Deel deze pagina:
FUNO is geslaagd!

FUNO is geslaagd!

De tijd van Funo bij het puppypleeggezin loopt op zijn eind. Dat wil zeggen dat hét moment is aangebroken voor KNGF Geleidehonden om een afspraak te maken voor het eindbezoek. Dit bezoek vindt meestal rond de leeftijd van twaalf tot veertien maanden plaats, dit heeft dus kortgeleden plaatsgevonden. Een officieel moment, want dit is eigenlijk een soort eindexamen van de periode in het puppypleeggezin. Er wordt beoordeeld of Funo er helemaal klaar voor is om naar de geleidehondenschool te komen (je kan het zien als de volgende stap in zijn schoolcarrière). Extra spannend voor het puppypleeggezin of ze FUNO goed voorbereid hebben op dit examen, dat weten ze natuurlijk pas als ze horen dat hij geslaagd is of niet. 

FUNO's puppypleeggezin vertelt:

"De instructeur van KNGF Geleidehonden ontmoette ons met Funo voor het station in Zwolle. Deze keer ging de instructeur alleen met Funo op stap."Funo liep vrolijk kwispelend mee met de instructeur. Voor ons was het heel spannend om niets anders te kunnen doen behalve koffiedrinken en afwachten hoe Funo het deed. De KNGF-instructeur liep met Funo een route door het centrum, over het station en door de winkels. Tijdens deze ‘wandeling’ wordt gelet op zaken als werklust, zelfstandigheid, zekerheid, gevoeligheid (bijvoorbeeld voor bepaalde geluiden onderweg), het wennen aan en contact leggen met een nieuwe geleider, het lopen met spanning op de lijn zonder zich te laten afleiden en de beheersing van de commando’s.
Toen de instructeur terug kwam zei ze dat het letterlijk en figuurlijk een geslaagd rondje was. Funo liep keurig met z’n hoofd op zonder te snuffelen, had geen aarzelingen bij het in- en uitstappen in het openbaar vervoer, bij het traplopen en bij de lift. Hij had niets van vreemde vloerovergangen en kende zijn commando’s. Ook bij het passeren van andere honden liet hij zich niet afleiden. Kortom hij heeft het geweldig gedaan! De spanning gleed van ons af. Joepie, Funo én wij hebben goed werk verricht!"

Oftewel FUNO is geslaagd! Hoera! 

Voor het puppypleeggezin betekent dat ze dan afscheid moesten nemen van FUNO omdat hij dan echt full-time naar de geleidehondenschool gaat. Dit afscheid viel zwaar bij het gezin, het is toch voor die 14 maanden een lid van je gezin ondanks dat het van tevoren duidelijk is dat het voor tijdelijk is. Graag willen we hierbij het gezin bedanken dat ze alle liefde en energie gegeven hebben aan FUNO!

Met trots kunnen wij meededelen dat FUNO 29 april is begonnen aan zijn opleiding met als eerste Jonge Honden Training. 

In het volgende nieuwsbericht, zullen jullie meer horen over hoe FUNO het doet op deze opleiding. We houden jullie op de hoogte!!

 

Overig Nieuws

IoT inspiratiesessie geslaagd!

IoT inspiratiesessie geslaagd! ...

Afgelopen vrijdag hebben we al weer de tweede inspiratie sessie mogen houden binnen het UNO Explore & Innovate programma. In het prachtige gebouw van onze klant de Hartstichting, was het thema deze keer Internet of Things en hoe dit je werkplek gaat veranderen. De sessie werd begeleid door UNO's IoT partner SWYCS. En als we de reacties mogen geloven een geslaagde ochtend zowel qua inhoud als dynamiek tijdens de discussies rond de kleinere tafelsessies. De inspirerende presentatie van SWYCS met praktische voorbeelden hebben daar zeker toe bijgedragen. Nieuwsgierig? Kijk snel hieronder naar alle foto's! 

End of Support Microsoft Windows 7

End of Support Microsoft Windows 7 ...

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Op het moment dat deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7, zodat zij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor u? 

Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat adviseren wij en Microsoft? 

De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. 

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. U kunt Windows gewoon blijven starten en uitvoeren maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Bron; microsoft.com 

Vakdag Fondsenwerving 2019 voor UNO een succes!

Vakdag Fondsenwerving 2019 een succes! ...

De Vakdag Fondsenwerving 2019 was voor UNO een groot succes. Tijdens de beurs hebben we UNO op de kaart kunnen zetten bij vele stichtingen en NGO's, waarbij we interessante contacten hebben gelegd. Ons nieuwe Explore & Innovate programma, waarmee we bedrijven ondersteunen bij de digitale transformatie werd met veel enthousiasme ontvangen. Ook werd er veel aan het UNo Donatie rad gedraaid! Op het rad staan twaalf goede doelen en aan het goede doel, dat het meest gedraaid werd, geeft UNO een donatie van 500 euro. De winnaar van 2019 is een van onze grote klanten geworden....

 

 

Kies een veilig wachtwoord

Kies een veilig wachtwoord ...

Een veilig wachtwoord is uiterst belangrijk om je eigen data te beschermen. Hierbij wat handige tips om te zorgen dat het ook echt veilig is. 

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact