Windows365

Windows 365, de eerste Cloud PC ter wereld. Nu beschikbaar!

Met de komst van Windows 365 heeft Microsoft een nieuwe Cloud Desktop dienst toegevoegd aan haar Cloud portfolio. Volgens Microsoft de eerste Cloud PC ter wereld!

Voordelen van Windows 365
Het grote voordeel van deze nieuwe dienst, ten opzichte van haar grotere broer Azure Virtual Desktop, is dat je geen infrastructuur nodig hebt. Je streamt je gepersonaliseerde Windows-bureaublad, -apps, -instellingen en -inhoud vanuit de cloud naar elk apparaat. Zo kun je als werknemer op je thuiscomputer, smartphone, tablet en andere apparaten gemakkelijk inloggen op je cloud werkplek. Dit past perfect bij de nieuwe manier van veilig werken van je hybride personeel! 

Een ander groot voordeel is dat deze Cloud PC van jou is, je hoeft die dus niet te delen met collega’s (wat vaak wel het geval is met Azure Virtual Desktop), en je kan de Desktop zelf beheren wat betekent dat je ook zelf applicaties kunt installeren! Dus nagenoeg te vergelijken met een lokale laptop.   

Voor het gebruik van Windows 365 betaal je vaste kosten per maand en niet zoals bij Azure AD voor rekenkracht. Zo zijn de totale gebruikerskosten voorspelbaar. 

Beschikbare varianten binnen Windows 365 
Windows 365 komt in twee smaken, namelijk een Business- en een Enterprise variant. 

Enterprise Cloud Desktops zijn voor klanten, die al geïnvesteerd hebben in Endpoint manager voor het beheren van zakelijke apparaten en als je gebruik wilt maken van eigen installatie image. Je hebt dan een aanvullende licentie per gebruiker nodig om deze dienst te kunnen gebruiken, namelijk die van Endpoint Manager. 

Business Cloud Desktops zijn er juist voor de wat kleinere klanten die alleen gebruik maken van Office en bijvoorbeeld een SaaS- applicatie. Je kunt heel gemakkelijk zelf desktops aanmaken, gebruiken en beheren zonder dat je daar zelf veel kennis voor nodig hebt.  

Welke van de drie Cloud Desktops past het beste bij jou?
B
innen Cloud Desktops zijn er nu dan drie varianten namelijk Azure Virtual Desktop, Windows 365 Business en Windows 365 Enterprise. Welke oplossing voor jou het beste is, zal volgen uit een goede afweging van wensen en behoeften enerzijds en kosten en wensen qua beheer anderzijds. Wil jij weten welke Cloud Desktop het meest geschikt is voor jouw organisatie? UNO biedt alle drie deze varianten aan en geeft je graag advies. Neem contact met ons op via advies@uno.nl

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail