Deel deze pagina:
Remco Moest

Remco Moest

Functie: Sales Manager
Specialisme: Strategisch meedenken.
Favoriete ruimte: Luchtbedje op branding in de zee met gezin
 

Carrière: "Het vak van sales geeft je extra energie, als je vanuit je eigen overtuiging kunt adviseren".

Met 12 jaar kocht Remco, na twee jaar sparen,  zijn eerste computer een Aquarius van Mattel. Niet alleen om suffe spelletjes op te spelen, maar ook om al wat spelend te programmeren. Zo begon de liefde voor computers bij Remco te leven en de Commodore Amiga 500 en de Intell computer volgden snel.

"Tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de HEAO heb ik extra kennis opgedaan over programmeren, maar de belangrijkste focus was de commerciële studie en niet de IT. Een bijna onvermijdelijk gevolg van deze studie werd een verkoopbinnendienst positie bij een groothandel. Ondanks de leuke collega’s en secundaire voorwaarden merkte ik dat sales geen heel leuk beroep is, als je geen affiniteit hebt met het product, dat je verkoopt.... Het duurde uiteindelijke enkele jaren, en een paar werkgevers, voordat ik mijn route naar de IT weer gevonden had".  
 
"In de eerste jaren als IT sales heb ik veel trainingen gevolgd en discussies gevoerd met IT-consultants. Naast de standaard trainingen over de hardware (netwerk, servers en storage) ben ik me gaan verdiepen in software zoals Citrix, Microsoft, Novell, VMware, en applicaties zoals Exact Globe en Synergy. Als je ervaring hebt met zowel de hardware als de software en ook in staat bent om hier financiële waarden aan te koppelen, dan wordt je een leuke gesprekspartner voor je klanten. Daarnaast wordt het salesvak een stuk leuker als je uit je eigen overtuiging kunt verkopen en adviseren".   
 

Vrije Tijd: "Sociale bezige-bij, het liefst met een drankje in de hand".

"Eigenlijk is dat overgebleven uit mijn studententijd en ook de schuld van mijn vriendenkring. Het gaat mij hierbij niet om het feit dat ik graag een biertje wil kunnen vasthouden (dit zou ook best wel af en toe een cola mogen zijn), maar ik wil graag bezig zijn. Ik ben van nature een onrustig persoon…. Rustig op een stoeltje zitten keuvelen is absoluut niet mijn ding. Gezellig naar een kroeg en bijpraten vind ik helemaal top, maar laten we dat dan doen terwijl we een potje poolen, of snookeren, of darten, of pokeren of laten we gaan bowlen…... "
 

Team: "Peoplemanager met humor en een voorliefde voor zoet!

Als je nog echt zin hebt in iets zoets, dan kun je altijd bij Remco terecht. Marsepein-repen, kokosmakronen, chocoladerepen.... niks is te gek en wordt allemaal uit Remco's werktas getoverd. Er is niemand bij UNO, die zo'n zoetekauw is als Remco. Als student at Remco echter ongekookte spagetti. Lekker praktisch!

Als echte sales man is Remco natuurlijk ook aardig competitief. Niet alleen zakelijk maar ook op sportief gebied. Binnen het UNO team behoort hij tot de betere karters en wakkert hij zijn salesteam aan met hoge scores met de "power-ball". 

Binnen het team staat hij bekend als echte people manager. Remco stuurt het team echt op de individuele kwaliteiten van het team. Zo vindt Remco het belangrijk dat collega's met elkaar sparren. Dit geldt zowel voor het salesteam, als ook voor de rest van de organisatie. Toegegeven een meeting met hem duurt meestal net iets langer dan gepland.... maar is altijd voorzien van de nodige grappen. Naast humor waardeert Remco ook juist kritische collega's, die elkaar uitdagen, helpen, ondersteunen en naar een hoger niveau tillen. Zijn motto:

"Als iedereen zou doen wat zijn collega of manager zegt, dan is het plafond al direct gezet. Echter, als we kritisch zijn en elkaar versterken kunnen we allen stijgen naar het hoogste niveau".

 

Niet gevonden wat je zocht of toch nog een vraag? Wij helpen je graag! Contact