Deel deze pagina:

Overig Nieuws

Event Welcome to your Future Workplace geslaagd!

Event Welcome to your Future Workplace geslaagd! ...

Gisteren was het dan eindelijk zo ver! De eerste explore and innovate inspiratie sessie tussen de wolken in de Haagse Toren met als thema Welcome to your Future Workplace. En als we de reacties mogen geloven een geslaagde ochtend zowel qua inhoud als gezelligheid. Het prachtige uitzicht heeft daar in ieder geval aan bijgedragen.

Onze direkteur Noor Ferket trapte de sessie af en lichtte nog even toe dat het Explore and Innovate programma een continue programma is, waarmee UNO haar klanten bij de digitale transformatie wil helpen om zo succesvol te kunnen blijven nu en in de toekomst. Internationaal top spreker en trendwatcher  Richard van Hooijdonk wist ons vervolgens gelijk te raken met een  bewogen inspirerende trend presentatie. Met pakkende voorbeelden "schudde hij ons wakker" en nam ons mee naar de toekomst. Hierbij benadrukte hij nog eens hoe belangrijk continue innovatie voor bedrijven is om succesvol te blijven. Zeker in deze exponentieel groeiende digitaliserende markt, is continue digitale transformatie een must!

Na een korte adempauze in de heerlijkse skybar vervolgde Noor met een vertaling van deze algemene trends naar de werkplek van morgen. Mede op basis van de voorspellingen van Gartner gaf zij aan welkeICT  trends nu met name bij het MKB van belang zijn. Deze eerste sessie binnen het explore and  innovate programma gaf een globaal overzicht van de trends, In de komende sessies zullen we op specifieke thema's ingaan en zullen de sessies ook interactiever van karakter zijn. Op de planning staan volgende thema's:

  • Internet of Things/ 10 mei   
  • Power BI/ De goudmijn die data heet 
  • Werkplek van de toekomst
  • Security
  • Continuïteit en communicatie

Heb je al interesse in een van deze sessie sgeef het dan aan en anders houd de site en de nieuwsbrieven in de gaten!

Onder genot van een lekkere lunch konden we met elkaar van gedachten wisselen! Wij kijken met veel plezier op deze eerste sessie terug en zien het als een mooi begin van vele inspirerende Explore and Innovate sessies die zullen volgen.

 

 

 

UNO  trots op behalen ISO27001!

UNO trots op behalen ISO27001 ! ...

Tegenwoordig gaat alles snel. Alle technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, het ene apparaat na het andere is verbonden met internet en je informatie staat overal opgeslagen. Je wilt natuurlijk dat er vertrouwelijk en integer met al jouw informatie wordt omgegaan en dat je deze informatie ook kan inzien als je daar behoefte aan hebt.  Integriteit en vertrouwelijk omgaan met informatie staat bij UNO, als ICT beheerder, natuurlijk ook hoog in het vaandel.  Daarom heeft UNO er dit jaar voor gekozen om dit tastbaar te maken en de ISO27001 certificering te verkrijgen. Deze certificering garandeert dat alle informatie integer, vertrouwelijk door ons behandeld wordt en dat de beschikbaarheid gewaarborgd is.
 
Om het één en ander duidelijker te maken, volgt een korte uitleg wat de ISO27001 certificering inhoud en hoe deze wordt toegepast binnen UNO.
Wat is ISO27001? ISO27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen UNO zeker te stellen. Dit doen we door het onderhouden van een ISMS. 
Wat is een ISMS? ISMS staat voor Information Security Management System en is de vastlegging van de complete set van maatregelen, processen en procedures. Deze complete set is dus de manier / methode hoe UNO met informatiebeveiliging omgaat. Deze methode moet ook rekening houden hoe UNO van zichzelf leert zodat we ons continu kunnen verbeteren. 

Wij zijn met zijn allen zeer trots op het behalen van deze certificering en zien het als een bewijs dat wij jouw informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan.

Even voorstellen: FUNO, onze nieuwe medewerker!

Even voorstellen: FUNO, onze nieuwe medewerker! ...

UNO heeft er al een tijdje een nieuwe medewerker bij:  FUNO! FUNO is een pup van het KNGF Geleidehonden, die UNO heeft geadopteerd. Het is een kruising tussen een zwarte labrador en een golden retriever. En wat een schat is hij!

 

 

Wat is een datalek

Wat is een datalek? ...

We spreken van een datalek als persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. Een datalek is het gevolg van een beveiligingsprobleem. In de meeste gevallen gaat het om uitgelekte computerbestanden, al kan een gestolen geprinte klantenlijst evengoed een datalek vormen. Andere voorbeelden: cyberaanvallen (incl. DDos), e-mail verzonden naar verkeerde adressen, gestolen laptops, afgedankte niet-schoongemaakte computers en verloren usb-sticks.
Illegaal verkregen bedrijfsgegevens over een productieproces of marktstrategie betreffen kostbare informatie, maar vallen niet onder de gangbare definitie van datalek.
 
Als een bedrijfstelefoon verloren of gestolen wordt, dan is dat mogelijk een datalek. Als een privé-telefoon kwijtraakt is er geen datalek (de Wbp is niet van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens voor uitsluitend persoonlijke of huishoudelijke doeleinden).

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact