Stage bij UNO

“Tijdens mijn stage bij UNO werk ik aan de toekomst van de organisatie, hoe tof is dat!”

UNO groeit ontzettend snel en door de krappe arbeidsmarkt blijft het lastig om jong talent te vinden. Juist daarom vinden we het belangrijk om stagiaires en trainees écht aan het werk te zetten. Zo proeven ze hoe we werken, en hoe we als organisatie zijn. Max van Rijswijk, is één van onze jongste krachten en loopt z’n afstudeerstage bij UNO. Hij werkt daarbij aan een plan dat aansluit bij de visie van de directie om een UNO Engineer traineeship op te zetten. Een concrete opdracht waarmee Max iets toe kan voegen aan onze organisatie.

“Voor UNO is het lastig om de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt aan te spreken. Ik heb de opdracht om het nieuwe talent van de toekomst te benaderen. Daarbij is het onder andere de vraag hoe de propositie van UNO, en de branding bij dragen aan het aantrekkelijk maken van de organisatie voor de nieuwe medewerkers. Dan kijk ik naar de wensen van mogelijk nieuwe medewerkers, maar ook hoe ik in contact kan komen met hogescholen en we het talent bij UNO terecht krijgen. Hoe bereik je ze, en haal je ze over om bij ons aan de slag te gaan. Een bijzonder leuke uitdaging, en het is heel fijn om aan iets te werken wat niet in een la verdwijnt als ik straks weer weg ben.”

“Het is een hecht team, iedereen is een onderdeel van de organisatie”

 

“Dit is de tweede stage van mijn opleiding. Hiervoor heb ik bij een grote, zeer corporate, organisatie stagegelopen. Deze keer wilde ik graag in een minder hiërarchische structuur werken. Ik was benieuwd naar de verschillen en hoopte hier in een hechter team terecht te komen. En hechter is het. Je kan iedereen wat vragen, je zit letterlijk naast de directeur, en dat is heel fijn. Je krijgt zo sneller, bijna direct, feedback op wat je maakt en wordt onderdeel van het team. We lunchen samen, ik werd in m’n tweede week al uitgenodigd voor het zaalvoetbalteam en we gaan vaak met het hele team op uitje, dit jaar bijvoorbeeld naar Kopenhagen.”

Het is even schakelen tussen naar school gaan en op het werk zijn, maar Max kon, mede door zijn concrete opdracht, direct aan de slag. “Wat ik heel goed vond is dat ik hier warm word ontvangen, maar dat je ook een beetje in het diepe wordt gegooid. Je moet direct aan de slag, mensen leren kennen en ‘gaan’. Je krijgt de vrijheid om op een organische manier het bedrijf te leren kennen en dat werkt heel erg prettig!”

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage of lijkt je zo’n IT Engineer traineeship interessant? Check dan eens op onze vacatures Traineeship IT Engineer – Werken bij UNO, bel onze recruiter Sebastiaan van den Meiracker ( +31 ) 6 365 430 25 of kom gewoon eens langs om te praten over jouw ambities.

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail