Danser Group staat voor betrouwbaar en compleet verzorgd containervervoer over de Europese binnenwateren. Vanaf de oprichting in 1982 is Danser Group uitgegroeid tot een binnenvaartrederij van formaat met 140 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor in Sliedrecht en vestigingen in België, Frankrijk en Zwitserland. Jaarlijks worden meer dan 1 miljoen containers verscheept tussen de zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de klanten in het Europese achterland.

‘Met UNO SafeSpace na stroomstoring binnen 1 uur weer operationeel’

Als Trusted Advisor helpt UNO al enige jaren de IT-omgeving van Danser optimaal in te richten en te beheren, zodat alle medewerkers altijd en overal kunnen werken. In de dynamische transportwereld waarin Danser actief is, is het van het grootste belang dat informatie 24/7 digitaal beschikbaar is. Maar wat betekent dit voor databeveiliging en mogelijke downtime na een incident? In deze ongoing business zou het verlies van data niet te overzien zijn. Toen Mark Suijkerbuijk, IT-manager bij Danser, eens op een zaterdag werd gebeld over een stroomstoring in de omgeving van Sliedrecht, was er geen tijd te verliezen. Uit zijn eerste inventarisatie ter plekke bleek dat, hoewel de gehele digitale omgeving gecontroleerd was, één zeer belangrijke virtuele databaseserver na herstart niet meer functioneerde. De technische accountmanager Maarten bij UNO kon gelukkig direct helpen.

UNO Safespace: de basis van elk uitwijkscenario

Op advies van UNO was Danser enkele maanden eerder overgegaan op een gevirtualiseerde serveromgeving met een maximale UNO SAFESPACE beveiliging.

Voordeel Server Virtualisatie
Door een server te virtualiseren, kunnen er meerdere servers op één fysieke server worden gebruikt. Zodra één server uitvalt, kan een andere server het direct weer overnemen. Dit betekent efficiënt hardwaregebruik (minder servers), minder energieverbruik en lagere beheerkosten. Door gebruik te maken van meerdere fysieke en virtuele servers kan de serveromgeving redundant worden uitgevoerd.

Voordeel UNO SAFESPACE
In een gevirtualiseerde server omgeving kan ook de hedendaagse back-up/disaster recovery oplossing SAFESPACE geïntegreerd worden, waardoor het netwerk maximaal beveiligd wordt. In plaats van elke ochtend een tape te verwisselen met enkel de data wordt er in de SAFESPACE-oplossing een back-up van de gehele omgeving inclusief het operating system gemaakt. De volledige virtuele server inclusief data dus! Naast de back-up op locatie bij Danser bevindt zich er ook één in het datacenter van UNO. Als de server en back-up op locatie door een incident niet meer toegankelijk is, kan via de back-up in het UNO-datacenter de complete server weer razendsnel teruggehaald worden.

Resultaat: binnen één uur weer up and running
Na het telefoontje van Danser kon Maarten van UNO direct de back-up van de volledige virtuele server inclusief data terugzetten en binnen een uur functioneerde de kritische database server van Danser weer zonder verlies van data.

Mark Suijkerbuik, IT manager, Danser: ‘Als dit vroeger gebeurd was, hadden we eerst de functionele server weer moeten opzetten, inrichten en instellen en dan nog de oude data installeren. Dit had zeker een hele dag geduurd. Dankzij de goede oplossing met UNO SAFESPACE en het adequate optreden van UNO waren we in no-time weer up and running. Dit goede uitwijk- en disasterscenario geeft DANSER de gewenste zekerheid en veiligheid om onze hoge kwaliteit van dienstverlening te kunnen blijven waarborgen!’

‘Met UNO SafeSpace na stroomstoring binnen 1 uur weer operationeel’

— Mark Suijkerbuik, Danser

Whitepaper

Hoe wendbaar is jouw organisatie? Ontdek de 5 redenen om als mkb-bedrijf de overstap te maken naar de moderne werkplek.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij hiermee omgaan? Bekijk dan hier ons privacybeleid.

Waarom UNO?

UNO: Bruggenbouwer tussen mens en techniek.

UNO biedt kennis en advies door ruim 20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring bij veel grote organisaties waar veilige onderlinge verbinding en mensgerichte IT-support van belang is (o.a. Nederlandse Hartstichting, Avalex, het Oranje Fonds, Stichting Rijswijkse kinderopvang en Jantje Beton).

UNO zet de gebruiker centraal

De mens/gebruiker staat centraal in al onze totaaloplossingen, inclusief telefonie en verbindingen.

UNO biedt een moderne en veilige werkplek

Werkplek van de Toekomst met de nieuwste IT-, Cloud-, on premise- en/of hybride-oplossingen.

UNO biedt doorlopende Cloud Adoptie

UNO Cloud Adoptie: eindgebruikers leren de Cloud / de technische oplossing daadwerkelijk omarmen, zodat ze er efficiënt mee kunnen werken.

UNO maakt IT leuk!

We proberen IT voor iedereen zo leuk mogelijk te maken door alles zoveel mogelijk met een knipoog te doen. Samenwerken met UNO voelt alsof we collega’s zijn!

UNO Explore & Innovate houdt je op de hoogte van laatste IT-trends

Altijd op de hoogte van de laatste IT-trends dankzij UNO Explore & Innovate programma.

Klant cases

PAX

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Advies

070-3300010

Stel een vraag

E-mail

Wil je veilig samenwerken met externe partijen binnen Microsoft 365 zonder zorgen over schaduw IT en datalekken? Schrijf je dan nu in voor onze Webinar Succesvol en veilig samenwerken met externen binnen Microsoft 365.