Deel deze pagina:
2Gather

"UNO Hybride Cloud: Maximale veiligheid en beschikbaarheid van data"
 

2gather staat voor managers van informatie. Veel organisaties hebben vele gegevens bronnen maar hebben nog niet de juiste wijze gevonden om deze gegevens om te zetten in informatie waarmee besluiten kunnen worden genomen. 2gather helpt organisaties om deze informatie te verkrijgen.

 

UNO: No-nonsense mentaliteit en snelle oplossingsgerichte aanpak. 

Ondanks de hoge IT kennis binnen het bedrijf heeft 2gather enkele jaren geleden besloten haar gehele It beheer over te dragen aan UNO omdat het geen onderdeel uitmaakte van de core business. Voor UNO is gekozen vanwege de no-nonsense mentaliteit en de snelle oplossingsgerichte aanpak.

“En dat maakt UNO in de praktijk ook volledig waar”, volgens Luud Zanoni, eigenaar van 2gather.


“Kwetsbaarheid is groot als back-up van data niet buiten kantoor plaatsvindt”

Na de inbraak op kantoor realiseerde Luud Zanoni zich hoe kwetsbaar een organisatie is als er geen back up van alle (kritische) bedrijfsgegevens buiten kantoor plaatsvindt en de tijd die er voor nodig is om in zo’n geval weer operationeel te kunnen zijn.

 “Niet alleen de veiligheid van alle data wil je waarborgen, maar na een incident wil je gewoon zo snel mogelijk weer verder werken. Kortom zo min mogelijk down time”.


“UNO Hybride Cloud: maximale veiligheid en beschikbaarheid van data”

Na een grondige inventarisatie van de gebruikers en beheerders wensen stelde UNO de UNO Hybride Cloud oplossing voor. Voor 2gather wordt zo de veiligheid en beschikbaarheid van data optimaal gewaarborgd.
 
“Al onze servers zijn nu gevirtualiseerd, waarbij de gegevens in datacenters opgeslagen worden. Alleen de ontwikkelserver, waarin wij web applicaties voor klanten maken en onderhouden, staat nog op locatie omdat deze online niet goed zou werken. De fileserver hebben we bewust op kantoor gehouden. Echter wordt de data via synchronisatie tevens in het UNO data center opgeslagen. Zo kan je altijd werken. Als één server niet beschikbaar is kan je gewoon via de andere werken”.
 

Overgang

De migratie is door UNO in een uitvoerig plan tot in detail beschreven, zodat alle gebruikers op de hoogte waren wat de overgang inhield en waarmee ze te maken zouden krijgen. Uitgangspunt daarbij was zo min mogelijk mensen niet laten werken. 

"En dat is zeker gelukt. Ik ben zeer tevreden over UNO als technische partner."

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact