeft zeker aan dit succes bijgedragen. Nieuwsgierig? Kijk snel hieronder naar alle foto's!

Wij kijken met veel plezier op deze Power BI workshop terug. Kon je de 11e of 12e niet of ben je gewoon nieuwsgierig, neem dan contact op met UNO. In de volgende sessie zullen we specifiek ingaan op Security. Met de titel "Hoe beveilig je de werkplek van de toekomst? " zal UNO samen met haar Security Partners Veaam en Threadstone een inspirerende Explore & Innovate sessie houden in het wel zeer toepasselijke gebouw: The Hague Delta Security. Interesse? Neem dan snel contact met ons op of houd de nieuwsbrief in de gaten

Persbericht: UNO versterkt positie met overname LAN Services

Persbericht: UNO versterkt positie met overname LAN Services ...

UNO Automatiseringdiensten neemt de activiteiten van IT-bedrijf LAN Services over. Met deze overname versterkt UNO haar positie en expertise in de ICT-dienstverlening: het verzorgen van digitale werkplekken nu en in de toekomst. Met de overname groeit UNO naar ruim 50 medewerkers.

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000!

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000! ...

Zaterdag 5 oktober 2019 vond de 3e editie van de 11Strandentocht plaats. Tijdens dit jaarlijkse wandel en hardloopevenement van de Hartstichting liepen meer dan 3.000 deelnemers over maximaal 11 stranden langs de Nederlandse kustlijn. De afstanden variëren van 11, 20, 40 tot 60 km tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. In totaal is het recordbedrag van maar liefst €132.000,- voor onderzoek naar hart- en vaatziekten opgehaald. UNO feliciteert de 11Strandentocht met dit mooie bedrag en bedankt voor dit fantastische evenement! 

UNO, als vaste ICT partner van de Hartstichting, is sponsor van de 11Strandentocht. UNO sponsorde dit jaar de businessloop, die bij de stempelpost Kijkduin van start ging. Om alle deelnemers een hart onder de riem te steken, moedigde UNO iedereen aan en deelde meer dan 3.000 druivensuikers uit. Het was een bijzondere dag waar een fantastische vibe aanwezig was! Met name de positieve interactie tussen de aanmoedigende vrijwilligers van de Hartstiching en de enthousiaste deelnemers met hun enorme inzet was bijzonder. Allemaal strijden voor één doel! Meer geld voor hart en vaatziekten ophalen. Hoe goed is dat gelukt! Gefeliciteerd!

 

 

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact