Deel deze pagina:

Nieuws


Inspiratiesessie

Inspiratiesessie "Ervaar de werkplek van de toekomst" geslaagd!

Afgelopen vrijdag was 't dan zo ver! Al weer onze derde sessie binnen het Explore&Innovate programma met als thema "Ervaar de werkplek van de toekomst". Tijdens deze interactieve sessie kon je leren meer dingen gedaan te krijgen door slimmer te vergaderen, handiger te communiceren en effectiever samen te werken. Deze nieuwe manier van digitaal samenwerken kon je persoonlijk ervaren, door zelf met de allerlaatste Microsoft Tooling aan de gang te gaan. De workshop was in no time volgeboekt en als we de eerste reacties mogen geloven was het een geslaagde ochtend zowel qua inhoud als gezelligheid. Extra trots zijn we natuurlijk op de gemiddelde "overal-beoordeling" van 4,2 op een schaal van 5 ! 

Onze directeur Noor Ferket trapte de sessie af en lichtte nog even toe dat het Explore and Innovate programma een continue programma is, waarmee UNO haar klanten bij de digitale transformatie wil helpen om zo succesvol te kunnen blijven nu en in de toekomst. Onze enige echte Freek Groenveld kon de Microsoft Strategie niet alleen toelichten maar maakte ook een duidelijke en heldere vertaling hiervan naar de praktijk. Op inspirerende wijze begeleidden onze pre-sales consultant Elwin Vreugdenhil en onze senior-engineer Angelo Lelieveld vervolgens het interactieve workshop gedeelte, waarbij iedereen op zijn eigen laptop kon meeklikken. Onder genot van een lekkere lunch konden we met elkaar van gedachten wisselen!

Wij kijken met veel plezier op deze interactieve sessie terug en kijken al weer uit naar de volgende inspirerende Explore and Innovate sessies. De volgende sessie zal 15 november plaatsvinden met het thema "A safe and secure workplace "en de sessie rondom Power BI "Dashboard in a day". Heb je al interesse in een van deze sessies geef het dan aan en anders houd de site en de nieuwsbrieven in de gaten!

Kom 13 september naar de digitale werkplek van de toekomst!

Kom 13 september naar de digitale werkplek van de toekomst!

Digitale transformatie verandert hoe bedrijven zakendoen, groeien en concurreren. Het succes van jouw bedrijf wordt bepaald door de mate waarin jij kunt inspringen op deze veranderingen. ICT-middelen, die leiden tot betere samenwerking. Kortom: slimmer vergaderen, handiger communiceren en effectief samenwerken! Je leert hoe je meer kan doen in minder tijd.  Tijdens deze workshop op 13 september in Den-Haag ga jij ook zelf aan de slag met de allerlaatste Microsoft tooling. 

Wat ga je doen?

  • Inzicht krijgen in het nieuwe Microsoft platform
  • Beheer van de techniek achter de Microoft producten
  • Samenwerken in OneDrive, SharePoint en Teams 
  • Werk organiseren in Outlook, Planner en ToDo
  • Notuleren met OneNote
  • Leren hoe training en adoptie geborgd kan worden

 Kom 13 september naar de workshop in Den-Haag bij Tauro. Wij starten om 9.30 en sluiten af met een gezamelijke luch. Schrijf je snel in!

 

IoT inspiratiesessie geslaagd!

IoT inspiratiesessie geslaagd!

Afgelopen vrijdag hebben we al weer de tweede inspiratie sessie mogen houden binnen het UNO Explore & Innovate programma. In het prachtige gebouw van onze klant de Hartstichting, was het thema deze keer Internet of Things en hoe dit je werkplek gaat veranderen. De sessie werd begeleid door UNO's IoT partner SWYCS. En als we de reacties mogen geloven een geslaagde ochtend zowel qua inhoud als dynamiek tijdens de discussies rond de kleinere tafelsessies. De inspirerende presentatie van SWYCS met praktische voorbeelden hebben daar zeker toe bijgedragen. Nieuwsgierig? Kijk snel hieronder naar alle foto's! 

End of Support Microsoft Windows 7

End of Support Microsoft Windows 7

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Op het moment dat deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7, zodat zij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor u? 

Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat adviseren wij en Microsoft? 

De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. 

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. U kunt Windows gewoon blijven starten en uitvoeren maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Bron; microsoft.com 

UNO sponsort 11strandenbusinessloop van de Hartstichting

UNO sponsort 11strandenbusinessloop van de Hartstichting

Als vaste ICT partner van de Hartstichting sponsort UNO de 11stranden businessloop op 5 okotober. UNO daagt jou uit hier aan mee te doen! Voor degenen die het nog niet kennen de 11strandentocht is het tweejaar oude zusje van de 11stedentocht, waarbij je in 1 dag langs de Nederlandse kustlijn loopt. Kies samen met je collega's julie eigen uitdaging. Wordt het 11 Kilometer, startend vanaf Kijkduin of 20 km startend vanaf Schevenigen? Gaan jullie lopend of wordt het hardlopend langs het strand? Wil je je grenzen nog meer verleggen? Je kan ook voor 40 of 60 km kiezen! Lopend of hardlopend? Iedereen eindigt sowiezo in Hoek van Holland. De Hartstichting staat voor: Een gezond kloppend hart. Met de opbrengst van de 11strandentocht help jij mee om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en op te lossen. Schrijf je daarom nu snel in en bestel een business ticket via onderstaande link. 

UNO is, als vaste ICT partner van de Hartstichting, al meer dan 15 jaar indirect betrokken bij vele activiteiten van deze mooie organisatie. Zo zien wij vanaf de zijlijn met hoeveel passie iedereen bij de Hartstichting betrokken is en zich inzet voor het redden van levens. Wij krijgen ook dagelijks mee hoe belangrijk onderzoek is naar deze hart- en vaatziekten. Met de 11strandentocht kan UNO nu ook daadwerkelijk een steentje bijdragen. Vorig jaar zaten we met veel plezier bij de stempelpost Kijkduin! Hier hebben wij vol bewondering 1.111 helden aangemoedigd en verrast met een verfrissend mintje. Dit jaar wordt het nog even een verrassing bij welke stempelpost van de businessloop UNO staat, maar we zijn er zeker. Doe jij ook mee? Schrijf je snel in, want alleen samen winnen we de strijd!

Kies een veilig wachtwoord

Kies een veilig wachtwoord

Een veilig wachtwoord is uiterst belangrijk om je eigen data te beschermen. Hierbij wat handige tips om te zorgen dat het ook echt veilig is. 

UNO SafeSpace light

UNO SafeSpace Light

Dit kwartaal zal UNO een nieuwe UNO SafeSpace variant introduceren op de markt. UNO SafeSpace Light. Dit is een back-up en disaster recovery oplossing in één maar dan geschikt voor klanten waarbij de internetverbinding (nog) niet afdoende is.

 Hoe bescherm je je tegen ransomware?

Hoe bescherm je je tegen ransomware?

Veel bedrijven en particulieren hebben steeds vaker te maken met ransomware. Een verzamelnaam voor virussen die computers en servers ‘gijzelen’ voor losgeld. Door het snelle verdienmodel voor hackers een virus 

Persbericht: UNO staat garant voor geslaagde ICT-projecten, ook bij de overheid

Persbericht: UNO staat garant voor geslaagde ICT-projecten, ook bij de overheid

ICT moet gewoon werken, toch? Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we zien ook bij de overheid dat de werkelijkheid vaak anders is. De sleutel tot succes is een partner die de techniek goed kent en interesse heeft in de organisatie. Zo kunnen ICT-projecten wel degelijk succesvol verlopen, ook bij overheidsinstanties! Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen Avalex en UNO.