BLOG Bart Landsmeer

Microsoft Teams, de one-stop shop voor jouw organisatie!

De coronapandemie en de transitie naar werken in de cloud heeft het thuiswerken een gigantische boost gegeven. Om efficiënt, snel en veilig te communiceren wordt Teams door veel organisaties gebruikt. Maar benut je organisatie wel het volledige potentieel van deze veelzijdige tool? Bart Landsmeer is Cloud Consultant bij UNO en vertaalt de wensen en behoefte van een organisatie naar de functionaliteiten binnen cloud-based applicaties. Daarbij zorgt hij ervoor dat de functionaliteiten de dagelijkse processen ondersteunen en de tools als versneller van de strategie worden ingezet. In dit blog vertelt hij je meer over de one-stop shop voor jouw organisatie!

Bij veel bedrijven zie ik dat het gebruik van deze moderne werkplek blijft hangen. Of het nu komt doordat er bij de implementatie onvoldoende is nagedacht over hoe het gebruikt moet worden, of dat niet iedereen bekend is met de verschillende functionaliteiten in Teams. Wij zien dat in de praktijk het potentieel van Teams niet volledig wordt benut. Om deze reden geeft UNO op 29 juni een webinar: Microsoft Teams: Haal meer uit je Teams omgeving! 

Microsoft Teams is namelijk veel meer dan een vergadertool. Het is een one-stop shop, een toolkit waarmee je jouw medewerkers slimmer, sneller en veiliger kunt laten werken.

De mogelijkheden met Microsoft Teams

Vaak wordt Teams gebruikt als vervanging van de oude vertrouwde Verkenner. Dit is echter een gemiste kans, aangezien Teams veel meer te bieden heeft. Binnen een Team ben je als gebruiker slechts één klik verwijderd van al je essentiële tools en informatie. Eén klik verwijderd van je bestanden, notities, planning, budget en nog veel meer. En dan zijn er nog ontelbare andere apps (van derden) die je kan integreren. Het is een allesomvattende omgeving die de productiviteit en samenwerking in jouw organisatie verbetert.

Stel je voor, je werkt met je team aan een project, en je gebruikt verschillende apps voor verschillende doeleinden: Outlook voor e-mailcommunicatie, Teams-chat of WhatsApp, Trello, JIRA, Planner, Excel, OneNote voor notulen, PowerBI voor datavisualisaties. Hoe ideaal zou het zijn als al deze tools en informatie gebundeld konden worden op één plek?

Dat is precies wat Microsoft Teams doet. Je brengt in één Teams kanaal alles samen. Het wordt een hub voor al je werk. Op deze manier hoef je niet steeds van app naar app te springen en meerdere vensters open te hebben op je scherm. Je schakelt eenvoudig binnen één venster, en alles is veilig opgeslagen op één plek. Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen in je team altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Hoe kan UNO helpen?

Maar, hoe zorg je er dan voor dat je het volledige potentieel benut? Training is cruciaal, maar het beheersen van de functionaliteiten is vaak minder complex dan bij andere applicaties zoals Exact, SAP of Excel. De vraag ligt niet alleen bij ‘hoe?’, maar ook bij ‘waarom is het belangrijk?’. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘de manier hoe je Teams positioneert en introduceert in je organisatie, de functies die Teams vervult bij je (bedrijfs)processen en de keuze voor Teams als communicatieplatform. Door deze benadering raakt het gebruik van Teams de strategische kern van de organisatie’. 

Microsoft Teams op zo’n manier gebruiken dat het je doelstellingen en strategie versterkt. Daar ligt, als je het mij vraagt, de sleutel tot een succesvol gebruik van Teams. We helpen je dan ook bij het opzetten van de technische inrichting en het aanbieden van functionele trainingen voor je collega’s.

Strategisch:

UNO helpt met het implementeren van Teams in een faciliterende rol, zodat het je ondersteunt bij het behalen van je strategische doelstellingen en het realiseren van groei.

Technisch:

Na het bepalen van de rol die Teams heeft richt je de Teams-omgeving zo in dat deze hierop aansluit. UNO helpt met het implementeren van vertrouwelijkheidslabels, configureren van app-beleid en de juiste set aan instellingen voor delen en toegangsbeheer.

Functioneel:

We ondersteunen de organisatie met de keuzes die ze moeten maken om hun Teams en de kanalen zo in te richten dat ze als hub fungeren voor communicatie, informatiedeling, taakmanagement en meer!

Monitor:

Teams heeft net als een ‘echt’ bureau een clean desk policy nodig. Zorg dat onnodige content wordt verwijderd of gearchiveerd. Zo houd je het platform werkbaar. Maar door actief te monitoren weet je ook waar behoefte aan is, wat niet wordt gebruikt en welke regels aangescherpt moeten worden.

Aan de slag!

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Bekijk Teams door de lens van onze driehoek van succes en denk na over de strategische, technische en functionele kant. Ontdek het potentieel, stel vast wat voor jouw organisatie waarde heeft, en zet Teams centraal in het behalen van je doelen. Benieuwd hoe we je kunnen helpen om het potentieel van jouw Teams omgeving volledig te benutten? Meld je nu aan voor ons webinar en leer hoe je Teams inzet als one-stop shop voor slimmer, sneller en veiliger samenwerken.

Bart Landsmeer

Wil je direct aan de slag? Mijn collega’s en ik helpen je graag. Neem contact op met je vaste contactpersoon, mail naar blandsmeer@uno.nl of bel naar 070 – 3300010.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail