Microsoft Copilot

Microsoft Copilot: De game changer voor jouw bedrijf!

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en de vergrijzing neemt toe. Hoe houd je onder deze omstandigheden de productiviteit hoog? Hoe blijft jouw bedrijf voorop lopen? AI kan je helpen processen te optimaliseren en taken te automatiseren, maar hoe maak je je deze technologie eigen?

Het antwoord komt van Microsoft, dat onlangs Microsoft Copilot lanceerde. Dankzij deze in Azure geïntegreerde tool kan elk bedrijf met AI aan de slag. Ook jij. Het is de meest gebruiksvriendelijke en nuttige copiloot die je aan je zijde kunt hebben, want Microsoft Copilot genereert content, versterkt creativiteit en automatiseert cognitieve taken. Deze AI-buddy verhoogt de productiviteit binnen jouw bedrijf tot wel 70% en bespaart je dus zeeën van tijd. Doe er je voordeel mee!

feico van der meij

‘Zo lang als ik al in deze sector werk, dus sinds mijn studie informatica in de jaren ‘90, erger ik me aan de waardeloze user interface van software. Je moet eerst 3 maanden op cursus of een dure consultant inhuren voordat je ergens mee kunt werken. Hoe complexer een programma, hoe minder optimaal je het gebruikt, omdat je slechts een paar functionaliteiten snapt. Met AI ervaarde ik voor het eerst dat ik gewoon op mijn manier kan praten met een technische tool en dat hij dan dingen voor me fikst. Wow. Mind blowing vind ik het, deze intuïtieve, menselijke communicatie met technologie. En dit is pas het begin, we staan aan de vooravond van een nieuwe technologische revolutie.’

– Feico van der Meij , directeur UNO

Are you ready for Copilot?
Geef je op voor een vrijblijvende Copilot Inspiratiesessie

Wat doet Microsoft Copilot?

AI implementeren kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar niet met Microsoft Copilot. Deze nieuwe AI-assistent helpt jou en je collega’s om meer te doen in minder tijd en dan vooral cognitief complexe zaken. De drijvende kracht achter deze assistent zijn Large Language Models (LLM’s) die zich met behulp van Microsoft Graph voeden met data uit jouw organisatie. Copilot verwerkt alle gegevens die in je Azure-cloud circuleren, het werkt met Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. De sterke taalmodellen zetten jouw woorden om in acties. Geef Microsoft Copilot een opdracht en het schrijft documenten, maakt presentaties, stuurt mailtjes, plant vergaderingen – het doet wat jij wil en sneller dan je ooit voor mogelijk hield.

De functies van Microsoft 365 Copilot

Er zijn verschillende varianten voor diverse gebruikersgroepen, maar we richten ons in deze blog op Microsoft 365 Copilot. Deze versie is nu beschikbaar voor alle grootzakelijke klanten van Microsoft. Om de AI-diensten te kunnen benutten, moet je minimaal 300 gebruikers – en dus licenties – hebben. Vanaf dan wordt al het werk dat je doet in Bing, Edge, Windows en alle Microsoft 365 applicaties een stuk makkelijker. Een aantal voorbeeldfuncties van jouw nieuwe AI-copiloot:

Copilot in Teams

Dubbele Teams-vergadering in je agenda? Geen zorgen, want met Microsoft 365 Copilot hoef je niets te missen. Het vat vergaderingen voor je samen en geeft je een overzicht van de besproken onderwerpen, actiepunten en de gedeelde documenten. Je kunt zelfs verdiepende vragen stellen, Copilot geeft je meteen antwoord, inclusief bronvermelding in het transcript.

Copilot in PowerPoint

Hoe handig zou het zijn als je een offerte, pitch of jaarverslag in een handomdraai omzet in een gepolijste presentatie? Ook dat doet Microsoft 365 Copilot voor je. Het haalt de cijfers en inhoud onder andere op uit Word en Excel en via api’s zelfs uit niet-Microsoft-applicaties. Te veel woorden op een slide? Copilot maakt hem visueel. Ontbreekt de inhoudsopgave? Copilot stelt hem automatisch op. En het mooie is, je geeft de opdrachten gewoon via de chat in hetzelfde venster.

Copilot in Excel

Microsoft 365 Copilot helpt je jouw data te verkennen en begrijpen. Het analyseert de grootste Excel sheets in een mum van tijd, plaatst trends en ontwikkelingen in context en vertaalt data naar overzichtelijke grafieken en staatjes. Kortom: met Copilot heb jij een nieuwe data-analist aangenomen!

Alle voordelen op een rijtje

 • Verbeterde efficiëntie
  Repetitieve, tijdrovende taken die geautomatiseerd zijn. Een uitgebreide data-analyse met één druk op de knop. Content die bijna vanzelf wordt gecreëerd. Met Microsoft 365 Copilot bespaar je zoveel tijd en moeite dat de efficiëntie binnen jouw bedrijf enorm verbetert.
 • Verhoogde productiviteit en leuker werk
  Door de kunstmatige intelligentie van Microsoft 365 Copilot toe te passen, verhoogt de productiviteit en speel je waardevolle menselijke intelligentie vrij. Dit levert leuker werk op, want collega’s besteden hun kostbare tijd nu aan zaken die er echt toe doen en waarbij hun expertise het verschil maakt. 
 • Meer creativiteit en innovatie 
  Nooit meer staren naar de knipperende cursor op een blanco blad, wachtend op inspiratie. Copilot geeft je suggesties, is jouw redacteur, helpt je associatief te denken, creëert de perfecte visual voor presentaties en voorstellen. Copilot is de ideale stimulans voor creativiteit in jouw organisatie en ondersteunt zo de ontwikkeling van innovatieve ideeën en content.  .
 • Geïntegreerde beveiliging en naleving:
  Microsoft hecht veel waarde aan veiligheid, privacy en naleving van wet- en regelgeving. Het gebruik van Copilot brengt jouw data dan ook niet in gevaar. Je gegevens blijven van jou en worden niet gebruikt om andere AI-modellen mee te voeden. Waar je de AI-tool ook voor gebruikt: jouw data en privacy zijn altijd veilig.
feico van der meij

‘Bij alles wat gratis is, ben je zelf het product. Copilot kost 30,- per licentie, maar het opereert wel alleen in jouw beveiligde Microsoft-omgeving. In tegenstelling tot het openbare ChatGPT dat jouw invoer weer aan anderen ter beschikking stelt. Je gaat ChatGPT niet je jaarcijfers voeden. Copilot wel. Bovendien is de ervaring veel persoonlijker en relevanter voor jou. Copilot zit in jouw mail en jouw bestanden en kan vanuit die kennis veel betere antwoorden geven.’

– Feico van der Meij , directeur UNO

Maak je klaar in 3 stappen voor Copilot

Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk beginnen. Maar in hoeverre is jouw organisatie klaar voor Copilot voor Microsoft 365? Voor een maximaal resultaat en veilig gebruik moet je zowel jouw technische omgeving als je mensen voorbereiden. Dit kan al in 3 overzichtelijke stappen waar UNO je als Microsoft Solutions Partner uiteraard bij helpt:

Stap 1: Get Ready for Copilot: Bereid je techniek voor
Stap 2: Copilot Stakeholder Workshop: bereid je mensen voor
Stap 3: Continue training voor optimaal resultaat

Lees er meer over op Copilot voor Microsoft 365

‘Wil je eens sparren over de mogelijkheden van Copilot voor jouw organisatie? Mail mij op fmeij@uno.nl of bel naar 070 – 3300010 of meld je aan voor de vrijblijvende kennissessie (klik hier) 

Feico van der Meij
Directeur bij UNO

Ervaar hoe Copilot kan bijdragen aan jouw groei!

Plan een  inspiratiesessie om te verkennen wat de toegevoegde waarde van Copilot is voor jouw organisatie. Je ontdekt waarom de Get Ready for Copilot Scan een must is en hoe training van medewerkers het effect van Copilot versterkt.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.
Microsoft Copilot 365

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

 • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
 • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
 • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail