Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Hoe ontwikkelt FUNO zich?

Wat is het voor een hond?

Het nest waar Funo vandaan komt, het F-nest, is van zichzelf al een rustig nest geweest en zo ontwikkelt hij zichzelf ook. Het is een zachtaardige hond die veel op het gevoel doet (maar wel gecombineerd met hetgeen wat hij leert op de opleiding als geleidehond). Net zoals ieder mens, heeft elk mens zijn eigen voorkeur hoe je benaderd word, bij FUNO merk je dat hij behoefte heeft aan een rustige benadering. Nu de begeleiders doorhebben wat voor benadering het beste werkt, verloopt zijn opleiding naar wens en leert redelijk makkelijk. Als je een bepaald iets hebt laten zien dan kan hij het daarna goed zelfstandig uitvoeren. Hij doet het goed en de verwachting is dat hij keurig zijn opleiding kan afmaken. 

Ondanks dat het een rustige hond is, oftewel je hoort hem helemaal niet thuis behalve als hij behoefte heeft aan een knuffel, houd hij er wel van om buiten te spelen met andere honden. Hij staat zijn mannetje, soms met wat geblaf op een speelse manier, en weet daardoor goed zichzelf te profileren.

Hij loopt op schema met zijn opleiding

Dus wat nu? Ze gaan verder met het uitbreiden van het geleidewerk. De oefeningen die Funo als beheerst, gaan ze steeds met stapjes complexer maken. Aangezien zijn toekomstige baasje vaak gebruik zal maken, net als ieder ander, van het openbaar vervoer zal daar veel aandacht naar uit gaan. Maar ook meer focus op zijn zelfstandigheid, gericht op het oplossen van voorkomende problemen. Wat houdt dat in? Vooruit kijken, anticiperen op bijvoorbeeld obstakels op zijn route, andere honden te negeren en beschermend te zijn naar zijn baas.

Wat komt er nog?

5 november zal zijn test zijn waar hij uiteindelijk een diploma zal krijgen om als geleidehond officieel aan de slag te gaan. Hoe belangrijk de hond ook is voor de toekomstige baas, het is des te belangrijker dat er een klik zal zijn met de baas. Funo zal behoefte hebben aan iemand die hem op een rustige manier en op gevoel benaderd, zo kan hij het beste uit de verf komen als geleidehond. Hij is namelijk een hond die voorzichtig is en niet tegen teveel druk kan. 

Gaan we duimen voor Funo?

Direct contact met een specialist
die jou écht verder helpt

  • UNO Servicedesk: voor praktische en complexe, technische vragen
  • UNO’s digitale strategen: voor advies over de Cloud en jouw Werkplek van de Toekomst
  • UNO Customer Success Team: voor advies over Cloud Adoptie, IT-trends en overige vragen.

Wij luisteren en staan voor je klaar!

UNO Servicedesk

070-3300502

UNO Customer Succes Team

070-3300010

Stel een vraag

E-mail