Deel deze pagina:
Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Wat is het voor een hond?

Het nest waar Funo vandaan komt, het F-nest, is van zichzelf al een rustig nest geweest en zo ontwikkelt hij zichzelf ook. Het is een zachtaardige hond die veel op het gevoel doet (maar wel gecombineerd met hetgeen wat hij leert op de opleiding als geleidehond). Net zoals ieder mens, heeft elk mens zijn eigen voorkeur hoe je benaderd word, bij FUNO merk je dat hij behoefte heeft aan een rustige benadering. Nu de begeleiders doorhebben wat voor benadering het beste werkt, verloopt zijn opleiding naar wens en leert redelijk makkelijk. Als je een bepaald iets hebt laten zien dan kan hij het daarna goed zelfstandig uitvoeren. Hij doet het goed en de verwachting is dat hij keurig zijn opleiding kan afmaken. 

Ondanks dat het een rustige hond is, oftewel je hoort hem helemaal niet thuis behalve als hij behoefte heeft aan een knuffel, houd hij er wel van om buiten te spelen met andere honden. Hij staat zijn mannetje, soms met wat geblaf op een speelse manier, en weet daardoor goed zichzelf te profileren.

Hij loopt op schema met zijn opleiding

Dus wat nu? Ze gaan verder met het uitbreiden van het geleidewerk. De oefeningen die Funo als beheerst, gaan ze steeds met stapjes complexer maken. Aangezien zijn toekomstige baasje vaak gebruik zal maken, net als ieder ander, van het openbaar vervoer zal daar veel aandacht naar uit gaan. Maar ook meer focus op zijn zelfstandigheid, gericht op het oplossen van voorkomende problemen. Wat houdt dat in? Vooruit kijken, anticiperen op bijvoorbeeld obstakels op zijn route, andere honden te negeren en beschermend te zijn naar zijn baas.

Wat komt er nog?

5 november zal zijn test zijn waar hij uiteindelijk een diploma zal krijgen om als geleidehond officieel aan de slag te gaan. Hoe belangrijk de hond ook is voor de toekomstige baas, het is des te belangrijker dat er een klik zal zijn met de baas. Funo zal behoefte hebben aan iemand die hem op een rustige manier en op gevoel benaderd, zo kan hij het beste uit de verf komen als geleidehond. Hij is namelijk een hond die voorzichtig is en niet tegen teveel druk kan. 

Gaan we duimen voor Funo?

Overig Nieuws

Schrijf je nu in voor de Power BI workshop Dashboard in a Day

Schrijf je nu in voor de Power BI workshop Dashboard in a Day ...

Binnen één dag inzicht in al je data!

We weten allemaal hoe cruciaal data is bij het maken van slimme en belangrijke zakelijke beslissingen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we continue de juiste data betrekken en overzichtelijk presenteren? Power BI kan je daarbij helpen en daarom nodigt UNO je van harte uit voor de “Dashboard in a Day” workshop. Deze inspiratiesessie vult UNO samen in met haar Power BI partner Tecknoworks en technologiepartner Microsoft. Deze  workshop vindt plaats 11 en 12 december bij Microsoft in Amsterdam. Meer weten?

Wat kan Power BI voor jou betekenen?

Power BI kan je helpen om je werk gemakkelijker en efficiënter te maken door alle gegevens te converteren naar diagrammen en grafieken. Zo worden al jouw gegevens en kpi’s op zinvolle wijze gevisualiseerd in stuurinformatie en rapportages. Je creëert als het ware een “helikopter-view” op je organisatie. Dit geeft niet alleen inzicht in waar je als organisatie nu staat, maar vooral ook waar je naar toe wilt gaan. 

De workshop is Engelstalig en het is handig als je je laptop meeneemt. De plekken voor de workshop zijn beperkt dus schrijf je snel in op één van de dagen.

Persbericht: UNO versterkt positie met overname LAN Services

Persbericht: UNO versterkt positie met overname LAN Services ...

UNO Automatiseringdiensten neemt de activiteiten van IT-bedrijf LAN Services over. Met deze overname versterkt UNO haar positie en expertise in de ICT-dienstverlening: het verzorgen van digitale werkplekken nu en in de toekomst. Met de overname groeit UNO naar ruim 50 medewerkers.

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000!

UNO feliciteert 11Strandenloop met fantastisch event en recordbedrag van €132.000! ...

Zaterdag 5 oktober 2019 vond de 3e editie van de 11Strandentocht plaats. Tijdens dit jaarlijkse wandel en hardloopevenement van de Hartstichting liepen meer dan 3.000 deelnemers over maximaal 11 stranden langs de Nederlandse kustlijn. De afstanden variëren van 11, 20, 40 tot 60 km tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. In totaal is het recordbedrag van maar liefst €132.000,- voor onderzoek naar hart- en vaatziekten opgehaald. UNO feliciteert de 11Strandentocht met dit mooie bedrag en bedankt voor dit fantastische evenement! 

UNO, als vaste ICT partner van de Hartstichting, is sponsor van de 11Strandentocht. UNO sponsorde dit jaar de businessloop, die bij de stempelpost Kijkduin van start ging. Om alle deelnemers een hart onder de riem te steken, moedigde UNO iedereen aan en deelde meer dan 3.000 druivensuikers uit. Het was een bijzondere dag waar een fantastische vibe aanwezig was! Met name de positieve interactie tussen de aanmoedigende vrijwilligers van de Hartstiching en de enthousiaste deelnemers met hun enorme inzet was bijzonder. Allemaal strijden voor één doel! Meer geld voor hart en vaatziekten ophalen. Hoe goed is dat gelukt! Gefeliciteerd!

 

 

Inspiratiesessie

Inspiratiesessie "Ervaar de werkplek van de toekomst" geslaagd! ...

Afgelopen vrijdag was 't dan zo ver! Al weer onze derde sessie binnen het Explore&Innovate programma met als thema "Ervaar de werkplek van de toekomst". Tijdens deze interactieve sessie kon je leren meer dingen gedaan te krijgen door slimmer te vergaderen, handiger te communiceren en effectiever samen te werken. Deze nieuwe manier van digitaal samenwerken kon je persoonlijk ervaren, door zelf met de allerlaatste Microsoft Tooling aan de gang te gaan. De workshop was in no time volgeboekt en als we de eerste reacties mogen geloven was het een geslaagde ochtend zowel qua inhoud als gezelligheid. Extra trots zijn we natuurlijk op de gemiddelde "overal-beoordeling" van 4,2 op een schaal van 5 ! 

Onze directeur Noor Ferket trapte de sessie af en lichtte nog even toe dat het Explore and Innovate programma een continue programma is, waarmee UNO haar klanten bij de digitale transformatie wil helpen om zo succesvol te kunnen blijven nu en in de toekomst. Onze enige echte Freek Groenveld kon de Microsoft Strategie niet alleen toelichten maar maakte ook een duidelijke en heldere vertaling hiervan naar de praktijk. Op inspirerende wijze begeleidden onze pre-sales consultant Elwin Vreugdenhil en onze senior-engineer Angelo Lelieveld vervolgens het interactieve workshop gedeelte, waarbij iedereen op zijn eigen laptop kon meeklikken. Onder genot van een lekkere lunch konden we met elkaar van gedachten wisselen!

Wij kijken met veel plezier op deze interactieve sessie terug en kijken al weer uit naar de volgende inspirerende Explore and Innovate sessies. De volgende sessie zal 15 november plaatsvinden met het thema "A safe and secure workplace "en de sessie rondom Power BI "Dashboard in a day". Heb je al interesse in een van deze sessies geef het dan aan en anders houd de site en de nieuwsbrieven in de gaten!

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact