Deel deze pagina:
Even voorstellen: FUNO, onze nieuwe medewerker!

Even voorstellen: FUNO, onze nieuwe medewerker!

UNO heeft er al een tijdje een nieuwe medewerker bij:  FUNO! FUNO is een pup van het KNGF Geleidehonden, die UNO heeft geadopteerd. Het is een kruising tussen een zwarte labrador en een golden retriever. En wat een schat is hij!
Natuurlijk hadden we 'm graag UNO genoemd, maar hij komt uit hondennestje waar alle pups moesten beginnen met de letter F en dus is het FUNO geworden. 

Maar hoe worden deze slimme honden eigenlijk opgeleid? FUNO is geboren bij een heel toegewijd fokgastgezin, waar hij de eerste dagen blind was. Na bijna 8 weken is FUNO bij een lief pleeggezin gekomen waar hij nu bezig is om de basis commando's goed te leren. Maar straks zijn zijn ogen juiste de ogen en steun van een nieuw baasje. Als rond 14 maanden de basis commando's goed aangeleerd zijn, begint het echte werk en is het tijd voor school. Tijd om te leren hoe ze mensen kunnen helpen bij het leiden van een zelfstandig(er) leven.

Als de opleiding ten einde loopt, word er gekeken welke client een ideale match vormt met de bijna afgestudeerde hond. De honden brengen het grootste deel van hun leven door bij een beperkte baas, die zij met hun spefcieke training meertzelfstandigheid en vrijheid geven. Bij een succesvolle carrière hoort een welverdiend pensioen. Funo mag dan ook naar een welverdiend pensioen, lekker luieren, wandelen en slapen en gemiddeld begint pensioen zo rond zijn negende levensjaar. De meeste gepensioeneerde honden blijven bij hun gehandicapte baas, vrienden of familie of terugkeren naar hun puppy pleeggezien. Als dat een keer niet lukt, zijn er voldoende mensen bereid om een KNGF geleidehond nog een aantal mooie jaren te geven.  

Maar nu is FUNO nog klein en is hij nog bezig de basis commando's te leren zoals, "zit, lig, af". Een tijd geleden moest Funo aan de riem door de supermarkt. Funo mag zich dan niet laten afleiden door winkelende mensen en de geurtjes die hij her en der ruikt. Het is best moeilijk voor hem maar hij sloeg zich er goed doorheen ons toppertje. Maar af en toe is Funo ook een klein draakje en ligt hij buiten stiekem op de loungebank samen met de zelf gesnoeide plantjes…

Komende tijd houden we jullie op de hoogte van de vordereingen van FUNO met heel veel leuke foto's. Benieuwd? Houd 't UNO nieuws in de de gaten!


 

 

 

 

 

 

Overig Nieuws

UNO  trots op behalen ISO27001!

UNO trots op behalen ISO27001 ! ...

Tegenwoordig gaat alles snel. Alle technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, het ene apparaat na het andere is verbonden met internet en je informatie staat overal opgeslagen. Je wilt natuurlijk dat er vertrouwelijk en integer met al jouw informatie wordt omgegaan en dat je deze informatie ook kan inzien als je daar behoefte aan hebt.  Integriteit en vertrouwelijk omgaan met informatie staat bij UNO, als ICT beheerder, natuurlijk ook hoog in het vaandel.  Daarom heeft UNO er dit jaar voor gekozen om dit tastbaar te maken en de ISO27001 certificering te verkrijgen. Deze certificering garandeert dat alle informatie integer, vertrouwelijk door ons behandeld wordt en dat de beschikbaarheid gewaarborgd is.
 
Om het één en ander duidelijker te maken, volgt een korte uitleg wat de ISO27001 certificering inhoud en hoe deze wordt toegepast binnen UNO.
Wat is ISO27001? ISO27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen UNO zeker te stellen. Dit doen we door het onderhouden van een ISMS. 
Wat is een ISMS? ISMS staat voor Information Security Management System en is de vastlegging van de complete set van maatregelen, processen en procedures. Deze complete set is dus de manier / methode hoe UNO met informatiebeveiliging omgaat. Deze methode moet ook rekening houden hoe UNO van zichzelf leert zodat we ons continu kunnen verbeteren. 

Wij zijn met zijn allen zeer trots op het behalen van deze certificering en zien het als een bewijs dat wij jouw informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan.

Hoera! FUNO is 1 jaar in dienst en/of oud

Hoera! Onze pup FUNO is 1 jaar in dienst en/of oud ...

Net zoals UNO vierde FUNO oud&nieuw, maar deze dag was extra speciaal doordat het zijn verjaardag was. Op 1 januari werd FUNO 1 jaar oud en als verjaardagscadeau kreeg hij een heerlijk bot!

 

 

Wat is een datalek

Wat is een datalek? ...

We spreken van een datalek als persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. Een datalek is het gevolg van een beveiligingsprobleem. In de meeste gevallen gaat het om uitgelekte computerbestanden, al kan een gestolen geprinte klantenlijst evengoed een datalek vormen. Andere voorbeelden: cyberaanvallen (incl. DDos), e-mail verzonden naar verkeerde adressen, gestolen laptops, afgedankte niet-schoongemaakte computers en verloren usb-sticks.
Illegaal verkregen bedrijfsgegevens over een productieproces of marktstrategie betreffen kostbare informatie, maar vallen niet onder de gangbare definitie van datalek.
 
Als een bedrijfstelefoon verloren of gestolen wordt, dan is dat mogelijk een datalek. Als een privé-telefoon kwijtraakt is er geen datalek (de Wbp is niet van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens voor uitsluitend persoonlijke of huishoudelijke doeleinden).

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact