AI Impact

AI en jij: maak meer impact met artificial intelligence in jouw bedrijf

Je kent AI vast van de zelfrijdende auto’s en het wereldberoemde Chat GPT, maar wist je dat kunstmatige intelligentie oneindig veel mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf? Meer productiviteit, betere besluitvorming, snellere innovatie en hogere kwaliteit producten of diensten: allemaal dankzij AI-technologie. Sluit je aan bij de revolutie en jouw organisatie wordt slimmer én winstgevender dan ooit tevoren.
feico van der meij
‘AI is eigenlijk de ideale werknemer. Ja, je moet hem opvoeden, maar zijn lerend vermogen is ongekend en eenmaal up to speed verstouwt hij meer werk dan wie dan ook.’

– Feico van der Meij, directeur UNO

Kunstmatige intelligentie is menselijk, maar dan beter

De technologie en de eerste toepassingen van kunstmatige intelligentie bestaan al sinds de jaren ‘40. Waar het echter lange tijd aan ontbrak, zijn computers met genoeg rekenkracht en opslagruimte om de technologie volop te benutten. De computers van nu kunnen grote hoeveelheden data verwerken en opslaan en maken met geavanceerde algoritmen de meest complexe berekeningen in een oogwenk. AI bootst menselijke intelligentie na, maar kan bepaalde taken veel sneller en beter uitvoeren.
Niet verbazingwekkend dus, dat de technologie inmiddels wijdverspreid is. In veel bedrijfstakken wordt AI gebruikt voor datagedreven besluitvorming, risicobeheer en innovatie. En als klap op de vuurpijl was daar begin 2023 de introductie van Chat GPT. Nog geen jaar later heeft de dienst al meer dan 1,5 miljoen gebruikers in Nederland. AI wordt volledig omarmd en de mogelijkheden lijken ongelimiteerd. De ontwikkelingen komen bovendien op een zeer gelegen moment, gezien de krapte op de huidige arbeidsmarkt.
feico van der meij

De kracht van AI ligt in haar vermogen om dingen te begrijpen. Tekst, beeld, geluid: AI kan het in context plaatsen, waardoor machines intelligente beslissingen kunnen nemen en complexe taken kunnen uitvoeren. Je kunt AI toepassen om ingewikkelde teksten helder uit te leggen, inspirerende brainstormsessies te begeleiden, visuele kunstwerken te maken en zelfs gesproken taal foutloos te vertalen. AI is de motor achter geavanceerde data-analyse en kan zelfs software helpen ontwikkelen. Binnen elk vakgebied opent deze technologie de deur naar een wereld vol nieuwe mogelijkheden.’

– Feico van der Meij, directeur UNO

Are you ready for AI?
Kom naar ons gratis event op 16 november!

De voordelen van AI op een rij

1. Operationele efficiëntie en kostenbesparing

Met behulp van AI kun je bedrijfsprocessen en repetitieve taken automatiseren en dus uit handen nemen van mensen. Zij kunnen hun creativiteit en menselijk inzicht weer benutten voor andere taken. Dit betekent niet alleen een verhoogde productiviteit en kostenbesparing, maar ook gelukkigere medewerkers. Nooit meer eindeloos scrollen door je inbox op zoek naar dat ene mailtje. Nooit meer documenten en formulieren handmatig overtypen!

2. Data-analyse en besluitvorming

AI analyseert veel data in heel weinig tijd en ook nog eens foutloos. Hiermee verkrijg je diepgaande inzichten en leg je patronen bloot, waarmee je betere – want datagedreven – beslissingen kunt nemen. Het stelt je in staat klantbehoeften te voorspellen en problemen te voorkomen, wat de klanttevredenheid en jouw concurrentiepositie ten goede komt.
Neem nu de luchtvaartindustrie, waar AI gigantische hoeveelheden data verzamelt en analyseert. Denk aan vluchtschema’s, weersomstandigheden, passagiersgegevens en de technische staat waarin de vliegtuigen verkeren. AI geeft luchtvaartmaatschappijen essentiële inzichten waarmee ze voorspellend onderhoud uitvoeren, planningen optimaliseren, klantinteractie personaliseren en nog veel meer.

3. Innovatie en productontwikkeling

Met AI kun je content co-creëren. Geef AI de juiste input en je krijgt de bijzondere beelden voorgeschoteld. Van een poster met een roze olifant op Times Square tot een schilderij van een teddybeer op een vliegend tapijt in de regen. Waar je alleen dagen mee bezig zou zijn, gaat nu veel sneller in samenwerking met AI. Jij bedenkt het, AI maakt het.
Bedrijven die AI integreren in hun werkprocessen, kunnen zich bovendien snel aanpassen aan fluctuerende marktomstandigheden. AI stelt je in staat om trends te voorspellen en innovatie te stimuleren, waardoor je altijd een stap voor bent. Denk aan de sensortechnologie waarmee zelfrijdende auto’s in een rap tempo doorontwikkelen. Kortom: met AI blijf je voorop lopen.

4. Betere kwaliteit en nauwkeurigheid

AI maakt minder fouten dan mensen, waardoor de output consistent en precies is. Met AI minimaliseer je foutmarges en genereer je dus betrouwbare data. In de zorg bijvoorbeeld, kunnen artsen dankzij AI accurater kanker diagnosticeren in een vroegtijdig stadium.
feico van der meij

‘‘Wat AI écht bijzonder maakt, is de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt de meest complexe AI op de meest simpele manier bedienen: met je stem en in gewone-mensentaal. Dit maakt het een laagdrempelige tool voor een breed publiek in plaats van voor een select groepje technisch onderlegde mensen. De intuïtieve interactie maakt veel werkprocessen – klein en groot – makkelijker. Van online vergaderingen die ter plekke vertaald worden, tot de verbetering van een suplychainnetwerk met voorspellingen van vraag en aanbod, optimale transportroutes en actueel voorraadbeheer.’

– Feico van der Meij, directeur UNO

Maak impact met AI, maar hoe?

Je weet nu welke voordelen AI kan bieden, maar welke hiervan kun jij benutten? Als je bestaande processen in lijn liggen met je doelstellingen, kan AI je helpen deze te behalen. Een grote voorwaarde is echter dat je in controle bent van jouw processen en data. AI houdt je namelijk een spiegel voor: als jouw data een rommeltje zijn, dan voed je AI met rommel en als je zelf niet weet hoe jouw processen in elkaar steken, dan geef je AI een valse start.

Checkvragen voordat je start met AI:

  • Zoals met alle softwaretoepassingen, geldt ook voor AI dat je begint bij de strategische overwegingen: welke richting wil je met je bedrijf op?
  • Heb je jouw applicatielandschap inzichtelijk? Heb je een overzicht van alle verbindingen en koppelingen tussen systemen? Zo kun je makkelijker stukken software uitfaseren of vervangen.
  • Welk proces of welk deel van een proces je wil verbeteren met AI? Wat kun je automatiseren?
  • Heb je zicht op alle datastromen, zowel binnen als buiten je organisatie? Je moet weten waar gegevens vandaan komen, waar ze heen gaan en hoe ze worden gebruikt.
  • Hoe ga je medewerkers opleiden en zorg je ervoor dat alles veilig en in overeenstemming met wet- en regelgeving verloopt?
Stof tot nadenken dus. Maar absoluut de moeite waard, want AI is geen technologische droom meer, maar een zakelijke noodzaak om nu mee aan de slag te gaan.

‘Vanwege de AVG moet je persoonsgegevens van sollicitanten na 3 maanden verwijderen. Als jij honderden cv’s in je inbox hebt slingeren kan AI je helpen deze te vinden en alles ouder dan 3 maanden te vernietigen. Dus het is ook nog eens een hele handige hulp in het huishouden.’ aldus Feico van der Meij, directeur UNO.

Hulp nodig met AI?

Voor iedereen die aan de slag wil met AI, organiseren we op 16 november een gratis event dat jou een vliegende start geeft in de toepassing van AI en Microsoft Copliot. Deze AI-copiloot helpt jou tijd te besparen door content te co-creëren, creativiteit te versterken en taken te automatiseren. Tijdens het event diepen we zowel de strategische als de technische en functionele overwegingen verder uit. Want ook voor AI geldt dat een technologie an sich nog niet baanbrekend is, maar dat je een goede strategie moet ontwikkelen en je medewerkers leert er op een verantwoorde manier mee om te gaan.
Wil je alvast meer weten over Microsoft Copilot? In de volgende blog lees je alles over de tool die de efficiëntie binnen jouw bedrijf tot wel 70% kan verhogen.

‘Wil je eens sparren over deze integrale methodiek en over waar jouw organisatie staat op het gebied van AI? Of zoek je een partner die jou kan ondersteunen tijdens jouw AI-reis? Mail mij op fmeij@uno.nl of bel naar 070 – 3300010.’

Feico van der Meij
Directeur bij UNO

Meld je aan voor het event

Datum 16 November 2023

Tijd 13.30 uur tot 16.30 uur

Locatie
Security Delta (HSD)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

De HSD ligt direct naast het treinstation de Laan van NOI.
Er is slechts plaats voor een beperkt aantal personen, dus geef je snel op!  
(Heb je de aanmeldingsbevestiging niet ontvangen? Check je spam mailbox)

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail