Microsoft update: New Commerce Experience en prijswijzigingen

Nieuwe licentiestructuur, contractperiode en prijswijzigingen

Als jouw IT partner willen we je graag op de hoogte stellen, dat Microsoft haar Cloud Service Program (CSP) zal herzien. Microsoft noemt dit de New Commerce Experience (NCE) en dit heeft betrekking op o.a. Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365, Power Platform en Windows 365. Naast een paar innovatieve functionaliteiten, die worden toegevoegd, verandert er voor eindgebruikers van CSP klanten eigenlijk weinig. Er zijn echter wel veel wijzigingen qua licentiestructuur en contractvoorwaarden. Tevens voert Microsoft dit jaar per 1 maart 2022, voor het eerst, prijsstijgingen door voor Microsoft 365.

Alle wijzigingen hebben direct impact op je business en hierdoor zal je een keuze moeten maken welke abonnementssamenstelling het best bij jouw organisatie past. Natuurlijk helpen we je hierbij graag!

Wijzigingen in licentiestructuur

De grootste wijziging is de manier van afnemen van licenties en de contractperiode. De contractlooptijden en het aantal licenties worden bindend. Zo kun je een jaarlicentie niet meer maandelijks afschalen; iets dat nu wel oogluikend door Microsoft wordt toegestaan. Je kunt wel ‘mixen’, zodat je een goede balans creëert tussen prijsgunstige licenties met lange looptijden en flexibele, hoger geprijsde maandelijkse licenties.

De licenties met de langere contracttermijn hebben het voordeel, dat die prijzen vast liggen. Gedurende de contractperiode loop je dus geen risico van een tussentijdse prijsverhoging.

Hieronder vind je alle vormen met kenmerken:

Prijsverhoging

Naast de New Commerce Experience voert Microsoft prijsverhogingen door voor een aantal Microsoft 365-diensten. Dit is de eerste prijsverhoging die Microsoft doorvoert sinds het bestaan van de clouddiensten en wordt verklaard door de bestaande en geplande innovatieve functionaliteiten. De prijsverhogingen gaan in per 1 maart 2022 en hebben impact op o.a. volgende producten:

Op dit moment zijn de definitieve prijzen in euro’s nog niet bekend. Deze worden naar alle waarschijnlijkheid begin 2022 bekendgemaakt. 

Microsoft heeft t.a.v. non-profit- en educational licenties vooralsnog geen prijsverhoging bekend gemaakt.

Wat nu?

Als je gebruik maakt van Microsoft 365-clouddiensten via UNO, gaan wij met je in gesprek over de mogelijkheden en impact om samen de beste abonnementssamenstelling te bepalen. We verwachten je in januari 2022 meer duidelijkheid te kunnen geven, om je zo vóór 1 maart 2022 te migreren naar NCE. Is er geen keuze gemaakt, dan worden alle oude CSP-licentievormen omgezet in jaar-abonnementen met maandelijkse betaling (inclusief de hierboven genoemde prijsverhoging).

Heb je eerder behoefte om met ons in gesprek te gaan, bel of mail UNO via advies@uno.nl of vul het onderstaande formulier op onze site in. Neem je nog geen Microsoft 365-licenties af via UNO? Ook dan kijken we graag naar je situatie en de impact van de nieuwe Microsoft-koers hierop. 

We houden je op de hoogte!

Meer weten over NCE? UNO helpt je graag verder! Laat je gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens.
Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.
Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt
  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail